Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy az apja "alig"...

Normális, hogy az apja "alig" foglalkozik a 7 hónapos kislányunkkal?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ez normális és más apukák is ennyit foglalkoznak a gyerekükkel, vagy csak az én párom? Mert az ismeretségi körünkben úgy veszem észre, hogy az apukák is elég jól kiveszik a részüket a gyereknevelésből.

Én most tanulok és mellette a picivel vagyok, a párom pedig 2 műszakban 8 órában dolgozik egy gyárban.

Amikor hazaér, vagy éppen munka előtt néha-néha fél órát elgagyog vele, de ezen kívül semmi.

Nővéremék és a szüleim is furcsállják pl, hogy még soha nem látták, hogy megcsinálta volna a pici kajáját, vagy megfürdette-, elaltatta volna...

és őszintén szólva nekem is hiányzik ez a segítség tőle..a tanulás mellett elég idegőrlő hogy se éjjelem se nappalom. Nappali tagozaton 150 km-re van az egyetem, ahova bejárok, és egy művészeti suli, tehát év közben is rengeteg gyakorlást igényel.

Itt azt olvastam egy kérdésnél, hogy sokaknál szokás pl., hogy az apuka mondjuk egy hétvégi napon egész nap a picivel van, így addig az anyuka tud pihenni. Én ezt meg is említettem a páromnak, de ő teljesen máshogy látja a dolgokat. Egyből azzal jött, hogy ugye nem várom el, hogy ő még munka után a picivel foglalkozzon? Természetesen nem is ezt kértem tőle, de egy szombati nap, amikor esetleg ráérne, vagy bármikor egy reggel ha felkelne megetetni, az nagy segítség lenne.

Járok közben hétvégén egy tanfolyamra is, ami pénteken este 10-ig tart.. éjfél után érek haza, reggel 6kor pedig indulhatok vissza...persze reggel még bele kell számolnom, hogy megetetni a picit, visszaaltatni, stb.

A szüleim nagyon sokat segítenek, amikor csak tudnak vigyáznak a picire, de ők is dolgoznak és rengeteg dolguk van, mellesleg mégsem nevelhetik fel ők a picit.

A párommal hiába beszélek erről, mert ő úgy látja, hogy eleget foglalkozik vele. Igazából akkor lettem egyre biztosabb ebben az egészben, amikor már a testvéremék és a szüleim is mondták ugyanezt, amit én gondolok(egy háztartásban élünk).

Tehát csak arra lennék kíváncsi, hogy kívülállók, idegenek nézőpontjából hogy néz ki ez a dolog.

2015. nov. 8. 11:06
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
Hát igen, a tanulás is lehet épp olyan kimerítő, főleg ha valaki komolyan veszi.. és azért mert ez egy építőművészeti, nem pedig egy mérnöki, ezért ez már egy semmi? azért mert itt nem a matekot meg a fizikát tolják(amiből egyébként világ életemben jó voltam) hanem a rajzot és a tervezést? A fantázia és a fantáziában lévő dolgok megvalósítása számomra sokkal több energiát vesz igénybe, mint megcsinálni bármilyen matek vagy fizikafeladatot, vagy bemagolni pár tételt.
2015. nov. 8. 11:41
 12/48 A kérdező kommentje:
2-es: igen, tudom, én is dolgoztam gyárban...sőt dolgoztam benzinkúton is 12 órában...na hát ott az a "semmit tevés" 12 órában sokkal fárasztóbb volt mint a 8 óra gyári munka...
2015. nov. 8. 11:43
 13/48 anonim ***** válasza:
12%
Azt nem értem, hogy ha tényleg szinte semmi szabadidőd nincs, akkor miért írod itt a regényedet? Mindjárt dél, nem kéne a kis családodnak ebédet készíteni?
2015. nov. 8. 11:43
 14/48 A kérdező kommentje:
a kis családomnak kész az ebédje, a pici alszik...én pedig közben egy nagyvárost tervezek, de BOCSÁNAT, hogy tartok közben 1 óra szünetet, nem 0-24ben robotolok
2015. nov. 8. 11:45
 15/48 anonim ***** válasza:
65%

14-es: Úristen!!! Van egy szabad órája a kérdezőnek, amikor nem tanulnia, a kicsivel foglalkoznia, vagy a háztartást vezetnie kell??? Hát ez felháborító!!! Máglyára a Kérdezővel!!!

Szánalmas, hogy így gondolod.

2015. nov. 8. 11:47
 16/48 anonim ***** válasza:
57%

Ez relatív utolsó...ennyi erővel mindenki egy lusta disznó :) te melyik vagy? Aki föz( vagy főznie kéne) vagy akit kiszolgálnak? :D

Én pl 11re megfőztem , a gyerek alszik, apa a galambjait takarítja...én is tanulok , de vasárnap az pihinap...szóval miért nem érhet rá a kérdező is mondjuk fél órára? :D elég primitív jellemre utalt ez :D

2015. nov. 8. 11:48
 17/48 anonim ***** válasza:
38%
Mostmár nem utolsó... :)
2015. nov. 8. 11:49
 18/48 A kérdező kommentje:

Egyébként a párommal nem is csak ez a baj...A kapcsolatunk is már kb olyan mint 2 idegen, akik még abban a kevés időben is amikor együtt vannak, veszekednek.

Nem tudom, hogy hassak rá, hogy minden a régi lehessen.

Közben építkezünk is...az anyagiak miatt is sokszor ideges, stb...de ÉN IS! és én nem akarom hogy ez a kapcsolatunk rovására menjen

2015. nov. 8. 11:49
 19/48 anonim ***** válasza:
77%

" nem akarom hogy ez a kapcsolatunk rovására menjen"

Kis naiv.

Mar regen a kapcsolatotok rovasara ment, csak nem vagy hajlando bevallani.

Nem szeretek karogni, de ennek nem lesz jo vege.

2015. nov. 8. 12:03
 20/48 anonim ***** válasza:
50%

No igen, a gyerek nagy vízválasztó.

Nem lehet, hogy a párodat idegesíti, hogy te törekvő vagy, képzed magad, ő pedig lemarad? Vagy ő is próbál előbbre jutni?

2015. nov. 8. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!