Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg, hogy otthagy...

Hogy mondjam meg, hogy otthagyom az egyetemet, mert terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Másodéves vagyok az egyetemen, de a baba miatt abbahagyom. Viszont félek a szüleim, legfőképpen az apám reakciójától. Mindig is én voltam a szemük fénye, akikre a legbüszkébbek voltak és a mai napig mesélik mindenkinek, hogy milyen sikeres és ambiciózus vagyok. Nem szeretném, hogy erre az egészre úgy gondoljanak, hogy tönkretettem az életemet és a későbbiekben emiatt ne szeressék a saját unokájukat.

Már többször próbáltam elmondani, pl. ma este is, mikor náluk vacsoráztunk, de sosem sikerült. Pedig már szeretnék túl leni rajta.

2015. szept. 12. 20:24
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
83%

Cuki vagy ezzel az egyszerre csakvegy dolgot akarsz csinálni témával, csak egy baj van,hogy ha most otthagyod,akkor többet ne álmodozz egyetemről. Emaitt a felfogás miatt. Mert mi lesz később? A gyerek nagyobb, te dolgozol,mert ugye nincs végzettséged,akkor meg azért nem fogsz tanulni.

És rájössz,hogy a baba mellett sok dolgot meg tudtál volna csinálni,ha akartad volna.

Menj levelezőre és csináld végig!

2015. szept. 12. 23:05
 22/52 anonim ***** válasza:
69%
Ha szeretnéd,hogy továbbra is büszkék legyenek rád,csináld végig az egyetemet.Ha lediplomázol a gyerekednek is szebb jövőt tudsz biztosítani.Ameddig csak tudsz tanulj,és kérj halasztást a terhességre hivatkozva.Ha most abbahagyod az egyetemet,lehetséges,hogy később megbánod.Légy erős és vidd véghez amibe belekezdtél,ne rontsd el se a magad se a születendő gyermeked életét.A szüleid még jobban büszkék lesznek rád,és biztos segíteni fognak neked.Üljél le velük és mond el,hogy babát vársz,és kérd a segítségüket.
2015. szept. 12. 23:25
 23/52 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem egyszerre 1 dolgot közölj a szülőkkel. Mondd el nekik a terhességed, és biztosan rá fognak kérdezni, hogy hogyan tovább a sulival stb. Akkor majd beszélgettek erről is..de szerintem sem lenne bölcs dolog otthagynod. A baba születése utàn passzivàlj, aztán menj àt levelezőre..gondolj a jövődre, s a pocakodban lévő gyermeked jövőjère is! Talán a szüleid is tudnak majd segíteni, és biztos támogatni fognak ha látjàk, hogy valóban folytatni akarod az egyetemet!
2015. szept. 12. 23:53
 24/52 A kérdező kommentje:

Ti miről beszéltek? :D

A vőlegényemmel nem olyan az anyagi helyzetünk, hogy adósságunk legyen, vagy hogy nyomorogjunk a későbbiekben.

Nem akarok a baba mellett tanulni és kész. Szerintem ezt nem az oldal felhasználóinak kellene eldöntenie. Ez a párommal megbeszéltük és maximálisan egyetértettünk abban, hogy semmi hátrányunk nem lesz ebből. Eddig sem dolgoztam és boldogan megéltünk.

2015. szept. 13. 01:41
 25/52 anonim ***** válasza:
93%
Szívecske, nem az a lényeg, hogy most milyen jól is élsz eltartottként, hanem hogy 5-10 év múlva mi lesz veled 2 gyerekkel mikor a csávó kidob. Ja tudom, ez sose fog megtörténni... Hát más is gondolta már ezt, aztán nézd meg hány kérdés van itt ilyenekről.
2015. szept. 13. 02:02
 26/52 anonim ***** válasza:
89%

a vőlegényed most jól keres. de mi van, hogyha később rosszabb állása lesz? vagy ha megunja, hogy te évtizedekig otthon ülsz és mindent alád kell rakni? olyanrol nem is beszelek, hogy mi van ha szét mentek?

de ha ki akarod szolgáltatni magad, akkor hajrá, jó úton jársz! biztos nehéz elhinni, de a többi válaszoló segíteni szeretne, mert esetleg nagyobb élettapasztalauk van a munka világában. szerintem is fejezd be az egyetemet, ha nem akarsz később kozmunkaskent 320/oraert dolgozni

2015. szept. 13. 04:59
 27/52 anonim ***** válasza:
90%

:-) oké,akkoe ne tanulj!

Végülis a takarítói állást is be kell tölteni valakinek! :-)

A "vőlegényéd"-re meg nem verném magam,mert ő bármikor megpattanhat és akkor fuccs a csodás,rózsaszín,csakbabázok idillnek!

2015. szept. 13. 06:00
 28/52 anonim ***** válasza:
92%

"Eddig sem dolgoztam és boldogan megelunk"

Eddig. Ha apuka holnap lelep, akkor hogy élsz meg boldogan? Nulla vegzettseggel, nulla munkatapasztalattal, gyerekkel?

2015. szept. 13. 06:25
 29/52 anonim ***** válasza:
93%

A vőlegényedet baleset érheti, beteg lehet, megszűnhet a munkahelye. Tehát keresőképtelenné vagy munkanélkülivé válhat.

Ilyen esetben mi a tervetek?

2015. szept. 13. 07:13
 30/52 anonim ***** válasza:
91%

Tudod, nagyon vicces vagy! :-)

Én legalábbis jól szórakozom,hogy micsoda elképzelést vázoltál és milyen anyatigris módjára véded az igazad, közben meg félsz bevallani anyádéknak,hogy megestél!

Gondolom nem fognak örülnü,hisz se kereseted,se végzettséged és még az egyetemet is ott akarod hagyni!

2015. szept. 13. 07:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!