Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan boldoguljon az ember...

Hogyan boldoguljon az ember két gyerekkel?

Figyelt kérdés

vki irja le hogy kell egyedül boldogulni az életbe két gyerekkel ha soha semmi se jön össze úgy hogy ne kerüljek pszihiátriára??

Zsarnok lelkileg bántalmazo férj..hogy kilépjek ne vegye el a gyerekeim tettem vmi hülyeséget..lett mhelyem szorgalmammal nincs gond..férjem szeretőt talált.. Ami nekem jo mert ha nehezen is de elment igy nem terrorizál többet..az elején nehezen dolgoztam fel hogy a szeretőről rosszakat hallottam (rossz előélet)és igy házasság alatt egy idegennel kellett elengednem őket nyaralni. Gyámügy mondta nem tehetek semmit..beletörődtem kedvelik a gyerekeim igy már könnyebben elengedem őket..

De a nap 24orájábol ha 20at melózok és itthoni teendőkkel nem érem utol magam..minden ellenem játszik a szakemberek félmunkát végeznek stb.depis vagyok stresszes nem vagyok boldog mert nem jut időm leülni a gyerekekkel játszani.csak a kötelességek vannak takarítás főzés kutya ellátása megvtanulás..robotolok és stresszes vagyok..a gyerekeim csesztetem hogy anya melozik nappal meg éjjel mhelyen és itthon miért nem segítenek..ha megkérem segítsenek akkor meg morgok mert ügyetlenek hisz sose segitettek. Nem olyan lányokat akarok nevelni akik igénytelen rendetlenek..

De apukánál jobb hisz ő a szeretővel meg annak gyerekével lakik..ott mindent szabad..apukának ott sincs semmi dolga van idő a gyerekekre..

Hazajöttek láthatásrol két apuka fotos párnával..na ná ott is anyuka a hibás a gonosz mert visszaküldte ott aludjanak azon én nem akarom apukát nézni minden nap (apuka se vitte a szeretőhöz a családi fotós párnánkat)

Ahhoz hogy melózni tudjak bébiszittert kellett fogadnom Estére..az iskolai étkezés kész vagyon igy a nagynak lemondtam..persze ingyen nem kapunk mert papíron házas vagyok meg papíron velem él a Férjem egy háztartásba..

Senki meg se kérdezte mindenük megvan e a lányoknak iskolakezdésre. Se apuka se anyós senki..

Diszpárna helyett cipőt vett volna nékik..megvettem mindent mindkettőnek venti cipő,torna cipő,utcai cipő..igen most meg majd ha láthatáson a gyerek szétrugja akkor vegyek másikat??

Vennem van a bizonyítási vágy hogy egyedül többre viszem de minden ellenem játszik..az alkalmi munkáim száma megint csökken..a szakemberek felveszik a pénzt fr nem fejezik be a munkát..minden félbe van..én meg ideges vagyok mert a rendet szeretem..a bútorokat senki se segít felhozni a negyedikre hiába a Facebook 400vagy mennyi ismerős ha nincs senki se akire számíthat az ember :(

2015. szept. 5. 09:51
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
52%
Keress egy pasit!
2015. szept. 5. 11:18
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, nem fog tetszeni, de leírom. Szállj ki az önsajnálat vonatából, mert bele fogsz zakkani az örökös önsajnálatba. Ott a két gyereked, velük vállvetve kell megoldani mindent. Ülj le velük beszélgetni, ha kell, 1000x. Csinálj táblát, oszd meg a feladatokat. A neten rengeteg ötletet találsz hozzá. Eleinte persze nem megy pikk-pakk, de lassan belejönnek. A lányom 4 gyerekkel maradt özvegyen, egyik pillanatról a másikra. Mind 10 év alatt. Szóval, vannak Tőled sokkal több gonddal küzdők. Tudom, ez nem érv, de neked ott a gyerekek apja. A jogi dolgokat intézd el, nyilván van rá valamilyen megoldás. Keresd meg az iskolában a gyermekvédelmist, kérj tőle segítséget. Nem szabad begubózni, meg kell keresni minden lehetőséget a körülményeid könnyebítésére.
2015. szept. 5. 11:21
 13/33 anonim ***** válasza:
66%
Az összefüggéstelen leírásaid alapján nagyon meg vagy makkanva. Sürgősen menj pszichológushoz vagy pszichiáterhez. Anyám így örült meg, pedig mi segítettünk neki, és köcsög exe se volt új nővel.
2015. szept. 5. 11:22
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
A kutyát pattintsd le az exhez, neked bőven elég a két gyereket eltartani.
2015. szept. 5. 11:27
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most nem világos, hogy elváltatok vagy nem. Az elején még férjedként beszélsz róla, utána azt írod volt tárgyalás elváltatok. Ha elváltatok kérd a gyerektartást, hátha nem kell utána annyit dolgoznod,ha nem járj a dolog végére. A kutya biztos, hogy a szívetekhez nőtt, de passzold le valakinek, akiben megbízol, volt férj, anyós, anyukád, vagy megbízható ismerős szóba jöhet, gondold végig. Tudom, ez nem lesz népszerű a gyerekeknél sem, de így csak megbolondulni lehet, ennyivel kevesebb lesz a kiadás is.

