Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy az apja "alig"...

Normális, hogy az apja "alig" foglalkozik a 7 hónapos kislányunkkal?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ez normális és más apukák is ennyit foglalkoznak a gyerekükkel, vagy csak az én párom? Mert az ismeretségi körünkben úgy veszem észre, hogy az apukák is elég jól kiveszik a részüket a gyereknevelésből.

Én most tanulok és mellette a picivel vagyok, a párom pedig 2 műszakban 8 órában dolgozik egy gyárban.

Amikor hazaér, vagy éppen munka előtt néha-néha fél órát elgagyog vele, de ezen kívül semmi.

Nővéremék és a szüleim is furcsállják pl, hogy még soha nem látták, hogy megcsinálta volna a pici kajáját, vagy megfürdette-, elaltatta volna...

és őszintén szólva nekem is hiányzik ez a segítség tőle..a tanulás mellett elég idegőrlő hogy se éjjelem se nappalom. Nappali tagozaton 150 km-re van az egyetem, ahova bejárok, és egy művészeti suli, tehát év közben is rengeteg gyakorlást igényel.

Itt azt olvastam egy kérdésnél, hogy sokaknál szokás pl., hogy az apuka mondjuk egy hétvégi napon egész nap a picivel van, így addig az anyuka tud pihenni. Én ezt meg is említettem a páromnak, de ő teljesen máshogy látja a dolgokat. Egyből azzal jött, hogy ugye nem várom el, hogy ő még munka után a picivel foglalkozzon? Természetesen nem is ezt kértem tőle, de egy szombati nap, amikor esetleg ráérne, vagy bármikor egy reggel ha felkelne megetetni, az nagy segítség lenne.

Járok közben hétvégén egy tanfolyamra is, ami pénteken este 10-ig tart.. éjfél után érek haza, reggel 6kor pedig indulhatok vissza...persze reggel még bele kell számolnom, hogy megetetni a picit, visszaaltatni, stb.

A szüleim nagyon sokat segítenek, amikor csak tudnak vigyáznak a picire, de ők is dolgoznak és rengeteg dolguk van, mellesleg mégsem nevelhetik fel ők a picit.

A párommal hiába beszélek erről, mert ő úgy látja, hogy eleget foglalkozik vele. Igazából akkor lettem egyre biztosabb ebben az egészben, amikor már a testvéremék és a szüleim is mondták ugyanezt, amit én gondolok(egy háztartásban élünk).

Tehát csak arra lennék kíváncsi, hogy kívülállók, idegenek nézőpontjából hogy néz ki ez a dolog.

2015. nov. 8. 11:06
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
34%
Hat szerintem sen kene tole elvarni,hogy munka mellett babazzon. Mindennek megvan a helye es az ideje. A tovabbtanulasnak pl kozepiskola utan, a gyereknek meg azutan. Nem kellett volna a semmire szulni, most nem kene hanyni a kakat az apukara. Ennyi a tortenet.
2015. nov. 8. 14:57
 32/48 anonim ***** válasza:
56%
Úgy csináltok mint ha apuka farka nem kellett volna hozzá...elmondhatta volna azt is, hogy ő csak berakja utána szarik bele , mert ő elfároad a 8 osztályos egész nap csak az ujjait használó pakolgatós melóban. Talán most nem lenne ez a helyzet.
2015. nov. 8. 15:10
 33/48 anonim ***** válasza:
90%

off: nincs váratlan gyerek -.-" nekem spirálom van így kizártam , azt hogy váratlanul legyen, szóval így nem vállaltam volna be, mert tudom a határaimat és én tanulás mellett nem tudnék gyereket nevelni és fogalmam sincs arról a párom milyen lenne apaként a bizonytalan"talán jó apa lesz" elképzelésre pedig nem szülök

amúgy én nőként egy 7 hónapossal nem tudok mit kezdeni, cukik meg minden de fél óra után megunom, a férjed is így lehet vele. Az más kérdés, hogy nem csak játszani kéne vele hanem szülőként foglalkozni is. Szóval a helyedben előkészítenék egy kis pépet, meg mindent amit kellhet és egy szombat reggel közlöd vele(ha többszörös kérés ellenére sem vállalja be) hogy pá picim mentem a csajokkal kávézni, addig vigyázz a picire, mert szép az az 5 perc amit bele feccöltél a kicsi összehozásánál, de ennél többet is kéne tenned és mások 10 óra meló mellett is nevelnek gyereket...-.-"

2015. nov. 8. 16:37
 34/48 anonim ***** válasza:
60%
Atya ég,de sok idióta van itt! :-D
2015. nov. 8. 18:42
 35/48 anonim ***** válasza:
51%

"Jól értelmezem, hogy annak ellenére, hogy egyetemre jársz, mellette még egy tanfolyamot is bevállaltál. Gratulálok, tipikus karrierista/feminista nő vagy."

Amennyiben ezt valóban gratulációnak szántad, vigyázz, mert kicsit gúnyosan jött át.

