Mit tehetünk, ha a lányom hazudik az anyjának?
Kérdező! Sajnos ez életkori sajátosság. Nekem olyan fantáziám volt, hogy a gyámügyet ránkküldték az óvónők.
De valahol az is érthető, hogy az anya elsősorban a gyereknek hisz.
Beszéld meg mindenképpen ezt az exeddel, esetleg ajánld fel, hogy menjen veletek. Aztán faggassa ki a kislányt mi történt.
Ütős sztori lesz!
Nem is gondolnánk, hogy a kisgyerekek milyen okosak ebben a korban, és milyen ügyesen tudnak manipulálni. Egyetértek azzal, hogy ha negatív dolgokat adja elő otthon, valamivel jobban jár. Akár azért, mert anya nem azt akarja hallani, hogy nálatok jó volt, akár azért, hogy szegénykét az anyja sajnálja, és ő minden jóval halmozza el.
Az én kisfiam is elképesztő dolgokat mond néha. Ha ezt az oviban is előadja, nem tudom mit gondolnak az óvónénik.
Múltkor azt mondta, hogy a mama szeret, anya bánt.
Valamiért rászóltam, sírt, majd közölte, hogy azért sír, mert bántottam. Apa csúnyaságot mondott nekem...stb.
Szerintem ha megérti mit jelentenek ezek a dolgok, akkor abbahagyja. Addig valahogy az anyjával kell rendezni a helyzetet. Nem tudom, hogyan hinne neked.
"de majd az anyja is nézhet egy nagyot, ha visszanyal neki a fagyi."
De még mennyire!
Mert ugyanis nem másról, mint a gyerek jellemfejlődéséről beszélünk.
"ezekkel az indokokkal az anyja nem akarja megint odaadni.."
Nincs hozzá joga!
Ne hagyd magad zsarolni.
Tulajdonképpen valamiféle kettős nevelést folytat az ex-nejed.
Amikor nála van a kicsi, akkor tőled "óvja".
Amikor a kicsi veled van, akkor szegényke jól érzi magát, de amikor hazamegy, nem meri ezt elmondani. Ezért meg akar felelni az anyukája elvárásainak, azért, hogy nehogy elmarasztalásban legyen része.
Ha az anyósodnak is ez a véleménye, akkor ez még nagyobb nyomaték.
A helyedben tanácsot kérnék a gyermekvédelemtől, hogy ilyenkor mi a teendő. Már csak azért is, hogy ők is tudomást szerezzenek róla.
Az anyuka csupán önző féltékenységi alapon (mármint a gyermeketek szeretetére féltékeny) addig manipulál, mígnem tönkre nem teszi a kicsit.
Tudniillik ez súlyosan visszavetőleg hat a jellemfejlődésére.
MI torténik akkor, ha hamisan megrágalmaznak?
Elozo kapcsolatombol származo gyerekem megrágalmazta a feleségemet,hogy bántja meg rosszul bánik vele. A lányom most 7 éves a feleségemmel 5 éve ismerik egymást,nagyon jo a kapcsolatuk. Van már 1 kozos gyerekunk is,aki 1évés. Azután kezdodtek a gondok,hogy a kisfiunk megszuletett. A lányom elárulta, hogy azt mondta az anyja: Ha azt fogod mondani arra a rossz nénire,hogy bánt téged,akkor otthagyja apát és o visszajon hozzánk.
Az exem gyerekelhelyzési pert inditott és gondolom pszihologus fogja kihallgatni a lányunkat. nem tudom mit tehetek? Bizonyítékok nicsenek,mivel a vádak hamisak,semmi alapjuk nincs. A lányom eddig úgy járt ide mint haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!