Nyiss a gyerekeid felé, beszélgessetek a helyzetetekről, már nem olyan kicsik, megértik, hátha változnak, napirendet tartsd. Apukával is beszélj, attól, hogy elhagyott nem szűnt meg apának lenni, segítsen a gyerekek körül.

Komolyan gondolkodj, mit tudsz változtatni, mert így elsőre úgy tűnik padlón vagy.

Most olvasom a lakás fejében nem fizet apuka, attól, ha van benne egy kis jó érzés, ezt azt vehetne, ruha, cipő nem terem a bokorban. Beszélj vele, egy próbát megér.

2015. szept. 5. 11:52
 16/33 A kérdező kommentje:

Nem váltunk el volt egy békittető tárgyalás. Ott az ügyvédek annyit elért hogy itt nem látunk esélyt a békülésre egy tárgyalást igy megusztunk de nyáron itélkezési szünet volt..most 25.én talán pont kerül az ügy végére..

Itt a csattanó apuka egész nyáron felvette a gyerektartást holott nálam voltak elhelyezve a csajok ha csak ideiglenesen is..ugyanis 25.én lesz az utolso tárgyalás..

Apuka jo nyaralni vitte őket horvátba meg alföldre..szetetőjééjjel..igaz ir a gyerek apa csak a másik gyereket védi nem őket amikor az bántotta a húgát. Annyira a mostohatesot nem szeretik csak a mostohaanyjukat. Persze az elején könnyű meg csak hétvégi szülők a gondok nálam vannak..

Mikor bíznám apukára??de.suliba vannak..du.sportok meg kitudja lehet majd nyelvből kell korrepetálo tanárt is fizetnem..este megyek meloba meg jön a bébiszitter ugyanis ide nem engedném be apukát..vkinek meg fél9-9jor le kell tennie őket igy a bébiszitter a megoldás meg ha kell tanul Velü ga nem végzünk..apuka sose tanult a gyerekkel..meg időbe se feküdnének le..én hajnalba jövök meg..max egy egy hétvége jöhet szóba szombat amikor nappal meg este is dolgoznom kell..

2015. szept. 5. 12:33
 17/33 A kérdező kommentje:

Szoval igen a Férjem papíron meg itt lakik papíron szoval suliba étkezési támogatás ilyenkor hiába kérnék..

A kutya ránk se nyitja az ajtót..ide anyum se jön kell e segiteni..nem takarítani kellett volna nyáron mondtam ne mosogasson azt megcsinálom csak legyen itt vki a gyermekkel. 2napot volt itt..

Eddig is nehéz volt két gyerek mellett munkát találni meg dolgozni akkor most??nem segített be a Férjem de volt vki a gyermekkel vagy elvitte anyoshoz ha mindketten éjszakások voltunk..

Könnyű mondani ne sajnáltassam magam..de nem tudom megoldani mindenhol falakba ütközök..akivel festettem felveszi a pénzt és nem jön befejezni a melót..szerintem nem fizettem keveset igy hogy egyedülálló vagyok..

Férjem is visszakapja az élettől..sunyi hazudozó..engem sakkba tartott a hátam mögött meg nője volt..remélem a csaj majd őt is lapátra teszi..mert a mondást itt tanultam k😏 rvákbol lesz a legjobb feleség vagy pedig a Férjem háta mögött lesz szeretője..akár egy kamionos :)

Mindig betegesen féltékeny volt a Férjem na akkor most egy ilyen előéletű mellett..??majd neki is megmondja mibe lehet ki sminkelheti e magát..most az eleje happy de lakva ismeri meg egymást az ember..

2015. szept. 5. 12:48
 18/33 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező állítsál már magadon!

Undorító, gusztustalan, ízléstelen hangnemben beszélsz magad körül MINDENKIRŐL, és tőlük várnád el a segítséget?? Elhiszem, hogy nehéz, de ahhoz, hogy kapj, tudni kellene KÉRNI és ADNI is. Te egyiket sem teszed, csak siránkozol és mocskolódsz!

