Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan boldoguljon az ember...

Hogyan boldoguljon az ember két gyerekkel?

Figyelt kérdés

vki irja le hogy kell egyedül boldogulni az életbe két gyerekkel ha soha semmi se jön össze úgy hogy ne kerüljek pszihiátriára??

Zsarnok lelkileg bántalmazo férj..hogy kilépjek ne vegye el a gyerekeim tettem vmi hülyeséget..lett mhelyem szorgalmammal nincs gond..férjem szeretőt talált.. Ami nekem jo mert ha nehezen is de elment igy nem terrorizál többet..az elején nehezen dolgoztam fel hogy a szeretőről rosszakat hallottam (rossz előélet)és igy házasság alatt egy idegennel kellett elengednem őket nyaralni. Gyámügy mondta nem tehetek semmit..beletörődtem kedvelik a gyerekeim igy már könnyebben elengedem őket..

De a nap 24orájábol ha 20at melózok és itthoni teendőkkel nem érem utol magam..minden ellenem játszik a szakemberek félmunkát végeznek stb.depis vagyok stresszes nem vagyok boldog mert nem jut időm leülni a gyerekekkel játszani.csak a kötelességek vannak takarítás főzés kutya ellátása megvtanulás..robotolok és stresszes vagyok..a gyerekeim csesztetem hogy anya melozik nappal meg éjjel mhelyen és itthon miért nem segítenek..ha megkérem segítsenek akkor meg morgok mert ügyetlenek hisz sose segitettek. Nem olyan lányokat akarok nevelni akik igénytelen rendetlenek..

De apukánál jobb hisz ő a szeretővel meg annak gyerekével lakik..ott mindent szabad..apukának ott sincs semmi dolga van idő a gyerekekre..

Hazajöttek láthatásrol két apuka fotos párnával..na ná ott is anyuka a hibás a gonosz mert visszaküldte ott aludjanak azon én nem akarom apukát nézni minden nap (apuka se vitte a szeretőhöz a családi fotós párnánkat)

Ahhoz hogy melózni tudjak bébiszittert kellett fogadnom Estére..az iskolai étkezés kész vagyon igy a nagynak lemondtam..persze ingyen nem kapunk mert papíron házas vagyok meg papíron velem él a Férjem egy háztartásba..

Senki meg se kérdezte mindenük megvan e a lányoknak iskolakezdésre. Se apuka se anyós senki..

Diszpárna helyett cipőt vett volna nékik..megvettem mindent mindkettőnek venti cipő,torna cipő,utcai cipő..igen most meg majd ha láthatáson a gyerek szétrugja akkor vegyek másikat??

Vennem van a bizonyítási vágy hogy egyedül többre viszem de minden ellenem játszik..az alkalmi munkáim száma megint csökken..a szakemberek felveszik a pénzt fr nem fejezik be a munkát..minden félbe van..én meg ideges vagyok mert a rendet szeretem..a bútorokat senki se segít felhozni a negyedikre hiába a Facebook 400vagy mennyi ismerős ha nincs senki se akire számíthat az ember :(

2015. szept. 5. 09:51
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
2015. szept. 5. 09:59
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem válasz el? Apuka így anyagilag kötelezve lenne támogatásra.

A Te szüleid nem tudnának segíteni?

És ezért itt leharapják majd a fejem, de minek a kutya, ha a gyerekekre/magadra sincs időd?

2015. szept. 5. 10:00
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha pszichiátriára nem is akarsz kerülni, egy pszichológussal lehet jó lenne beszélgetni, tényleg depressziósnak tűnsz, és ez nem jó se neked, se a gyerekeknek.

Írod, hogy nincs idő a gyerekekre, mert mindent te csinálsz. Először is: mennyi idősek a gyerekek? Korukhoz mérten bizonyos dolgokat rájuk KELL bízni, mert az fontos, hogy megtanulják a dolgokat.

De nem kell azért rágörcsölni sem a lakásra. Este, mikor hazaérsz, legyél nyugodtan a gyerekeiddel. Nem tudsz elmosogatni? Na és? Gondolom úgysem vártok már olyankor senkit, majd elmosogatsz lefekvés előtt.

Apa fizeti a gyerektartást?

2015. szept. 5. 10:03
 4/33 A kérdező kommentje:

Ez nagyon igaz. Ha panaszkodsz senkit se érdekel..ha megszakadsz mé a pszihiátriára jutsz.