Amennyiben gúnynak szántad, légyszi pontosíts, hogy mi számít negatívumnak nálatok, mucsajpusztán: az, hogy tanul, az, hogy dolgozik, vagy az, hogy hisz abban, hogy minden ember egyenlő? Szinte látom magam előtt, ahogy az alkesz, öt általánost végzett haverjaiddal ilyeneket kiabáltok egymásnak sértésként, hogy "te egyetemista!" "te dolgozó ember!" :D tudod, van, ahol az ember inkább büszke az ilyesmire...

2015. nov. 8. 21:11
 36/48 anonim ***** válasza:
100%

off:

"Spirál

Az egyik legegyszerűbb, viszonylag hatékony (ráadásul nagyon olcsónak számító) módszer a spirál. Az eszközt csak már szült nőknek ajánlják, a nőgyógyász egy egyszerű beavatkozás során helyezi fel a méhbe, ahol évekig-évtizedekig maradhat. Igen ám, csakhogy a spirálnak sunyi, kellemetlen mellékhatásai tudnak lenni. A módszer elve, hogy állandóan ingerli a méh nyálkahártyáját, ezáltal alkalmatlanná teszi a beágyazódásra. Ez a folyamatos, enyhe gyulladás olykor beindul, kiszabadul a kismedence többi szervei közé, ami veszélyes, nehezen uralható betegség. Az sem ritka, hogy maga a spirál épül be a méhfalba, sőt évek lassú, módszeres munkájával át is fúrhatja, ami nemcsak a fertőzésveszélyt növeli, hanem a védekezés hatékonyságát is csökkenti. "

Ennyit a kizárásról, a "viszonylag hatékony" ehhez kicsit kevés.

2015. nov. 8. 21:21
 37/48 anonim ***** válasza:
19%

Szóval te tanulsz a gyerek mellett és a párod azért vállal két műszakot a gyárban, hogy téged és a gyereket eltartsa, nem?

Nem kellene irreális elvárásokat támasztani vele szemben. Lehet, hogy ő is szívesebben járna egyetemre vagy tanfolyamra, de nem tud, mert kell a pénz NEKTEK.

Szóval szerintem inkább azt becsüld meg, kedves kérdező hogy olyan férfi van melletted, aki nem a kocsmában őldögél, hanem nagyon keményen melózik a családjáért.

Egyébként pedig, ha neked meglesz a diplomád, és te keresel majd több pénzt KÉSŐBB, akkor esetleg jogosan kérhetnéd meg, hogy vigyázzon a gyerekre. Akkor lehet, hogy nem kell majd két műszakban melóznia, hanem lheet, hogy talál egy kevésbé megterhelő munkát.

A szüleidet meg ne hagyd, hogy ellene uszítsanak, mert akkor az egésznek TÉNYLEG nem lesz jó vége. tudomásul kellene venni, hogy a férfiak általában máshogy GONDOSKODNAK a családjukról, (pl, hogy két műszakban nagyon keményen dolgoznak) nem csak pelenkázással.

A nehézségek miatt nem kellene bűnbakokat keresni.

2015. nov. 8. 21:58
 38/48 anonim ***** válasza:

off: 36-nak csak annyit hogy:

-a legolcsóbb?? nekem nem kevés pénzembe került, oké így is olcsóbb mint tabit vagy gumit venni, ha elosztom az árát,de kifejezetten nem olcsó maga a kütyü

-aztán évtizedekig?? mi van? nekem max 3 évig lehet használni, nem tudom hol vetted ezt a baromságot

- végül nekem olyan kicsi spirálom van, hogy nem kellett ehhez szülnöm,igaz nyomós okkal lehet csak felhelyeztetni

ja és nem tudok olyan fogamzásgátlóról ami ne okozna valamilyen galibát az emberek xy%-nál, ennyi erővel akkor inkább keresztbe teszem a lábam és akkor nem lesz semmilyen szövődmény

2015. nov. 9. 09:41
 39/48 anonim ***** válasza:
17%

Idézet volt egy nőgyógyász honlapjáról, uttsó.:D

Csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy fölösleges savazni a kérdezőt, bárki, akár te is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy becsúszik a gyerek. A 100%-os fogamzásgátlás a teljes önmegtartóztatás, vagy a totál hysterectomia.

Az, hogy nem ölte meg a gyerekét, hanem, ha már így alakult, a gyes időszakát használja fel, hogy képezze magát, az becsülendő. Ilyen szemlélettel meg fog állni apu nélkül is a lábán, ha odáig fajulnak a dolgok - és nem őt éri veszteség.

2015. nov. 9. 09:50
 40/48 anonim ***** válasza:
68%

én off-ként írtam, pont ezért a kérdezőnek, hogy ÉN nem szültem volna így aztán sírásra görbül a szám, hogy miért alakult így, meg súgom azért, mert apuci váratlanul lett apa, ergo vagy most még rohadtul nem tudja ezt elfogadni vagy soha nem is fogja

és én inkább elvetetem, mert nem jaj összejött babára vágyom, hanem eltervezett alig várjuk babára

de mint említettem ez off-ként van, mert nem ez a lényeg,de csak kapaszkodj ebbe bele :D

2015. nov. 9. 09:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!