Szerintetek hazudik a lányom?
Budapesten egyetemista. Hétvégenként haza szokott jönni, így mindig adok neki pénzt arra az időre és adok neki ételt is amit ott tud enni vagy megcsinálni magának.
A baj az, hogy nagyon szórja a pénzt, ruhákra, laptopra meg nem tudom még mire, de állandóan kér. Felvett nem tudom mennyi diákhitelt is, de nem tudja normálisan törleszteni. Ezt megelégeltem, mert még a testvére is tanul, őt is támogatni kell, ezért mondtam neki, hogy vállaljon diákmunkát.
Arra a félévre passziváltatta magát, de azt mondta nem talált semmi munkát, pedig jelentkezett mindenhova. És most én vagyok a rossz, hogy nem adok neki pénzt, mert neki még kell nyelvvizsga is meg jogosítványt is akar... Nekem ez valahogy nagyon hihetetlen, hogy épp a fővárosban nem talál diákmunkát...
"Munkát egyáltalán nem olyan könnyű szerezni Budapesten, lehet vidékről nézve baromi egyszerűnek tűnik, de nem az és már az eladóktól is kérik a kereskedelmi végzettséget pár éve."
Én nem azt írtam, hogy baromi egyszerű Bp-en munkát szerezni, hanem hogy Bp-en legalább valami sz. Ar melót mindig találni. Tapasztaltam. Olvasd vissza, kérlek, mert ezt írtam.
Vidéken meg több diplomával rendelkezők között se kevesen éheznek, mert segdémunkát is szinte csak a szakmunkás kap. Kivéve, ha van protekció, vidéken.
(Nyilván NEM az orvosokról, mérnökökről, meg gazdasági szakemberekről beszélek, hiszen ők esélyeasebben kapnak állást vidéken is, Pesten is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!