Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Élősködő távoli rokon, mit...

Élősködő távoli rokon, mit tehetünk?

Figyelt kérdés

Édesanyámmal lakom jelenleg, ő már idős és ez érződik is rajta, könnyebben befolyásholható, kihasználható. Így sem könnyű vele, és nagyon szűk a lakás ahol vele élünk a barátnőmmel, de nemrég kijelentette, hogy a nagybátyjának a testvére (aki nem is biztos, hogy az akinek kiadja magát) idejön lakni.

Az a baj, hogy ez a rokon egészen eddig nem kereste fel az anyámat, nem is tudtunk se róla, sem a nagybátyjáról most meg hirtelen itt akar lakni. Félünk, hogy anyám befolyásolhatóságában a végén még ráhagy mindent, vagy megszokja, hogy ideköltözik ez a valaki, a végén még mi tartjuk el, vagy el is tűnhetnek dolgok a lakásból, ez nem játék.

De az a baj, hogy anyám annyira még nem idős, hogy hallgasson ránk, és szó sem lehet arról, hogy mi mondjuk meg, hogy ide kit hozhat és kit nem, szóval látszólag nem lehet lebeszélni a tervéről. Mit tehetnénk?

2013. szept. 20. 20:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"Ez nehéz ügy... de én minden követ megmozgatnék, hogy megakadályozzam. Anyukáddal szépen beszéld meg, hogy ha már be is engedi, kulcsot ne adjon neki, és semmi esetre se engedje, hogy a kedves rokon bejelentkezzen hozzátok állandó lakhelyre. Magyarázd el anyukádnak, hogy ilyen esetben soha az életben nem tudjátok majd kitenni."

Sajnos ez lehetetlen.

Neked meg akinek kezd "elege lenni belőlem" szerintem tiltás járna, mert nem szabályos a válaszod.

2013. szept. 20. 21:09
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondnokság alá kéne helyeztetni anyukádat, akkor járna ki hozzá ápoló is. Kérjetek hivatalos papírt róla, hogy nem beszámítható.

Egy otthonba kéne költöztetni, ha már nem tudná magát ellátni, ne az a vadidegen rokon gondozza, mert csak ellopja az értékeket, aztán ráfogja anyukádra, hogy ő adta el.

2013. szept. 20. 21:18
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Korlátozottan cselekvőképesnek kéne nyilváníttatni, hiszen az is.
2013. szept. 20. 21:18
 14/19 A kérdező kommentje:
Hát igen, de pontosan hogyan? A szociális osztályon azt mondták, hogy hivatalból kell megindítani, orvosnak, vagy orvosi szakvéleménnyel. Ismerjük a pszichiáterét, de nem túl együttműködő. (a legtöbb dilidoki se normális) tehát nem tudjuk mi legyen...
2013. szept. 20. 21:22
 15/19 anonim ***** válasza:
24%
Már jelentettem a kérdést, minden hétvégén megnyitja ugyanazt a kérdést, egyszer a saját nevében, egyszer a barátnő nevében, egyszer csöves mert kirakta az anyja, aztán az apjánál lakik egy sátorban. Bicajok meglettek?
2013. szept. 20. 21:24
 16/19 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem tudom miről beszélsz, de a válaszod nem szabályos. Remélem megkapod a moderátortól, ami jár neked.
2013. szept. 20. 21:39
 17/19 anonim válasza:

Váltsátok le a pszichiáterét. Biztos vannak normálisak is, bár én még eggyel se találkoztam, de biztos van olyan magándoki aki tényleg segíteni akar. Most én is hasonló gondokkal küzdök, így találtam meg a kérdést, csak nekünk a szomszédunk élősködik, és bár ide költözni még nem akar, de félek, hogy egyszer kirámolja a házat, mikor nem vagyunk otthon.

Ez a dolog tutira tönkre fogja tenni a kapcsolatodat az anyáddal, de legfőképpen a barátnőddel. Ha tényleg ekkora a baj, akkor közöld anyáddal, hogy vagy te, vagy a rokona. És ha a rokont választja, akkor otthagyjátok, és kész. Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, de annyi ilyen van. Egyik barátomnál mindkét nagybátyja lakik, mindkettő alkoholista, és muszáj őket eltartani, mert le vannak százalékolva. Szerencsére nem egy házban élnek, hanem van egy kis házikó a nagy ház mögött, de akkor sem lehet kellemes.

2013. szept. 22. 13:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Szia! Te kerestél meg privátban? Ide írok inkább.

El kell menni a Családsegítő Központba, és akkor ők majd megmondják, hogyan kell. A pszichiáter ha nem együttműködő, attól még ezt meg lehet kérdezni tőle. Vagy menj el Te egyhez evvel a probléméval, de szerintem a háziorvos kompetensebb.

2013. szept. 24. 02:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi ujsag Kerdezo?
2022. máj. 14. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!