Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg, hogy otthagy...

Hogy mondjam meg, hogy otthagyom az egyetemet, mert terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Másodéves vagyok az egyetemen, de a baba miatt abbahagyom. Viszont félek a szüleim, legfőképpen az apám reakciójától. Mindig is én voltam a szemük fénye, akikre a legbüszkébbek voltak és a mai napig mesélik mindenkinek, hogy milyen sikeres és ambiciózus vagyok. Nem szeretném, hogy erre az egészre úgy gondoljanak, hogy tönkretettem az életemet és a későbbiekben emiatt ne szeressék a saját unokájukat.

Már többször próbáltam elmondani, pl. ma este is, mikor náluk vacsoráztunk, de sosem sikerült. Pedig már szeretnék túl leni rajta.

2015. szept. 12. 20:24
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
89%

Szintén gyerek előtt elkezdett egyetemet folytattam a születése után. Pár vizsga a szülés időontjával egybeesett, így már nagy hassal becsattogtam, hogy helló, ez a helyzet, itt az orvosi papír, kérem, hogy méltányosságból későbbi időpontban vizsgázhassak.

Megengedték, átszervezték.

Amíg a gyerek aludt, én tudtam tanulni. Alvó gyerek mellett mit tudsz "anyáskodni"?

Teljesen jól ment, vizsgák is meglettek. Most már a záróvizsgára készülök, az apjával megbeszéltük, hogy a vizsga előtti héten kivesz szabadságot és akkor még véghajrában ráfekszem a tanulásra.

Mondjuk én gyerek előtt is dolgoztam és utána is szeretnék.

2015. szept. 13. 07:17
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira jől emg agytok, akkor minek kell félni a szülóőktől?

Te is szülő lezsen nem sokára.. Nem fura az egy kicsit..

Másrészt el lehet söpörni a válaszokat egy vállrándítással, attól még igazak leszenke..

Ha nem is feltételezünk semmi szándékosságot (pl hogy elhagy a vőlegenyed) még alakulhatnak rosszul a dolgok, sajnos szoktak is..

Gondolok itt arra, hogy tényleg valami baleset, betegség éri..

Ne legyen, de erre akkor is fel kell készülni. Akinek gyereke van, felelősséggel tartozik érte, a legtöbbet anyaként azt teheted most érte, hogy nem hagyod abba a sulit, és ha ne adj Isten valami lesz, te megtettél érte mindent, hogy megálljátok a helyeteket.

Másrészt, majd amikor a te gyereked lesz annyi idős, hogy egyetemre megy, akkor majd nem vágja afejedhez, hogy te se tanultál, mégis milyen jól élsz..(mert legyen úgy)

Nem uolsősorban, hogyha elég felnőtt avgy a gyerekvállaáshoz, és az ilyen döntésekhez, akkor legyél elég felnőtt vállalni mások előtt a döntésedet, és nem kisgyerek mődjára rettegni a felemenyüktől. Ha szerinted is így helyes, akkor miért félsz? Mi ikod van rá? Nekik is elmondod miért jó igy..

Ennyi..

2015. szept. 13. 08:24
 33/52 anonim ***** válasza:
100%
/ bocsi, a telefonon nem látom rendesen, ha elpötyögöm a kis rubrika miatt.. Remélem azért érthető../
2015. szept. 13. 08:25
 34/52 A kérdező kommentje:

Rendben.

Leírtam, hogy nem fogok a baba mellett tanulni, majd maximum utána. Nálunk a legtöbb nő nem dolgozik a családban, pedig van végzettségük. Majd nekem is lesz, anyukám is csak az én születésem után kezdte el az egyetemet és semmi baj nem lett ebből.

Nem értem, miért kell itt ezt csinálni azért, mert különbözik a világnézetünk. Nem olyan családból származom, ahol taccsra tenne az, ha esetleg egyedül maradnék, de erre nagyon minimális az esély.

Elhiszem, hogy másoknak munka és egyetem mellett is megy a babázás, de én nem akarom azt. Úgy semmire nem lenne teljesen időm, se a babára, se a páromra, se saját magamra. Rengeteg időm van, semmi értelme a kapkodásnak.

