Miért érzi úgy sok ismerős és távoli rokon, hogy neki "minden áron" bele kell szólnia a mi életünkbe?
Nem értem, ezzel mi bajod. Nekünk is elmondták páran a véleményüket. Van, aki szerint nem kellett volna a baba esküvő előtt, más szerint nem baj. Ennyi. Ez az ő véleménye. Meghallgatom.
Ha nagyon bunkó, akkor esetleg visszaszólok, hogy foglalkozzon a saját életével vagy elmondom, hogy nekem mivel van bajom az ő életében.
Ne foglalkozz velük.
Azért mert a gyerekvállaláshoz/neveléshez, politikához és focihoz természetesen mindenki ért jó magyar szokás szerint s ezért úgy érzi felvan rá jogosítva, hogy kritizáljon másokat. :)
De viccet félretéve nekem kicsit ez durva. Még ha élőben egy találkozó alkalmával mondanák el annak nem lenne ekkora éle mint telefonon ahol az ember (kímélve a telefonszámlát) csak a lényegest közli (gondolom).
Lehetséges, hogy ők látnak valamit a párkapcsolatotokban, élevitelben, pénzügyben, egészségben stb. valamiben amiért ez a véleményük. Ebbe kéne belegondolni, de ha ti így éreztek hátcsak hajrá, a legjobbakat.:)
Ezért ne haragudj meg rájuk.
Nekik bizonyára fontos az anyagi biztonság, a szabadidő, csak aggódnak miattatok.
Minket azért csesztetnek, mert nem vállalunk gyermeket. És most nem a szüleinkről beszélek.
Mondd azt, hogy felnőtt ember vagy, a gyermek a te felelősséged, nem az övék. Ennyi.
Köszönöm a válaszokat!
Nem is zavarna annyira a dolog, ha olyan emberek szólnának bele az életünkbe, akiknek ténylegesen rálátása van, de most azok találnak meg minket leginkább, akikkel évente maximum egyszer ha találkozunk. Ma anyukám unokatestvére hívott fel, hogy megmondja még túl fiatalok vagyunk a gyerekhez (párom 33 éves, én 31), várjunk még 5-6 évet. Ilyen és ehhez hasonló okosságokkal keresnek meg minket és ez kezd eléggé fárasztó lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!