Élősködő távoli rokon, mit tehetünk?
Édesanyámmal lakom jelenleg, ő már idős és ez érződik is rajta, könnyebben befolyásholható, kihasználható. Így sem könnyű vele, és nagyon szűk a lakás ahol vele élünk a barátnőmmel, de nemrég kijelentette, hogy a nagybátyjának a testvére (aki nem is biztos, hogy az akinek kiadja magát) idejön lakni.
Az a baj, hogy ez a rokon egészen eddig nem kereste fel az anyámat, nem is tudtunk se róla, sem a nagybátyjáról most meg hirtelen itt akar lakni. Félünk, hogy anyám befolyásolhatóságában a végén még ráhagy mindent, vagy megszokja, hogy ideköltözik ez a valaki, a végén még mi tartjuk el, vagy el is tűnhetnek dolgok a lakásból, ez nem játék.
De az a baj, hogy anyám annyira még nem idős, hogy hallgasson ránk, és szó sem lehet arról, hogy mi mondjuk meg, hogy ide kit hozhat és kit nem, szóval látszólag nem lehet lebeszélni a tervéről. Mit tehetnénk?
Értem, de nem tudom pontosan mit is tehetnék. Az a baj, hogy anyám néha jobban hisz idegeneknek, mint nekem, vagy boldogult apámnak...
A barátnőm egyébként belead a rezsibe, főzünk, takarítunk, segítünk neki. Anyám egyébként mentálisan gondozott, ez nehezíti a problémát, mert erről hivatalos papírunk még nincs... tehát volt már olyan is, hogy rám, vagy apámra hívott rendőrt amikor megijedt valamitől, neki még ügye is volt belőle. De ez nem tartozik ide...
5: Szerintem menj el akkor a kerületi Családsegítőbe, és kérj gondnokot, vagy ha Te akarsz lenni a gondnok, akkor azt is lehet.
Azért egy rokonról csak ki tudod már deríteni, hogy valóban az-e, akinek mondja magát... Évtizedek óta ismernie kell őt például az egész családnak, a rokonságnak!:)
A barátnőd milyen apropóból lakik ott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!