Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem van azért...

Csak szerintem van azért ennyi joga a szülőnek a gyermekével kapcsolatban még 18 fölött is?

Figyelt kérdés

1. Szerintem amíg otthon él, azért a szülőnek joga van tudni, még ennyi idős korban is, hogy hol van a gyerek, meg mikor jön, nem szívózásból, aggódásból!

2. Ezt kérdezném! Szerintetek joguk van bele szólni, hogy hány évessel jöhet össze maximum a gyerek ? pl ha 8 évvel idősebb még oké, de ne 20-40 évvel legyen idősebb, ráadásúl csak szexre, azért csak nem azért lett felnevelve. ??

2015. júl. 28. 22:10
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
92%

1. Tudni igen, tiltani nem.

2. Nincs.

2015. júl. 28. 22:25
 2/36 A kérdező kommentje:

Nem is tiltani, de azért tudnia kéne!

A 2.-at nem értem! Nem azért nevel az ember gyereket, meg nem tudom neked hogy esne, ha egy tőled idősebb pasi kúrogatná a lányod, aztán lelépne, főleg a felelősség elől!

2015. júl. 28. 22:28
 3/36 anonim ***** válasza:
92%
Amindenit, te szülőnek nevezed magad, aztán arról papolsz, hogy mi a jogod? Hát tudd meg, jogod nincs. Ezeket a dolgokat megbeszélheted vele, tanácsot adhatsz, ha kér. Már biztos kimondtad néhányszor, hogy "amíg az én fedelem alatt élsz...stb" -esetleg azt is hozzá, hogy "amíg az én kenyeremet eszed"... ennél undorítóbb felháborítóbb dolgot nem tudsz tenni. Ha nem adod lejjebb ezt a tulajdonosi szemléletet, elüldözheted a gyerekedet, akkor meg sipákolsz, hogy hálátlan, meg itthagyott öreg korodra, le se xar.
2015. júl. 28. 22:33
 4/36 A kérdező kommentje:
Ja, de azért vannak határok, főleg ha azt nem akarja, hogy segítsenek neki, hisz látszódik hogy csak kihasználják! (nem írok részletet)
2015. júl. 28. 22:35
 5/36 anonim ***** válasza:
91%
Mindenhez van joga. Mondd is el az aggályaidat, de azt fog csinálni, amit akar. Szerintem, ha eltiltod, azt éred el, hogy ezentúl titokban teszi majd. Te is úgy látod, hogy nem fog örökké tartani köztük a dolog. Majd kisírja magát és legközelebb elővigyázatosabb lesz. (Egyébként egy 20 éves is ki tudja használni csak szexre, nem csak egy idősebb.)
2015. júl. 28. 22:37
 6/36 anonim ***** válasza:
100%

1. értelmes ember szól a vele egy lakásban élőknek, hogy elmentem, de az már a saját dolga, hogy hová megy, mikor jön, mivel nem dedós

2. semmi közöd a párkapcsolatához, nem szabhatod meg, kivel legyen együtt, maximum elmondod a véleményed, amit aztán vagy megfogad, vagy nem.

Egy jó tanács: soha ne dobálózz az "amíg nálam laksz" kezdetű mondattal, és társaival, mert ez zsarolás, amit normális ember nem tűr sokáig.

Nekem ilyen volt a mostohaanyám, amint tudtam leléptem, és máig a kölcsönös köszönés a max. kommunikáció köztünk.

2015. júl. 28. 22:39
 7/36 anonim ***** válasza:
100%

1) igen, alap, de nem csak szülő-gyermek viszonyban, hanem minden eggyuttelo fel kozott. Ahogy a férjem us szól hogy mikor jön, merre megy és én is neki, így a gyereknek is.

2) egy csöppnyi jogod sincs. Kifejezheted a rosszallásod és azt is megtilthatod hogy hozzátok hazavigye, de ennyi!

2015. júl. 28. 22:47
 8/36 anonim ***** válasza:
14%

Kedves "jogászok", akik a szülő és a felnőtt korú gyerek kapcsolatát a jog oldaláról nézitek!

Lehet, hogy egy gyerek papíron felnőtt korú, és joga van "azt csinálni, amit akar". Persze, törvényes keretek között azt csinál igen, de annak meg ki tudja mi lesz a vége. Nekem ne mondja azt senki, hogy aki egy vagy két évvel ezelőtt 16-17 éves gyerek volt, az hirtelen a születésnapján felnőtté vált csak úgy! Akit a 18. születésnapja előtt egy nappal még csont részegen a saját hányásából kellett hazatámogatni éjjel, meg aki fűvel-fával lefekszik betépett állípotban, az nem válik a szülinapján csak úgy felnőtté! Az ilyet nem teheted ki a nagybetűs életbe, hogy keresse meg a saját kenyerét, gondoskodjon magáról, esetleg a gyerekekről, akik az ilyen "felelősségteljes, felnőtt párkapcsolatokból" besikerültek, mert alkoholista hajléktalan lesz belőle, és sajnos manapság a legtöbb fiatalnak a piáról, a buliról, a fűről meg a szexről szól az élete, és ezen nem segít a 18. születésnapja, sőt, még rátesz egy lapáttal, mert már ugye "azt csinál, amit akar"! Kell a szülői szigor, ami megmentheti őket arról, hogy egy ismeretlen 50 éves pasi teherbe ejtse őket, aztán ott hagyja, vagy hogy egy nemtörődöm, elzüllött, piálgató, semmilyen iskolai végzettséggel és munkával nem rendelkező semmirekellő legyen belőle, ki kis idővel az utcára kerül.

Szóval én egyet értek a kérdezővel!

2015. júl. 28. 22:53
 9/36 A kérdező kommentje:
Megnézném a jogászok arcát, ha ez ő gyerekükre pájázna egy 50 éves pasi, hogy kiélvezze! Inkább ti vagytok a nyomorult szülők, hogy hagynátok 18 évesen lezülleni! Köszi utolsó!
2015. júl. 28. 22:58
 10/36 anonim ***** válasza:
90%

Nézd. Nekem van 23 éves fiam, és 19 éves lányom. Mindketten felnőttek, így már nem szabom meg hova mennek, de szeretném tudni, hogy ne aggódjak. Bízom bennük, és elég ha csak elmondják, hogy

"Anyu elmentem moziba, majd pizzázunk, éjfél körül hazajövök..de hívlak majd"..

Nincs gond, menjenek, de tudjam merre járnak.

Ha a fiam és a lányom is egyszer 30-40 évesek lesznek, családjuk lesz ,akkor is jól fog esni ha felhívnak, hogy

"anya most megyünk 2 hétre nyaralni X. helyre, majd jelentkezem"

A nemi életük már másik téma. Sosem avatkoztam egyik gyerekem nemi életébe. Nyilván a szívem megállna, és teljesen elsüllyednék ha a lányom egy apjával egyidős pasassal szexelne..Lehet hangot is adnék ennek, de tiltani már úgy sem tudnám..Csak reménykednék titokban, hogy csak megjön az esze..Ahogy annak sem örülnék ha a fiam velem egykorú nővel kavarna, de neki sem tiltanám, mert nem lenne értelme.

2015. júl. 28. 23:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!