Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális a lányom reakciója...

Normális a lányom reakciója az egyetemmel, valamint a csoporttársaival kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A lányomat (21 éves) felvették egyetemre. A csoporttárskeresőn megnézte, hogy kik lesznek a csoporttársai, de nem jelölt be senkit Facebook-on. Amikor kéreztem, hogy beszélt e már valakivel, annyit mondott, hogy bejelölte A Sárga hajú, banya orrú lány, visszaigazolta, de nem beszélt vele.

Elmentem vele a beiratkozásra, de nem nagyon beszélt senkivel. Kitöltötte, amit ki kellett, pár oktatóval beszélt. De a csoporttársai nem érdekelték. Több lány is mondta neki, hogy utazzanak majd együtt, milyen jó, hogy közel laknak egymáshoz, de a lányom a arccal annyit mondott, hogy jó.

Amikor végeztünk, mondta, hogy egyáltalán nem akar senkivel utazni, nem akar senkivel lakni a kollégiumban (hozzátette, hogy keresi a módot, hogyan tud jóban lenni azzal, aki a kollégiumot intézi), nem azért tanult annyit készült érettségire és jelentkezett egyetemre, hogy barátnőzzön és nem kíváncsi senkire.

Már a helyet keresi, ahol a szakmai gyakorlatát tudja csinálni.

Normális, ha így reagál?

2015. aug. 29. 16:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
90%
Hadd ne én tegyek róla, hogy manapság "ciki" az anyáddal tölteni egy kis időt.
2015. aug. 29. 22:10
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha én az anyammal időt töltök, akkor azt nem a beiratkozasra idozitem. Mellesleg én szoktam együtt bulizni, nyaralni vele, az összes barátomat ismeri, tehát nem arról van szó, hogy rossz a kapcsolatom vele. De a beiratkozasra ő sem jönne velem, hanem azt mondaná, hogy ezt intézzem már el egyedül ennyi idősen, plusz nem akarna kellemetlen helyzetbe hozni. De ahogy elnézem tényleg nem érted, hogy miért necces egy ilyen szitu.
2015. aug. 30. 00:10
 23/28 anonim ***** válasza:
81%

Az jutott eszembe, hogy gimis beiratkozáskor még mindenkivel (kivétel nélkül), ott volt az anyukája. Lehet, akkor még kötelező is volt.

Most már felnőtt, nem kell kísérned. Ez tényleg elég ciki volt. Én is most megyek egyetemre, de 1 embert jelöltem be Facebookon, vele sem beszélgettem. Nem ismerem, találjak ki kamu kérdéseket, csak legyen valami téma? Gólyatáborban nem voltam, mert nem akartam berúgni.

Anyának eszébe se jutott elkísérni beiratkozásra (még nem voltam), ha meg kocsival vitted, miért nem mentél el vásárolni, kávézni addig?

2015. aug. 30. 00:27
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

előző: gólyatáborban nem kötelező berúgni, ha te nem tudsz más programot elképzelni, az elég szomorú.

kérdező: ismeretleneket gáz bejelölni facebookon, barátkozni nem az anyja orra előtt szokott az ember, egy főiskolai beiratkozásnál, évkezdésnél meg épp elég dolga van az embernek, a szocializálódás a háttérbe szorul. majd fog ismerkedni, csak nem most.

2015. aug. 31. 02:25
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Idegösszeomlást kaptam volna, ha 21 évesen anyám velem jön a beiratkozásra, és végig is hallgatja szépen, hogy kivel mit beszélek, kontrollálja, kit jelölök be Facebookon... Hagyd szépen békén a csajt! Barátkozni meg majd barátkozik, amikor akar.
2015. aug. 31. 02:35
 26/28 anonim ***** válasza:

Hát jó, csak nekem fura, az ismerősi körömben kamaszkorban, 14 éves kor körül volt egy hullám hogy "ciki anyuval lenni", azóta újra menőnek számít szülővel-nagyszülővel menni bárhova.

Amúgy nekünk pl 2 óra az út pestre, "csak úgy" nem fogunk elruccanni, viszont ha már menni kell úgyis, akkor továbbra is tartom, hogy tök logikus aznapra megszervezni valami mozizást, vásárolgatást, akármit anyuval. Az a 10 perc ami a beiratkozásra megy el, tökmindegy, engem marhára nem zavarna ha ott lenne.

2015. aug. 31. 11:15
 27/28 anonim ***** válasza:
26 Az nyilván nem ciki, ha aláírtok egy papírt, hogy mostantól be vagy iratkozva, de megismerkedni az új évfolyamtársaiddal úgy, hogy közben anyuci fogja a kezedet, na az röhejes. A leírásból kiderül, hogy a kérdező végig csekkolta a lánya viselkedését az új közegben és itt gyk-n pedig kritizálja is. Ha anyám menne mondjuk egy munkahelyre az első napján, mindkettőnknek ciki lenne, ha engem is vinne magával és minden kolléga bemutatkozását árgus szemekkel nézném. Na ez a ciki benne, talán így már világosabb. Egyébként szerintem is azért viselkedett így a gyerek, mert neki is baromi kellemetlen volt a helyzet. Úgy gondolta, majd ismerkedik később, bár a bemutatkozása már így is gyönyörűre sikerült, lehet, hogy a fél évfolyam erről beszél már most is.
2015. aug. 31. 18:59
 28/28 anonim válasza:

Engem tavaly vettek fel egy pesti egyetemre.Vidéki lévén szokatlan volt hirtelen az a nagy város.Mindenki tök idegen volt,sehol egy ismerős,ráadásul a gimis barátaim szétszéledtek különböző egyetemekre.(Annyira meg nem voltak a barátaim akkor,ha azóta se találkoztunk).Elmentem a gólyatáborba,ahol sok ismerőst szereztem,de mégsem lettek azóta sem barátaim onnan,csak haverok.Azért nem,mert én nem vagyok az a bulizós,ecsethajú,nyomulós "hökösökkel" cimborázó f*reg,aki már elsősként k... menőnek képzeli magát,mert a gólyatáborban felfigyeltek rá,milyen szépen hányja össze magát.A személyiségemen kösz,de nem változtatok.Inkább megfigyelem az embereket,kikkel érdemes és kikkel nem érdemes haverkodni.A te lányod esetében is ez látszik kialakulni,megvalósulni.Hidd el,tök normális a lányod,csak visszahúzódó!!!Az az érdekes,hogy a mai világban a normalitás fogalma eltolódott a kicsapongó,bulizós,cicababa/macsó irányba.Meg fogja találni azokat az embereket,akikkel majd kapcsolatot fog kiépíteni.Türelem!

Persze nem csak a lányod hibája,hogy nehezen barátkozik.Lehet,hogy az első benyomás nem tetszett neki az emberek viselkedését illetően,vagy hallott ilyen meg olyan rossz hírt arról a helyről.

Örülj neki,hogy nem lesz egy nyalizós ká.Kb. ennyit tudnék mondani.Az elkíséréssel kapcsolatban azt mondom,hogy cikinek érezhette a helyzetet,hogy ott voltál.Engedd el!

Minden jót!

2015. szept. 11. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!