Nem merem elmondani az anyámnak, hogy terhes vagyok. Mit csináljak? Nem is "kellene" elmondanom?
Nem fogom megtartani.
Ez alapból olyan téma, amit az ember nem szívesen oszt meg másokkal. De itt még az is közrejátszik, hogy a nővérem a férjével kb. 2 éve próbálkozik és még mindig nem jött össze nekik a baba. A tesóm anyukámnak panaszkodta ki magát legutóbb és eléggé kiborult ő is, mert nagyon szeretne unokát. És tartok attól, hogy ezért elítélne, esetleg elmondaná a testvéremnek.
Alapjáraton mindent megbeszélünk, de ehhez nem tudom, hogy állna hozzá.
"Ha én a felelőtlen szexhez elég felnőttnek érezném magam, akkor az abortuszt is magam oldanám meg, anyám anyagi és lelki segítsége nélkül."
Számítottam az ilyen válaszra. :)
Köszönöm a megértést, nem felelőtlen szexről volt szó.
Anyagi támogatás eszembe sem jutott.
"Ezekre ott van a párom, aki ugyanolyan hülye volt, mint én."
A "párom" jelenleg a Föld másik felén van, vidáman éli gondtalan világát.
Úgy gondolom, hogy egy anyának mindig is a gyermeke a legfontosabb, bármi is történik vele.
Szóval szerinted felelős szex az, amikor gyereked lesz a világ másik felére utazó "párodtól"?
Értem.
Nem felelőtlen szex?! Dehogynem! Ostobkák voltatok, cs.sztetek normálisan védekezni, és ennyi.
Amúgy ne mondd el neki, a te dolgod.
"Nem, amikor még babát akartunk, nem gondoltam, hogy képes lesz megcsalni többször is és arra sem számítottam, hogy egy vitánk után annyira felidegesít, hogy repülőre ülök és visszautazom."
Mennyi idő telt el, amibe mindez belefért,ráadásul 18 évesen???
Amúgy ebben a korban, nulla egzisztenciára, külföldön, bizonytalan kimenetelű kapcsolatban babát akarni már önmagában abszurd és felelőtlen dolog. Mert hadd legyek őszinte: ennyi idősen egyszerűen fizikailag képtelenség, hogy sokat próbált a kapcsolat, és letettünk annyit külön-külön és együtt is az asztalra, hogy ezt így bevállaljam.
Ha meg akkor még akartad a babát, akkor most mi változott? Babát vállalni akkor kell, amikor BABÁT akarsz, akkor is, ha egyedül maradsz, mert a születése után is bármikor egyedül maradhatsz... Ha megszülöd, örültök neki odakint együtt, aztán utána csal meg vagy derül ki, hogy megcsalt, akkor mit csinálsz? Kukába dobod a csecsemőt?
Ez a gyerek továbbra is az, akit te AKARTÁL.
Nem akartalak ekézni a döntésed miatt, de az, hogy szándékosan életre hívtok egy gyereket és most meggondolod magad, ez mindennek a vége. Ha kiszakad, elfelejted, kihánytad a tabit, nem volt nálatok gumi és elkapott a hév, vagy egyszerűen csak nem működött valami, még azt is jobban megérteném, mint ezt.
Ettől függetlenül a választ megkaptad, elmúltál 18, a te dolgod, mit teszel.
Hol írtam, hogy 18 éves lennék?
25 vagyok.
Igen, gyereket akartam. Egy olyan kapcsolatban, amiben boldog voltam, működött is (vagyis ezt gondoltam).
Nem leszek fiatalon egyedülálló anya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!