Jó lenne megérteni, hogy ezt TE SZÚRTAD EL. A férjed egy szemét dög, ez tény, de az hogy elválsz-e vagy sem, igényled-e a gyerektartást vagy sem RJATAD MÚLIK!! Csak te tudod elintézni, hogy megítéljék a gyerektartást, senki más, szóval mégis mire vársz? Ha nem fizet, perelhető, és államilag megelőlegezik akár fél évre is, valamint automatikusan behajtják.

A többi dolog:

1. Nehogymár a 6 éves gyereknek kelljen mosogatnia... fel sem éri a mosogatót, ember! Oké, hogy meg kell osztani a feladatokat, de ezt üvöltéssel, hisztivel, mérgelődéssel, a saját gyerekeid szidásával NEM FOGOD ELÉRNI. Normálisan kell kérni, és ha nem megy, akár meg is ígérhetsz valamit, pl. ha szépen kitakarítotok a szobátokban, a kedvenc desszerteteket készítem. És így tovább. Ha ráüvöltesz, hogy mosogasson már el, jó hogy még ő van megsértődve...

2. Az nem a férjed, anyósod felelőssége, hogy te hogy cipeled fel a bútorokat, járólapokat a saját lakásodba, hanem egyedül a tiéd! És ha segítségre van szükséged, KÉRNI KELL (lehetőleg közeli ismerősöktől, barátoktól, saját családtól), nem némán várni, hogy majd valaki felajánlja.

3. A pénzzel ugyanígy. Nem az anyósod kötelessége az iskolakezdést biztosítani, a férjed pedig mint írtad, igazából beszáll anyagiakban: több helyre viszi nyaralni a gyerekeket, ajándékokat kapnak. Ez is megkönnyebbülés kellene hogy legyen, de te csak féltékeny vagy... arra, hogy a saját gyerekeid jól érzik magukat. Nem szégyelled magad??

4. Szedd rendbe magad. Ha jól értem a gyerekek 1-2 hetente hétvégén csak a férjednél vannak, igaz? Akkor miért nem ülsz le szépen egy ilyen hétvégén, alszod ki magad először is, és szedsz rendbe mindent? AZTÁN a következő lépés a lakás RENDBEN TARTÁSA.

Ha nem csinálsz rendetlenséget, mocskot, nem lesz annyi dolgod, mint amennyit leírtál. Eleve nem tudom, mibe pusztulsz bele mondjuk, mert ilyen egyszerű lenne:

- 3 főre szerintem heti 2x, maximum 3x mosni elég. Ezt a legtanácsosabb egymás után, lehetőleg hétvégén elintézni, mert akkor rögtön van is időd kiteregetni. Pl. szombat mosol, vasárnap el is tudod pakolni, és ha van vasalnivaló, arra is jut időd. Ha nekiállsz hétköznap, érthető, hogy nem jutsz a végére.

- port törölni, porszívózni, felmosni tudsz, amíg megy a mosás. Egy mosás kb. 1,5 óra, annyi idő alatt ezt el lehet intézni.

- hétköznap főzz 2-3 napokra. Így csak 2-3x kell a konyhában állnod. És próbálj gyorsabban elkészíthető ételeket készíteni, ha lehet, ne 3 órát állj ott. Miközben főzöl, megkérheted a lányokat, hogy jöjjenek ki a konyhába, segítsenek be, pakoljatok el együtt. Később a mosogatásnál is: te mosogatsz, a lányok törölgethetnek pl. De mint írtam, KÉRNI KELL!!!

- a rendrakást pedig csináljátok együtt a gyerekekkel.

2015. szept. 5. 15:45
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Ne fizess a gyerekeknek a házimunkáért, nagyon-nagyon-nagyon rossz üzenet! Ők fizetnek neked? A házimunka nem fizetett munka, hanem a család életének a normális velejárója, amiből mindenki kiveszi a részét.
2015. szept. 5. 17:46
 20/33 anonim ***** válasza:
29%

Figyelj, ha valaki, én tényleg nem vagyok az a hittérítő típus, de ezt a (talán picit nyálas?) szöveget most be kell írnom ide:

"Nagy megpróbáltatás, ha az ember mindent feketének lát, de ennek ön is oka. Tegyen meg mindent, hogy szívét a földi gondoktól megszabadítsa, az emberektől elszakítsa. Aztán maradjon nyugodt, a többit elvégzi Jézus."

2015. szept. 6. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!