Hogy mondjam meg, hogy otthagyom az egyetemet, mert terhes vagyok?
Másodéves vagyok az egyetemen, de a baba miatt abbahagyom. Viszont félek a szüleim, legfőképpen az apám reakciójától. Mindig is én voltam a szemük fénye, akikre a legbüszkébbek voltak és a mai napig mesélik mindenkinek, hogy milyen sikeres és ambiciózus vagyok. Nem szeretném, hogy erre az egészre úgy gondoljanak, hogy tönkretettem az életemet és a későbbiekben emiatt ne szeressék a saját unokájukat.
Már többször próbáltam elmondani, pl. ma este is, mikor náluk vacsoráztunk, de sosem sikerült. Pedig már szeretnék túl leni rajta.
A nővérem baba mellett csinálta végig az egyetemet.
100%-ig anya volt és maradt is.
Hidd el, nem fog a kicsi hiányt szenvedni belőled, attól, hogy folytatod tanulmányaid!
Ha másodéves vagy, akkor ugye aláírtad a tanulmányi szerződést. Elolvastad? Ha diploma nélkül hagyod abba a tanulmányokat, akkor vissza kell fizetni a képzés eddigi költségeit. Ez szaktól függően 200 ezer/félévtől 1 millió/félévig terjed. Rögtön adóssággal akarod kezdeni az anyaságot minimális gyessel? Sok sikert hozzá...
Egyébként 1 év passzívval simán visszatudsz menni, akkor már a baba is mehet bölcsibe és kapsz szociális támogatást, ösztöndíjat, és a végén diplomát. Ne legyél marha, hogy ott hagyod... Illetve a babára való hivatkozás alapján egyéni tanrendet is kérhetsz.
A leghülyébb ötlet lenne végleg ott hagyni.
én sem értem miért akarod abbahagyni az egyetemet...tudod hányan diplomáznak le baba mellett?....rengetegen.
én mélységesen csalodott lennék, nem a baba miatt, hanem amiatt, hogy semmi célod sincs..a szulésen kivul.
Ne hagyd ott az egyetemet, menj passzívra vagy levelezőre. De elég gáz lesz 3 év múlva a munkaerőpiacon, majd bánni fogod, hogy nem fejezted be a sulit....
Én havi 200 óra munka mellett is befejeztem, a nővérem meg gyerek mellett. A gyerek és a tanulás nem zárja ki egymást. Levelezőn el sem kell szinte járni, nekünk is havi 2 konzultációs nap volt, és nem volt az sem kötelező, igaz a vizsgakövetelmény ugyanúgy kemény volt, de otthon tanultam, szerintem valahogy te is meg tudnád oldani.
Drágám, és kinek a pénzén szeretnél élősködni?
Apuka hun van a történetben?
A lehető legrosszabb párosítás. Nem kell otthagynod az egyetemet, mert terhes vagy.
Nem gondolod, hogy a szüleid úgy jobban fogadnák ezt a hírt, ha elmondod, hogy teherbe estél, viszont folytatod a tanulmányaid? Ezzel némi érettséget is sugallnál a nekik, és megelőznéd az "elcseszted az életed" című drámát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!