Szóval felesleges itt bunkónak lenni, mert sok értelme nincs.

2015. szept. 13. 10:21
 35/52 anonim ***** válasza:
43%
Akkor meg nincs itt semmiféle kérdés.:D
2015. szept. 13. 10:28
 36/52 A kérdező kommentje:

Nem is az volt a kérdés, hogy szerintetek továbbtanuljak-e a pici mellett. :)

Vagy Te látsz valahol ilyet?

2015. szept. 13. 10:30
 37/52 acelsziv ***** válasza:
97%

Én nem értem a kérdést. Ha annyira felelősségteljes voltál, hogy csesztél védekezni és becsúszott a gyerek akkor legyen már benned gerinc és állj oda apád elé, hogy: Apa a te kicsi szemed fénye a kis virágszálad rútul fel van csinálva és mocskosul nem lesz diplomája de semmi baj, majd az én életem szerelme eltart hsz tudod milyen felelősségteljesen választottam gazdag faszit.

Ne csak itt légy ennyire határozott arrogáns és kioktató, hanem az életben is.

2015. szept. 13. 10:38
 38/52 anonim ***** válasza:
96%
Nem az volt a kérdés, hogy tanulj-e tovább avagy sem. Ezt értem, de utána meg elmagyaráztad a kötekedőknek, hogy nálatok az a teljesen normális, hogy a nők nem dolgoznak vagy csak utána szereznek végzettséget, ha szeretnének. Akkor pedig mi a kérdés? Ha ebben a világnézetben nőttél fel, akkor anyukádék nyilván egyet fognak veled érteni, hiszen ők neveltek téged erre a gondolkodásra. Így nem értem, hogy miért nehéz ezt velük megosztanod. A kérdésedből így, saját meglátásom szerint, csak arra tudok következtetni, hogy szerinted nincs ez így jól, hogy abbahagyod, és csak megerősítést szeretnél, hogy így és így mondd el, ez a te döntésed stb.
2015. szept. 13. 11:04
 39/52 anonim ***** válasza:
91%

Nem érted mi a baj.

Gyerekkel meg lehet csinálni az egyetemet. Ha államin vagy, akkor használd ki, hogy "ingyen" van, tudsz passziváltatni egy évet, így a zűrös időszakot mikor jobban a gyerekkel kell lenned, azt vele tudod tölteni. Utána visszaülsz a padba egyéni tanrenddel azt heló. Most ha otthagyod az egyetemet, már csak fizetősre tudsz menni. Én ezt jól átgondolnám a helyedben.

A másik, hogy most lehet, hogy jól éltek és jó dolog kitartottnak lenni, de ha beüt a krach és történik valami a pároddal akkor, ha nyomorogni nem is fogsz, de igen csak lejjebb kell adnod az életszínvonalból.

Hogy mondd meg otthon? Anyu, apu, a vőlegényemmel gyereket várunk, otthagyom a sulit.

Mellesleg 7-8 hónapig simán tudnád csinálni a sulit, talán még a tavaszi vizsgáidat is át tudnád tolni őszre.

Amúgy mit fogsz csinálni otthon, míg várod a babát?

2015. szept. 13. 11:40
 40/52 A kérdező kommentje:

De én nem fogom tovább csinálni a sulit. Így is fizetősön vagyok, szóval lényegtelen. Majd 4 év múlva folytatom, ha nem lesz kistesó.

Nem akarok lemaradni a gyerekem első lépéseiről, első szavairól azért, mert éppen vizsgázok, vagy az egyetemen vagyok. Ismerem magam, tudom, hogy nem csinálnám baba mellett az egyetemet és nem is fogom.

A párom is azt mondja, hogy most a családunk a legfontosabb és nem a vizsgák miatti izgulás és a stressz. Az egyetem nem szalad el.

Hogyhogy mit fogok csinálni?

Amit eddig is, csak egyetem nélkül. Plusz még gondolkozom azon, hogy megtanulok egy 4. idegennyelvet, mert a pici születéséig lesz elég időm és az nem is olyan vészes.

2015. szept. 13. 11:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!