Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te beleegyeznél, hogy a...

Te beleegyeznél, hogy a leendő sógornőd elhozza magával az éppen aktuálisan megismert "pasiját" az eljegyzésedre?

Figyelt kérdés

Nincs gondom a sógornőmmel, elvagyunk egymás mellett. Éli világát, fiatal .. na istenem, szép is az élet. :)

A vőlegényem tegnap sokkot kapott, amikor a hugica felhozta ezt a témát, hogy akkor hétvégén ő is hozna magával egy emberkét.

Leendő anyósomék nagyot néztek, hogy mégis kiről beszél!? Tudniillik a szülők még azt hiszik, hogy az egyetlen kislányuk egy szent és sérthetetlen, a maga megtestesült tökélyében!

Nem kellett sokat várnunk, elmondta, hogy megismerkedett egy sráccal pár 1-2 hete és hogy őt elhozná. A vőlegényem azt mondta, hogy kizárt. "Anyósék" hallani sem akarnak erről a húzásáról, amíg nekik be nem mutatja. Igazából ezzel nem lenne gond, mert ma-holnap "hazacipeli" és ez is kivan pipálva. Viszont ezt is megoldotta annyival, hogy mutatott nekik 1-2 fotót fb-n.

Ezután én következtem, és mindenki az én véleményemre volt kíváncsi. A vőlegényem közölte, hogy ő senki "fia-borját" nem fogja ingyen etetni. Erre "sógornőm" közölte, hogy akkor kifizeti helyette. De, ez annyira nem a pénzről szól.

A vőlegényemnek elvei vannak, ami mellett természetesen kiállok 100%-ig, anyósékat is megértem, bár 21. században élünk .. szerintem tudat alatt tisztában vannak azzal, hogy nem egy apácát neveltek.

Részemről meg .. nos, én ismerem a srácot már vagy 10-12 éve (kicsi a világ..). Egy suliba jártunk, és tudom róla, hogy egy oltári nagy pö*s. Sosem tudott normálisan felöltözni egy alkalomra se. Igénytelen, a szókincse csak káromkodásból áll és szeret inni.

Kb. fél évvel ezelőtt láttam a Keleti környékén "bandázni".. akkor sem volt bizalom gerjesztő.

Viszont nem az én életem, hanem a sógornőmé. Én nem szólok bele, hogy kit választ, mert igazából nem is érdekel.

Kértem pár nap gondolkodási időt arra fogva, hogy a vőlegényemet meggyőzöm, de most már óránként hívogat a sógornőm és totál tanácstalan vagyok.

A kedvesemmel beszéltünk a 7végén erről a "problémáról". Ő továbbra is elzárkózik tőle. Kikérte az én véleményemet és őszintén elmondtam neki mindent, amire kapásból azt mondta, hogy: kár ezen agyalni, te se szívesen látnád.

Ez valóban így van, de azt is tudom, hogy a sógornőm lazán elfogja hozni az esküvőre.. ha akarjuk, ha nem.

Akkor meg, nem egyszerűbb most átesni a "totál égő" kategórián 20 vendég előtt, mint 100 előtt?!

Úgy gondolom, hogy talán a sógornőm is látni fogja, hogy hogyan viselkedik, stb.. és megjön az esze.

Másrészt pedig mégis csak egy nagy nap lesz. Persze, nem olyan jelentőségű, mint az esküvő, de azért ez is egy fontos alkalom.

2013. máj. 6. 14:31
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Azt tudni kell, hogy tavaly karácsonykor kérte meg a kezem a kedvesem, csak most tartjuk hivatalosan a leánykérést szoros családi kötelékek között, mivel mi külföldön lakunk és most jöttünk haza csütörtökön 3 hétre (szervezések miatt).

Az esküvőnk pedig augusztusban lesz, már lefoglaltunk pár dolgot.

2013. máj. 6. 14:33
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
nekünk kétszemélyes eljegyzésünk volt, de ha banzáj lett volna, felőle elhozhatta volna a barátját a leendő sógornő, legalább megismerjük a srácot. Talán változott 10 év alatt. Esküvőre úgyis meg kell hívni.
2013. máj. 6. 14:34
 3/15 anonim ***** válasza:
62%
most attól félsz, hogy elrontja a viselkedésével a nagy alkalmat, vagy hogy nem rátok irányul a figyelem 100%-ban?
2013. máj. 6. 14:35
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az eljegyzés nagyon családi dolog. Egy 1-2 hete megismert személynek semmi keresnivalója ott. Mi ugyanígy voltunk, mikor megismerkedtünk akkor volt párom nővérének az eljegyzése. Nem voltam ott, nem is hívtak. És ez nekem is totál természetes volt.

Egy esküvő más. Oda lehet elvitt volna pár hét után is. De mivel egy évre rá volt akkor már természetes is volt, hogy ott vagyok.

2013. máj. 6. 14:36
 5/15 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem ez megint csak egy műbalhé, talán ti nem voltatok pár hetek kapcsolatban a pároddal?
2013. máj. 6. 14:39
 6/15 anonim ***** válasza:
84%

Én nem problémáznék ezen, végül is elfér. És az is lehet, hogy pozitív irányba változott.

De ha sem a vőlegényed, sem a család nem akarja, akkor ne hívjátok meg, a hugicának pedig mondjátok meg, hogy demokratikus úton így döntöttetek.

2013. máj. 6. 14:41
 7/15 A kérdező kommentje:

A viselkedésével kapcsolatban van némi fennakadásom, hogy őszinte legyek.

Cseppet sem érdekel, hogy nem ránk koncentrál senki 100%-an. Étteremben leszünk, egy elzárt teremben.

Csak, mi család, 20 fővel. Nyilván nem fognak 2-3 órán keresztül ránk koncentrálni. Beszélgetni fognak, enni, stb.

Nem készülünk semmilyen előadásra. Azt az esküvőre hagyjuk :))

Nyilván a saját esküvőnkön lehet zavarna, ha mindenki azzal lenne elfoglalva, hogy ez az ember nem tud viselkedni és részegre issza magát.

Mint írtam, fél évvel ezelőtt láttam őt. Ugyan olyan igénytelen volt (koszos, csöves ruhában), mint amikor még suliba jártunk.

Persze ez fél éve volt, lehet, hogy megváltozott.. bár, ha 10 éve is így élte a napjait, akkor nem hinném, hogy pont most lenne "csodabogár" :)

2013. máj. 6. 14:43
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, hogy ha sem a vőlegényed, sem a szülei nem akarják, hogy ott legyen miért nem tiltják meg ők. Miért hárítják át rád ezt a kellemetlen feladatot? Ha Te mondod ki a végső szót egy egész életre megalapozod a sógornőddel a rossz kapcsolatot még akkor is, ha két hét múlva már új hapsija lesz. Szerintem ebbe neked nem is igazán kellene beleszólni.
2013. máj. 6. 14:48
 9/15 anonim ***** válasza:
66%

Én nem hivnám meg.

Ha te engeded,akkor te leszel a hibás anyós és párod szemében,amiért tönkrevágta az estét.

Mutassa csak be a családnak ,aztán ha még augusztusban is együtt vannak,akkor vigye az esküvőre.

2013. máj. 6. 14:49
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Értelek, de azért megnéznélek a leendő sógornőd helyében is, ha neked nem engedték volna meg, hogy elvidd a párod.

Én adnék egy esélyt a fickónak. Ha balhézik, akkor is ki lehet finoman penderíteni.

2013. máj. 6. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!