Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg, hogy otthagy...

Hogy mondjam meg, hogy otthagyom az egyetemet, mert terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Másodéves vagyok az egyetemen, de a baba miatt abbahagyom. Viszont félek a szüleim, legfőképpen az apám reakciójától. Mindig is én voltam a szemük fénye, akikre a legbüszkébbek voltak és a mai napig mesélik mindenkinek, hogy milyen sikeres és ambiciózus vagyok. Nem szeretném, hogy erre az egészre úgy gondoljanak, hogy tönkretettem az életemet és a későbbiekben emiatt ne szeressék a saját unokájukat.

Már többször próbáltam elmondani, pl. ma este is, mikor náluk vacsoráztunk, de sosem sikerült. Pedig már szeretnék túl leni rajta.

2015. szept. 12. 20:24
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
87%
Bármennyire is nehéz a dolog, muszáj megemberelned magad, mert ha képtelen vagy tálalni a dolgot, akkor mégis miért lennél elég érett egy gyereket felnevelni? Vállald a döntéseidért a felelősséget, és állj ki eléjük.
2015. szept. 12. 20:28
 2/52 anonim ***** válasza:
98%
Apa, Anya nagy bejelenteni valóm van. Babát várok, és emiatt befejezem az egyetemet.
2015. szept. 12. 20:28
 3/52 anonim ***** válasza:
4%
Lehet, hogy te vagy a szemük fénye, de aztatat tudniuk kell, hogy fontosabb a család a karriernél, és te jól választottál, noha a rendszer az ellenkezőjét mondja.
2015. szept. 12. 20:30
 4/52 anonim ***** válasza:
71%
Hidd el most is büszkék lesznek rád. Megérdemled.
2015. szept. 12. 20:40
 5/52 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ne hagyd ott az egyetemet. Halassz, passziváltass, de maradjon meg a lehetősége annak, hogy visszamenj a baba mellől. Szülőként egyébként ezt a hírt jobban fogadnám, mint hogy mindent feladsz.
2015. szept. 12. 20:40
 6/52 anonim válasza:
46%

Én szülőként hasonló esetet éltem meg. Terhesség nem volt, de a lányom abbahagyta a teológiai egyetemet mert megismerkedett egy férfivel interneten, aki 29 évvel idősebb volt nála. A lányom sürgősen hozzá költözött. Jó messzire tőlünk.

Sírtunk-ríttunk, de megbocsátottunk.

Házasság lett, unoka is van, túléltük.

Minél előbb elkezdődik a cirkusz, annál hamarabb vége lesz. Javasolt szöveg: Anya, apa, én most el szeretném halasztani a tanulmányaimat egy időre, mert nagyon nem tudok koncentrálni. Szerintem úgyis megbuknék minden vizsgán, és gondolom nem akarjátok hogy feleslegesen kínlódjak. .....Itt kérdezni fognak, és az már úgy könnyebb...... Igazán tiszta szívből kívánom, hogy ne tartson sokáig a dühöngős mosolyszünet. Mert szerintem egy-két hónap lesz. De tudd, hogy neked kell majd közeledni, apa-anya névnapja, szülinapja, karácsony, valami úgyis segít majd.

Csak ügyesen, sok sikert!!!! Nálunk két hónap teljes elzárkózás volt. Nem vettük fel a telefonját, nem kerestük, sírtunk feldolgoztuk, megoldódott.

2015. szept. 12. 20:41
 7/52 A kérdező kommentje:
Baba mellett nem akarok az egyetemmel foglalkozni. Ha valamit csinálok, azt 100%-ban szeretném megtenni, nem úgy, hogy félig anyuka vagyok, félig pedig egyetemista.
2015. szept. 12. 20:49
 8/52 anonim ***** válasza:
91%
Tehát innentől 100% ingyenélő leszel, gratulálok...
2015. szept. 12. 20:51
 9/52 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon szép és jó, csak a baba utáni életedre is gondolni kéne.
2015. szept. 12. 20:53
 10/52 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Mostantól mindig anya leszel, akkor már sosem akarsz tanulni/dolgozni?
2015. szept. 12. 20:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!