17 évesen lefeküdtem a barátommal. Miért kell ezért ennyire kiakadni?
17 éves vagyok, lefeküdtem a barátommal, ő az első komoly kapcsolatom, most vesztettem el a szüzességemet.
Anyukámnak elmondtam, hogy mi a helyzet, erre rettenetesen kiakadt, elmondott minden k*rvának és kvázi kitagadott, mondta, hogy oda kell költöznöm apukámhoz, meg hogy el fogja mondani mindenkinek, hogy mekkora r*b*nc a lánya.
Miért kellett így kiakadnia? Szerintem egyáltalán nem volt korai az egész. Nagyon rosszul estek a szavai, mert eddig jóban voltunk.
a mai világban 17 évesen már alap hogy nem szűz egy lány
Hát azért ez nem mindenhol van így... az én lányom barátai, osztálytársai közül talán 3-4 lánynak volt egyáltalán kapcsolata az érettségi évében is...
Anyukád gyökér, sajnos van ilyen.
Szerintem amúgy felesleges ezekbe a témákba a szülőket beavatni.
Mert maradi, és túlfélt. Kb. Vannak még emberek, akik szerint "tisztességes" nő csak házasság után, vagy legalábbis a párjával több év együttélés után fekszik le először. Sajnos le kell nyelned, mert nem hiszem, hogy megváltoztathatod a véleményét.
Amúgy azzal együtt, hogy én majdnem 23 évesen vesztettem el a szüzességem, szerintem semmi baj nincs azzal, ha vki ilyen idős korában, ilyen "paraméterekkel" veszíti el. Manapság korábban érnek a tinédzserek, ingereket is kapnak mindenhonnan... elég gyakori már az is, hogy 13-14 éves korukban dugnak (ezzel nem feltétlen értek egyet, hogy jó dolog lenne, de hagyjuk)... ehhez képest az teljesen rendben van, ha egy 17 éves több hónap után, mérlegelve, nőgyógyászati vizsgálat és gyógyszerfelíratás után, a védekezésre is gondolva fekszik le először a másikkal.
csak annyit mondok neked, hogy az amiről nem tudsz, az nem fáj, ennyi.
nem tudom neked honnan kéne tudnod, hogy a gyereked és az osztálytársai voltak e kapcsolatban, amit nyíltan fel is mertek vállalni?
pont az ilyen konzervatív szülők miatt csinálnak a fiatalok mindent titokban.
aztán meg mikor kiderül, hogy a gyereke már évek óta lefeküdt valakivel, nem ám magukban keresnék a hibát, hogy mit rontottak el hogy a gyerek nem mondott erről semmit...nem, inkább elhordják minden szar embernek, mert ez jó megoldás (legalábbis a fejükben).
én sem mondom azt, hogy keféljen mindenki már 12 évesen, ahogy az új törvény ezt lehetővé teszi, de egy 17 éves tinédzserben bőven dolgoznak a hormonok, és ha ilyen felkészültséggel vág bele a szexuális tapasztalat gyűjtésbe, hogy gyógyszert irat fel magának, akkor abban semmi kivetni való nincsen.
ezt csak a konzervatív családban felnőtt szülők nézik rossz szemmel, a normálisak pedig leülnek a gyerekükkel beszélni, nem pedig elhordani a sárga földig ilyen alpári stílusban mint a kérdező csaj anyja.
Én 3,5 hónap járás után feküdtem le a barátommal, Kérdező! Ugyanúgy 17 éves voltam, mint Te.
Én elmondtam anyának, mert már a kapcsolat elején megtartotta a szokásos "ne legyél majd terhes" szöveget, és akkor átbeszéltük a témát (nyilván csak a lényeget, nem mentünk bele a petting és társaiba). Nekem nagyon jó érzés volt, hogy támogatott, és bármiről beszélhettem vele. Barátommal ez mindkettőnknek az első kapcsolat, ezért az első szexet nyilván elmondtam anyának. Nem akadt ki, csak annyit mondott, örült, hogy elmondtam, és nem titkolóztam.
Már 2,5 éve vagyunk együtt barátommal, azóta már anyával átrágtuk a gyógyszer témát is, így egy éve azt szedek, hiszen ez már komoly kapcsolatnak mondható, ahol ésszerűbb ezt a védekezési módot választani.
Sajnálom, hogy a Te édesanyád ilyen primitív módon reagálta le az őszinteségedet. Tanulság: ne avasd be több ilyenbe, mert csak még több negatív kritika fog érni tőle!
19L
22:34
jótanács:
a helyedben 19 évesen nem szednék fogamzásgátlót (sőt soha)
ezt vagy megfogadod vagy sem.
(gondold át hogy hármótok közül ki viszi vásárra a bőrét! Pasid?
A gyógyszergyártó?
Vagy éppen te?
tudod egymélyvénástrombóis miatt lebénulni és vagy hogy örök életedre durván májfoltos legyen a pofid (és egyéb nyalánkság) nem ér annyit ;-) ) 2 barátnőm is így járt, pár éve. Már valami 3 éve szedték, mikor az első tünetek jelentkeztek, visszament a nődokijához, őmeg csak legyintett egyet, azt mondta hogy csak beképzeli magának...meg hogy a modern tabik nemilyenek... szóval szrt a fejére aztán ez lett a vége. Az orvosnak sem érdeke hogy ne szedj tabit, mert ő is durván részesedik abból!)
gondold át még egyszer, és olvasd át a tájékoztatót úgy hogy akkor is szednéd -e ha az összes mellékhatás BIZTOSAN jelentkezne?
Hogy van pofád ilyen "ember"t anyának szólítani? >,<
Nevetséges. MOndja is csak el mindnekinek. Mindeki idiótának, nevetségesnek és szánalmasnak fogja tartani.... >,<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!