Mikor lesz nyugodt életem amikor jut időm a gyerekeimre és magamra??mikor jövök már egyenesbe??

Férjem lehuzott a válást is nekem kellett beadnon ami kétszer 30ezrembe kerül..

Vmit jol csinálok az anyagiakra irigykedik rám..ja igen 5évig nem kapok gyerektartást hogy mi maradtunk a hiteles lakásba..anyagilag baromi sok a kiadásom igy beteg nem lehetek..

(neten egy jos mindent megjósolt de csak akkor tudom amikor ott tart az életem mert akkor jönnek villanak be ezek a képek)

2015. szept. 5. 10:03
 5/33 A kérdező kommentje:

6és 11éves lányok..nyár elején a szomszédba költözött a szeretőhöz. Beadtam a válást egy tárgyalás megvolt az lett volna a békittető..de az ügyvédek kiharcolta a következő legyen az utolsó mert itt nem lesz békülés..

Örültem a szeretőnek mert a gyerekek álltak közénk ne bántsd anyát..igy legalább nem terorizál..nem kommunikál pedig a gyerekek miatt nem ártana..de a gyerekek látják a nagy megmondta vele sose ment el osztálykirándulásra de a szerető gyerekével elmentek..na akkor elment a mi lányunkéra is..

A kicsinek eljött a nagy nap iskolakezdés. Apuka el se jött mint ahogy az ovis ballagásra se.

Meló után mosogatok de fárasztó. Nappal takarítok kinn este meg kinn egy fürdőben igy hajnalba mosok mosogatok.az also szonszédok biztos örülnek nekem. Azaz a gépet elindítom de öblitőstoppba és hajnalba centrizek-teregetek.

Volt most hogy éjjel melóztam..reggelnis..du.szülői és onnan haza el kellett kéreszkednem vacsit adni nékik és rohantam meloba. Egy órát egyedül vannak meg a bébiszittertől nem kérem lássa el őket mert sokat nem tudok szegénynek fizetni :(

Igy elötte fürdetek vagy ha nincs időam akkor a nagy segít neki kiengedi a vizet és egyedül fürdik le a pici

2015. szept. 5. 10:13
 6/33 anonim ***** válasza:
Nagyszülők nem tudnak segíteni?
2015. szept. 5. 10:17
 7/33 A kérdező kommentje:

Nem tiltom a gyerkeket ..de amikor apuka hetébe amikor belekavart az én láthatásonba tehát egymás után két hetet voltak ott odafutottak hozzám a lányok puszira (a nagynak szülinapja is volt)meg mondták had jöjjenek fel megnézni milyen lett a fal festés után..akkor apuka kiabál minek csalod fel őket. Pedig nem is én csaltam..

Az ablakból meg kint elnézte hogy egyedül hordom fel a járolapokat a negyedikre..és most se találok embert aki segitene a bútorokat felhozni..mindenért fizetnem kell..

Két ekkora gyerektől mit várhatok el otthon??igazából az is jo lenne ha csak jol tanulnának csak bosszant a nagy inkább kockul azt csinálja mint anno az Apja tv játék mobil és elnézi hogy anya szétszakad meg ideges mert nem végez el mig menni kell munkába..

Pici ha mosogat ott áll akkor szol mikor kifolyt az összes viz..ha öntöz a levélre buritja és megint úszik minden..ezeket nem kezelem le jol mert nekem dupla meló utána :( a nagy bem házias a bébiszitternek nem tudta megmutatni melyik a cukor melyik a so..ennyi idősen én meg tesóim a saját szobánkat kitakaritottuk..anyu rám sokmindent rámbizott..a 11évesem serdül lázad grimaszol..féltékeny a húgára..pedig nem szeretem jobban a húgát. De eléjük teszem az ételt tálcán. Esznek elmennek mindent otthagynak. Mondtam nem kell mosogatni de legalább tegye a mosogatoba. De jön mindig csak őt szidom le a húgát nem..mondom te 11éves vagy 6évesen te se csináltad meg mint ahogy most se pedig tudnád..nem érti meg ezeket azt hiszi a tesót jobban szeretem. De ő is kap feladatokat csak a maga szintjéhez valót pl kutyának táp meg vizet adni..

