Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális dolog, hogy a zsebpén...

Normális dolog, hogy a zsebpénzemből tankolnom kell ha használom a kocsit?

Figyelt kérdés
Én még suliba járok, nem rég van meg a jogsim is. Szüleim egyik kocsiját bármikor használhatom, de csak úgy ha a zsebpénzemből tankolok bele. Szerintem ez nem korrekt. Nem sok zsebpénzt kapok az a kocsi meg elég sokat eszik. Szóval nekem ez elég megterhelő. Szüleimnek meg nem számít. Nem tudom miért kell ezt elvárni.
2015. nov. 22. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/79 anonim ***** válasza:
81%

Igazad van.

Mikor én busszal utaztam két órát a suliba hajnalban, szerinted adtam a benzinbe ?! A frászt. Csapd ki a balhét!

2015. nov. 22. 00:07
 2/79 anonim ***** válasza:
81%
Nem normális. Az lenne normális, ha élted végéig eltartanának. A semmiért cserébe.
2015. nov. 22. 00:12
 3/79 anonim ***** válasza:
91%
szerintem korrekt.
2015. nov. 22. 00:12
 4/79 anonim ***** válasza:
90%
Ez a minimum.
2015. nov. 22. 00:23
 5/79 anonim ***** válasza:
90%
Végül is azt nem mondták a szüleid, hogy ha autóval akarsz járni akkor vegyél kocsit magadnak. Így elég korrekt,hogy megkapod a kocsit aminek nyilván nem te fizeted a biztosítását, az évenkénti vizsgáztatást, vele járó javításokat, de tankolnod kell. Ezen miért vagy kiakadva??
2015. nov. 22. 00:24
 6/79 anonim ***** válasza:
84%

én még a barátom kocsijába is fizetem a tankolást, pedig nem én vezetem, ha vásárolni akarok menni szerintem alap dolog, hogy legalább a naftát fizetem :D a szüleim még a jogsimba se adtak, ráadásul zsebpénzt sem kapok egyáltalán, mindenre magamnak keresem meg a pénzt suli mellett és nem panaszkodom.

17l

2015. nov. 22. 00:30
 7/79 anonim ***** válasza:
90%

Miért ne lenne korrekt?

Kapsz zsebpénzt, kapsz kocsit...még azt is elvárnád hogy tankolják neked?

Ráadásul gondolom a tanulás megy kocsi használat nélkül is, dolgozni se jársz hogy kocsi kellene...a haverok előtt villogáson kívül mi másra használod?

2015. nov. 22. 00:35
 8/79 A kérdező kommentje:

Az a bajom, hogy túl sok pénzem megy el rá:(

Bőven 10 liter felett eszik. Szerintem átlag ilyen 12 kb. Ez nekem sok. Legalábbis a zsebpénzemhez képest sok.

Szóval vagy zsebpénz emelés kellene vagy nem tudom. Akkor úgy korrekt lenne.

2015. nov. 22. 00:35
 9/79 anonim ***** válasza:
90%

Ez több dologtól függ, pl hogy mire kell. Ha olyan helyen laktok, hogy eddig szüleid kocsival vittek mindig a használható tömegközlekedésig, amikor mentél valahova, akkor nem fair, hogy mától fizetned kell érte miközben nekik is időt spórol, hogy önállóan jársz.

Ha úgy használod a kocsit, hogy nincs rá igazán szükséged, csak "kényelmesebb", akkor megértem szüleidet. Pl Budapesten a kocsival 40 perc helyett 25 az út nem valós érv, hanem luxuskiadás. Ilyenre én sem kapnám meg a kocsit.

2015. nov. 22. 00:42
 10/79 anonim ***** válasza:
84%

Minden csaladban mas a normalis. En pl. nem kaptam zsebpenzt, cserebe ha fontos volt hasznaltam az autot. Lehet hogy a szuleid ugy latjak, nem tudod megitelni mikor fontos, mi mennyibe kerul.

Persze ha emiatt nelkulozol, nem tudsz ebedet venni, befizetni a csekkjeidet, akkor szolj a szuleidnek.

2015. nov. 22. 00:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!