Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hazudik a lányom?

Szerintetek hazudik a lányom?

Figyelt kérdés

Budapesten egyetemista. Hétvégenként haza szokott jönni, így mindig adok neki pénzt arra az időre és adok neki ételt is amit ott tud enni vagy megcsinálni magának.

A baj az, hogy nagyon szórja a pénzt, ruhákra, laptopra meg nem tudom még mire, de állandóan kér. Felvett nem tudom mennyi diákhitelt is, de nem tudja normálisan törleszteni. Ezt megelégeltem, mert még a testvére is tanul, őt is támogatni kell, ezért mondtam neki, hogy vállaljon diákmunkát.

Arra a félévre passziváltatta magát, de azt mondta nem talált semmi munkát, pedig jelentkezett mindenhova. És most én vagyok a rossz, hogy nem adok neki pénzt, mert neki még kell nyelvvizsga is meg jogosítványt is akar... Nekem ez valahogy nagyon hihetetlen, hogy épp a fővárosban nem talál diákmunkát...

2015. nov. 2. 12:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
61%

tanszer? könyv? ez nem általános, ceruza/füzet/toll ennyi kell alaphangon (persze ha olyat tanul akkor lehet több). könyvet senki nem vesz, mivel ott a könyvtár.

BA/Bsc-n van? ha 6.féléve a mostani akkor már csúszott is. mikor fog végezni?

2015. nov. 2. 13:40
 12/33 A kérdező kommentje:
Hát úgy 6. hogy volt egy passzív féléve. Alapképzés.
2015. nov. 2. 13:45
 13/33 anonim ***** válasza:
82%

na akkor most fog végezni, akkor ezt az időt még kihúzza és utána mehet teljes állásban melózni.

de biztos hogy kamuzik a diákhitelről...abból venni új telót...nokomment

2015. nov. 2. 13:48
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Mondj neki nemet bűntudat nélkül. Hiztizzen csak, panaszkodjon - mindenki őt fogja megszólni és kinevetni, nem téged. Valamikor meg kell tanulnia, hogy a maga lábán álljon és nem a tiéden, és a tetteiért felelősséget kell, hogy vállaljon. Nem beszélve arról, hogy elég önző dolog a testvérével (és veled is) szemben, hogy ő szórja a pénzt, mert ez kell neki meg az, és nincs tekintettel senkire.
2015. nov. 2. 13:49
 15/33 anonim ***** válasza:
79%

Nem annyira egyszerű a helyzet kérdező és szülőként tényleg nehéz átlátni, ezt tapasztaltam pl. a férjem továbbtanulásánál, amikor még az egyetemre járt. A szüleinek egy órán át magyaráztam, hogy mi az a kredit.

Indulj ki abból, hogy diákhitelt nem kell fizetnie, viszont önszántából akár fizetheti is. Nem tudjuk hazudik-e. Egy biztos, jobb lenne ha nem venné fel a diákhitelt, mert baromi nagy lehúzás.

Itt gyk-n sokan próbálnak azzal menőzni, hogy ők aztán a legnehezebb egyetem mellett is napi 8 órában dolgoztak. Ez hazugság, vagy valahogyan 2-esre megcsinálták a vizsgákat és nulla tudással kijöttek az egyetemről (tulajdonképpen anno én is ebbe a hibába estem). Innentől kezdve az ember vagy valahogyan mégis megcsinálja a szerencséjét, vagy nem, de általában leginkább nem sikerül nekik, hiszen nem szereztek kapcsolatokat és a tudásuk sem piacképes.

Dolgozhat alkalmi munkát, de ha 500 az órabér és mondjuk dolgozik egy héten 3 napon, mondjuk 2 órát, akkor van 3 ezer forintja, erre én azt mondom, hogy felesleges bejárni érte dolgozni, mert többe kerül a buszjegy (tudom van diákbérlet, ez csak példa).

Az órabeosztás is olyan, hogy nehéz mellette dolgozni, általában a hétfő-kedd-szerda nagyon pörgős, csütörtökön és pénteken alig kell bejárni, bár a 6. félévben már nincsenek vagy nem nagyon vannak órák, ez inkább az első néhány félévre vonatkozik. Ugyanakkor ha komolyabb szakdolgozatot ír (mondjuk ezt egy BA-n, Bsc-n nem nagyon tudom elképzelni, mivel alapképzés) akkor könnyen lehet, hogy egész nap a könyvtárban ül, vagy kutat valamit.

2015. nov. 2. 13:57
 16/33 anonim ***** válasza:
80%
En havonta egyszer tuti felutaznek es lecsekkolnam, h minden rendben van-e, es feltoltenem a hutot, meg a szekrenyt kajaval, h az ne legyen urugy a penzkeresnel. Ha ruhara, laptopra kolti a penzt, akkor arra tuti nem adnek. Adnek neki egy fix osszeget havonta, h ezt ossza be. A legrosszabb az, ha mindig akkor adsz neki, ha ker, m igy nincs hatar. Es igenis vallaljon munkat. Bp-en csomo lehetoseg van, amit onnan tudok, h en is ott voltam egyetemista es soha nem volt gond a melokeresessel.
2015. nov. 2. 14:01
 17/33 anonim ***** válasza:
87%
nehogy már a lányt sajnáljuk, mikor a diákhitelből mobilt vett..kérlek!
2015. nov. 2. 14:01
 18/33 A kérdező kommentje:
Értem. Azért mondtam neki a diákmunkát, mert ugye mondta, hogy törlesztenie kell és erre kellene neki pénz. De akkor így nem kell törlesztenie most semmit...
2015. nov. 2. 14:04
 19/33 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem még, hogy akkor mi értelme volt a passzív félévnek?
2015. nov. 2. 14:07
 20/33 anonim ***** válasza:
96%
mi értelme? semmi. órákra nem járt, nem dolgozott, elbulizta a pénzt és kész.
2015. nov. 2. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!