2015. szept. 5. 10:26
 8/33 A kérdező kommentje:

Anyós amig eggyütt voltunk se jött..anyum melozik. Nyáron vállalta közbe közbe de csak ha helybe vittem neki de ellenkező irányba lakik mint amerre melózok igy jobban járok ha aznap vkit fiezetek..

Anyu tesóm azt mondja "azt hiszed neked van csak problémád?"anyu a hugom dicséri mert férje kinn melozik ő meg egyedül látja el a két gyerket. Igen de neki hazamegy a hét másik felébe..meg van kihez hozzászolnia..nekem csak cheten irnak. Ha nem megyek nem találjozok Velük..hozzám nem jönnek..sokszor keményen beolvadtam nékik és anyám sirt. Pedig nem volt jogtalan csak az igazat irtam meg neki..mindig csak a hugomnál van..csak neki segít..

Néha ugy érzem nem birom..dilis vagyok már..sokat sírok..depi vagy magány..jah igen akkor lett kutyánk mikor itt lakott még a Férjem ..akartam hogy a gyermek meg én is boldogabbak legyünk legyen egy kis virgonc kutya aki boldogságot hoz. Imádom de sajnálom is mert kevés időm van rá..

2015. szept. 5. 10:33
 9/33 anonim ***** válasza:
A gyerekeid lustaságán kár siránkozni,ha eddig nem fogtad be őket, nem voltak elvárások, akkor most kell megtanulnod neked is, meg nekik is. Ha a kicsi ráborítja avirágra a vuezt, nem az a megoldás, hogy mérgelődsz, hanem megnézitek, hogy mi az amit elbír...ha kell, forduljon 15x a csap és a virágok között, idejéből kitelik, és ha akkora üvegből (pl. félliteres ásványvizes üveg) öntöz, amit elbír, megbír tartani, akkor nem fog mindent ledönteni. Őt is be kell fogni, nemcsak a nagyot, meg őt szidni, csak meg kell találni mindenkinek azt, amit el tud végezni. Azért mert kisebb, még ugyanúgy van két keze, meg lába...és nem is gyengeelméjű. Persze, ha eddig szabadon voltak engedve, akkor most neked kell nagyobb türelemmel lenni, míg kitapasztalod, hogy melyiknek mit lehet odaadni. Rosszul csinálja? Hát ez van, majd megtanulja. Te talán elsőre mindent tökéletesen csinálsz, amit korábban sose kellett? Minek viszed nekik tálcán az ételt? tanulják csak meg, hogy nem a tálcán terem. ha saját magadból rabszolgát csinálsz, akkor ne csodálkozz, hogy nincs nyugtod.
2015. szept. 5. 10:40
 10/33 A kérdező kommentje:

Igazad van utolso..most nagytakaritok és a konyhába nem ugy fogok tenni mint a nagykönyvbe meg van irva fenna poharak tányérak lenn lábosok..lesz lenn egy polc amibe egy garnitúra étkészlet pohárkészlet lesz..igy tud teriteni a kicsi is..

Vhogy ugy kell kialakitanom a lakást hogy nékik is elérhetők legyenek a fontosabb dolgok ne kelljen széket vinni ha egy poharat akar levenni..persze régen fentre került mert a kicsik turkálnak és a lábost nem tudja eltörni gyerekre nézve nem volt balesetveszélyes..

Lenne pénzem heti egyszer egy napra bejáronőt hivnék nagytakarítást közösen gyorsan nem pedig bébiszittert..irigy vagyok a bébicsőszre mert lassan több ideje van a gyerekekre..persze megyek Velük ki bicajozni sétállni de itthon meg csak a meló vár..

További ötleteket szivesen várok..de most folytatom a munkám :( (és igen ez is rossz takarítani nappal itthon meg este..hosszu távon baromi unalmas monoton)

Gyerkeket probáltam motiválni 500ft fejenként hétvégén ha a napi kis frladataik elvégzik..de már a kutya levitelén is morogtak..megcsinálták de elötte veszekedtek..itt a lustaságon van a hangsúly..a nagy egész nap a tükörbe lesegeti magát teloval a kezébe megy suliba igy semmit se tud megfogni ha megkérem mert én épp a szemeteszsákot cipelem le..

Most nem is vállalok be több felujjitást a lakásba..anyagilag sok kiadáson volt autó műszaki alkatrész 100000ezer ft..itthoni fizetésből egyedül ez nem menne :( plusz Lakáshitel rezdik kaja ruhák..

2015. szept. 5. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!