Mit tegyek anyammal?
Sziasztok.
Anyam nem nagyon vesz dolgokat nekem. A mellem nagyon megnott de csak vekony sportmelltartoim vannak amik alol eleg sokszor atlatszik a bimbom anya meg nem vesz nekem kicsit vastagabbat mert csak 4000 5000 felett talalunk s szerinte ez nagyon draga. Igaz a multkor mar vettunk egyet mert en mar nagyon nem birtam de nagyon ugy latom hogy ha kinovom tobbet nem kapok ilyen "draga" melltartot. A masik pedig(a sok kozul) hogy mar egyre tobbet netezek es logok a mobilomon( vagyis lognek ) csak ez mar egy eleg regi mobil amit meg az apamtol vettem meg. Nem az a bajom vele hogy az osszes osztalytarsamnak sokkal ujabb van hanem hogy ez iszonyu lassu es iszonyu keves a hely de nem vesz ujat mert szerinte draga. Pedig szt. Egy kb.40000 ft s mobil azert olyan iszonyat draga nem lenne. Mit tegyek? (ha ez segit akkor sok mindent ugy magyaraznak hogy az o koraban bezzeg nem ennyi volt). Elore koszonom a valaszokat.
Hú, hát én se telefont vennék neked max egy helyesírási szótárt, fájt olvasni az írásodat.
Nos, felnőtt dolgozó nő vagyok, de nem veszek ötezerért melltartót, mert nagyon drága, sokkal olcsóbban is lehet venni. Az neked miért nem jó?
40000 neked nem sok pénz? Akkor menj el dolgozni és keresd meg az árát.
Kínaiban lehet 1000 forintért is kapni melltartót.
Tisztában vagy te a családod anyagi helyzetével?
Tudod-e, kinek mennyit kell dolgoznia 40 ezer forintért?
Az 5 ezer ft feletti melltartó sokba kerül.
A 40 ezres telefon is.
Nem tudom mennyi idős vagy, de a pénz értékével nagyon nem vagy tisztában.
Gondolom te is azt hiszed, mint itt a legtöbb kamasz/tini, hogy "megengedhetitek" magatoknak...
Kedves Zsani
Anyuka nyilván a pénzt a rezsire, ételre, lánya iskolájára, alap ruhákra, létfenntartásra költi. Arra,hogy ezeken felül anyuka mire tölt legtöbbet,nincs beleszólása a kislányának, akinek a jelek szerint mindene megvan, csak ő telhetetlen, és még többet akar.
Egy kamasznak nem alap az 5 ezres melltartó, és a 40 ezres telefon.
miért venne 5 ezres melltartót, amikor te is mondod, hogy ki fogod nőni? miért nem jó a sima melltartó?
a 40 ezer meg igenis sok,van aki ennyiért 2 hétig dolgozik. a felnőtt világban meg a fizetésed sokszor nem ilyenekre megy el, hanem szàmlàkra és kajàra. szerintem kicsit legyél belàtòbb.
ha nem vagytok tehetősek, akkor be kéne érned olcsóbb telefonnal is, vagy hasznàlttal. de mindenképpen vele beszéld meg
nekem ilyen van:
-pedig van fizetésem. És sok dolgom, amit nem mobilon keresztül oldok meg.
"hogy mar egyre tobbet netezek es logok a mobilomon( vagyis lognek )"
-ez hiba, tanulj, tedd a dolgodat, és minimálisat mobilozz, tehát semmit sem kell "tenni az anyukáddal", hanem szorgalmasan tenni a feladataidat.
Nyilván anyukád nincs olyan helyzetben, hogy ezeket megengedhessétek magatoknak. Mert nem olyan dolgokat kérsz, ami "alap". Melltartót simán lehet venni a kínaiban, normálisat, kb ezer forint körül. Nem kell márkaboltba menni érte 5-6 ezerért, az tényleg drága, főleg ha nemsoká ki is növöd.
Egy 4oezer forintos telefon is sok, ha nem álltok úgy anyagilag. Képzeld, nekem úgy lett okostelefonom, hogy díjcsomaghoz adták 4ezer forintért, de maga a telefon teljes ára is 2oezer körül volt még csak a 4o közelében sem.
Szerintem foggalmad sincs eóla hogy álltok anyagilag, mennyit ér a pénz, ki mennyit dolgozik egy drága nelltartó, vagy egy 4oezres telefon áráért.
De elmehetsz diákmunkára is és akkor majd megtanulod, illetve megveheted magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!