Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg, hogy otthagy...

Hogy mondjam meg, hogy otthagyom az egyetemet, mert terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Másodéves vagyok az egyetemen, de a baba miatt abbahagyom. Viszont félek a szüleim, legfőképpen az apám reakciójától. Mindig is én voltam a szemük fénye, akikre a legbüszkébbek voltak és a mai napig mesélik mindenkinek, hogy milyen sikeres és ambiciózus vagyok. Nem szeretném, hogy erre az egészre úgy gondoljanak, hogy tönkretettem az életemet és a későbbiekben emiatt ne szeressék a saját unokájukat.

Már többször próbáltam elmondani, pl. ma este is, mikor náluk vacsoráztunk, de sosem sikerült. Pedig már szeretnék túl leni rajta.

2015. szept. 12. 20:24
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
99%
És amíg 100%-ig anya vagy, addig ki tart el?
2015. szept. 12. 20:54
 12/52 anonim ***** válasza:
91%

A nővérem baba mellett csinálta végig az egyetemet.

100%-ig anya volt és maradt is.

Hidd el, nem fog a kicsi hiányt szenvedni belőled, attól, hogy folytatod tanulmányaid!

2015. szept. 12. 21:16
 13/52 anonim ***** válasza:
95%

Ha másodéves vagy, akkor ugye aláírtad a tanulmányi szerződést. Elolvastad? Ha diploma nélkül hagyod abba a tanulmányokat, akkor vissza kell fizetni a képzés eddigi költségeit. Ez szaktól függően 200 ezer/félévtől 1 millió/félévig terjed. Rögtön adóssággal akarod kezdeni az anyaságot minimális gyessel? Sok sikert hozzá...

Egyébként 1 év passzívval simán visszatudsz menni, akkor már a baba is mehet bölcsibe és kapsz szociális támogatást, ösztöndíjat, és a végén diplomát. Ne legyél marha, hogy ott hagyod... Illetve a babára való hivatkozás alapján egyéni tanrendet is kérhetsz.

A leghülyébb ötlet lenne végleg ott hagyni.

2015. szept. 12. 21:17
 14/52 anonim ***** válasza:
94%

én sem értem miért akarod abbahagyni az egyetemet...tudod hányan diplomáznak le baba mellett?....rengetegen.

én mélységesen csalodott lennék, nem a baba miatt, hanem amiatt, hogy semmi célod sincs..a szulésen kivul.

2015. szept. 12. 21:25
 15/52 anonim ***** válasza:
94%
Miért akarod abbahagyni? Ha most vagy terhes, akkor ezt a félévet még simán végigjárod, aztán következő szemesztert meg az az utánit halasztod. Mit kell ebből tragédiát csinálni? Vannak akik orvosi mellett vállaltak gyereket, és meg tudták oldani.
2015. szept. 12. 21:31
 16/52 anonim ***** válasza:
93%
Hidd el nekem, megbánod ha abbahagyod! De te tudod!
2015. szept. 12. 21:46
 17/52 anonim ***** válasza:
90%

Ne hagyd ott az egyetemet, menj passzívra vagy levelezőre. De elég gáz lesz 3 év múlva a munkaerőpiacon, majd bánni fogod, hogy nem fejezted be a sulit....

Én havi 200 óra munka mellett is befejeztem, a nővérem meg gyerek mellett. A gyerek és a tanulás nem zárja ki egymást. Levelezőn el sem kell szinte járni, nekünk is havi 2 konzultációs nap volt, és nem volt az sem kötelező, igaz a vizsgakövetelmény ugyanúgy kemény volt, de otthon tanultam, szerintem valahogy te is meg tudnád oldani.

2015. szept. 12. 21:48
 18/52 anonim ***** válasza:
98%

Drágám, és kinek a pénzén szeretnél élősködni?

Apuka hun van a történetben?

2015. szept. 12. 22:01
 19/52 anonim ***** válasza:
57%

A lehető legrosszabb párosítás. Nem kell otthagynod az egyetemet, mert terhes vagy.

Nem gondolod, hogy a szüleid úgy jobban fogadnák ezt a hírt, ha elmondod, hogy teherbe estél, viszont folytatod a tanulmányaid? Ezzel némi érettséget is sugallnál a nekik, és megelőznéd az "elcseszted az életed" című drámát.

2015. szept. 12. 22:30
 20/52 anonim ***** válasza:
60%
Király lesz a dolog, ovis vagy sulis korában mondjuk nem fogsz a gyerekre ruhát venni mert behajtják rajtad a tandíjat, de jó lesz nagyon. Apámtól én a helyedben elkérném a lagzira félretett pénzt, mert az úgy el is fog menni az okosságra. Ha szerencséd van segít is és nem vág ki, mert a gyereke vagy. Egy szó mint száz, ha már meg is lesz tartva a kölök, én finomítanék a köreten mielőtt előhozakodok a dologgal.
2015. szept. 12. 22:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!