Te beleegyeznél?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14 éves vagyok, februárban leszek tizenöt. Szeretném meghívni a barátaimat a lakásunkba, egy szilveszteri buliba. Nyilván nem arra a nagyon durva bulira gondoltam, de például azért egy-egy boroskóla, illetve somersby belefér. Te megengednéd a lányodnak?

14/L

2015. nov. 10. 14:42
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
55%

Értékeket elzárnám, és csak pár közeli barátot hívhatna meg.

Én 14 évesen már bőven buliztam, piáltam, túl voltam már több berúgáson és szerintem elég normális lettem, úgyhogy nem hinném, hogy egy szilveszteri buli akkora nagy baj lenne.

Lehet még adnék nekik 1-2 üveg pezsgőt is pluszban, de megmondanám a lányomnak, hogy ő azért ne vigye túlzásba, ha már ő a házfelügyelő. Vigyázzon a cuccainkra és a barátait vigye ki szellőzni, ha rosszul érzik magukat.

2015. nov. 11. 22:46
 42/46 anonim ***** válasza:
Nem. Nem azért, mert 14 éves, más házibulijába elengedném, de én anno nagyon sok házibuliba jártam, és köszönöm, a saját lakásomba nem kérem azt. Persze, nem biztos, hogy olyan lesz, de ha igen, akkor utólag már nem lehet mit csinálni.
2015. nov. 12. 11:19
 43/46 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom amúgy miért gondolják, hogy itt szenteskedő, sose bulizó válaszolók vannak csak.

Pont, hogy azok válaszolnak nemet, akik tudják mi a helyzet igazából. Az ilyenek, hogy "alkohol nélkül megengedném" az ilyen válaszok a legnaivabbak. Komolyan, és lesz security, aki kiüti a kezükből, meg kidobálja az ablakon? Vagy átnézed a táskájukat érkezéskor? Akkor majd leteszik a kerítés, lépcsőház tövébe, villanyóra szekrénybe stb. angyali mosollyal bemutatkoznak és mikor apuka elment otthonról, akkor lemennek érte.

Én 15 évesen már jártam házibulikba és mindig volt tömény, és meg is ittuk. És ez nagyon régen volt. Azóta szerintem nem finomodott a fiatalság. És normális, nem normális, ezt csináltam, ugyanennyi idősen, mint a kérdező mentem először szilveszteri házibuliba, apám, aki rohadt szigorú volt amúgy, úgy engedett el, hogy nem örülne, de ha elszívok egy cigit, arról le lehet szokni, ha berúgok, azt kialszom, de drogot ki ne próbáljak.

Ez van, ezt csinálják, kész. Lehet háborogni, prédikálni, de azzal semmire nem mégy. Fel kell őket világosítani a veszélyekről, arról, hogy ésszel hogy kell csinálni. Aztán remélni a legjobbakat. Én 15-től 19 éves koromig ahányszor elmentem bulizni leittam magam. Nyilván anyáméknak néha feltűnt, de alapvetően nem ellenőrizgettek, mikor hazaértem. Én meg nem vertem nagy dobra otthon, hogy jól berúgunk minden buliba anyám! De hozzátartozott. Azóta meg mintha elvágták volna, max. családi ünnepeken a koccintás kedvéért. A gyerekemnél se prédikálni, mert képmutatás lenne. Elég észt "vertem a fejébe" ahhoz, hogy ha iszik is, baj ne érje. Jobbat nem tudok, mert tudom én milyen voltam, mi milyenek voltunk és nyilván a maiak is ilyenek. A mi házunkba barátok bármikor átjöhetnek itt lehetnek. De buli itt nem lesz, nem azért, mert erkölcscsősz vagyok, hanem a lehetséges károk miatt.

2015. nov. 12. 11:36
 44/46 anonim ***** válasza:

# 31/43

A kérdező nem is beszélt berúgásról, csak a válaszolók, én arra reagáltam.

Én nem tudom, miért olyan hihetetlen, hogy 14 évesen csak 1-2 pohár valamit isznak. :/

2015. nov. 13. 00:08
 45/46 anonim ***** válasza:
77%

Azért, mert 14 évesek. Elég, ha egy hoz valamit. A többi is meg fogja inni, hogy ne maradjon cikiben. Ha próbálta már, akkor azért. Ha nem, akkor meg azért, mert kíváncsi, és ott az alkalom. Utána meg iszik már mégegyet megtetszik neki, hogy kicsit nehéz a feje, kipirul és mekkorákat nevet, meg még az is jó, mikor kicsit jobban forog a szoba és mekkora fain dolgokat csinálnak. És milyen vagány, hogy ő spicces. Ki nem látott már szórakozó helyen egy-két 3 centestől rikácsoló, hadonászó, de be vagyok rúgva és milyen menő vagyok 14-16 éveseket, aki még rá is játszanak a berúgásra, mert közben nagyon menőnek érzik a ködösödő agyukkal?

Persze biztos létezett már az idők folyamán kivétel, de hát az az, ami. Kivétel.

2015. nov. 13. 00:25
 46/46 anonim ***** válasza:
Az átlagos 14 évesek többet szoktam inni pár korty boroskólánál.
2015. nov. 13. 15:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!