Szerintetek normális dolog, ha valaki semmit nem kér a diplomaosztójára?
Egy kellemes vacsora valami nívós étteremben a családdal?
És akkor a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.
Szerintem ugyanolyan önző vagy mint aki elvárja, hogy kapjon valamit.
Tudod, van az a mondás, hogy jobb adni mint kapni és úgy tűnik, a családod most akar neked adni, te viszont pusztán makacsságból nem veszed figyelembe ezt.
Egy közös ebéd, vacsora nem klasszikus ajándék, kb. kisz.rod másnap, de legalább egy közös élmény és akkor ők is adhattak valamit.
Tényleg feleslegesen mártíroskodsz, ez már visszatetsző.
hát biztos van valami amit szeretnél, ami akár jó lesz a leendő munkàdkor.. nyilván nem olyan nagy dolgokra gondolok.
ha nem mondasz semmit, akkor is fogsz kapni valamit. akkor már nem jobb lenne olyat, amire szükséged van?
Az első (általában nappalis) diplomaosztó nagy ünnep, összejön a család, kapsz ajándékot, van taláros fotó apuval, anyuval, nagymamával, kiskutyával, 25 éve nem látott nagynénivel.
A második diplomaosztóra talán a szülők még eljönnek, a harmadikra meg lehet, hogy te magad sem fogsz, mert nem veszel ki miatta szabadnapot. Hagyd nekik, hogy egyszer megünnepeljék a gyereküket, többet úgysem fognak erőlködni vele.
Egyébként érthető, normális dolog, ha valaki semmit sem kér a diplomaosztóra. Az is, ha nem is tekinti nagy eseménynek. A diploma értéke jelentősen lecsökkent, nem az a nagy szó, ha kapsz egy keményfedeles színes papírt, hanem ha sikerül olyan munkát találnod, amiben hasznát is veszed (a gyártósor mellett nem sok értelme van, igaz, ott mindig akad munka). Az egy generációval idősebbek ezt nem mindig értik, náluk a diplomaosztó nagy ünnep, mer' lett valaki a gyerekből.
én nem kértem és nem is kaptam semmit. a diplomaoszton is egyedul voltam, holott 3-an vehettuk át a diplomát, mert a tobbi embernek nem volt meg a két nyelvvizsga.
hazautaztam a szuleimhez és elvittem oket egy jo étterembe. ennyi volt. toluk egy csokor virágot kaptam.
Én nem kértem-de kaptam elég sok pénzt, elfogadtam. Szerencsére azóta se kellett hozzányúlnom sem, mert dolgozok régóta, így eltettem.
Szerintem ha adni akarnak, ne utasítsd vissza, az sem szép dolog vagy akkor tényleg kérj egy vacsorát egy étteremben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!