Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális a lányom reakciója...

Normális a lányom reakciója az egyetemmel, valamint a csoporttársaival kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A lányomat (21 éves) felvették egyetemre. A csoporttárskeresőn megnézte, hogy kik lesznek a csoporttársai, de nem jelölt be senkit Facebook-on. Amikor kéreztem, hogy beszélt e már valakivel, annyit mondott, hogy bejelölte A Sárga hajú, banya orrú lány, visszaigazolta, de nem beszélt vele.

Elmentem vele a beiratkozásra, de nem nagyon beszélt senkivel. Kitöltötte, amit ki kellett, pár oktatóval beszélt. De a csoporttársai nem érdekelték. Több lány is mondta neki, hogy utazzanak majd együtt, milyen jó, hogy közel laknak egymáshoz, de a lányom a arccal annyit mondott, hogy jó.

Amikor végeztünk, mondta, hogy egyáltalán nem akar senkivel utazni, nem akar senkivel lakni a kollégiumban (hozzátette, hogy keresi a módot, hogyan tud jóban lenni azzal, aki a kollégiumot intézi), nem azért tanult annyit készült érettségire és jelentkezett egyetemre, hogy barátnőzzön és nem kíváncsi senkire.

Már a helyet keresi, ahol a szakmai gyakorlatát tudja csinálni.

Normális, ha így reagál?

2015. aug. 29. 16:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
94%

Kicsit furcsa a reakcioja, de csak magambol tudok kiindulni.

Kerdes a ti viszonyotok milyen? Esetleg nincsenek e tulzott elvarasaid es miert is mentel vele a beiratkozasra. 21 evesen a most erettsegizettekhez kepest "tulkoros" es te ismered a szemelyiseget celjait, talan erettebb a tobbieknel. Sokan akik nem egybol erettsegi utan kerulnek be az egyetemre sokkal hatarozottabbak es celtudatosabbak. Legalabbis az elejen.

Aztan feloldodnak vagy nem. Szerintem idovel fog barazkozni csak ne ulj a nyakan es ne nyaggasd (ha eddig ezt tetted volna, ha nem akkor bocsi).

2015. aug. 29. 17:52
 12/28 anonim ***** válasza:
51%

Ha beül majd egy órára, így is úgy is fog beszélgetni ezzel azzal. Én speciel senkit nem jelölök vissza facebookon, akit nem ismerek, mindegy hova jár. Lehet a lányod is a már meglévő barátaival való kapcsolattartás miatt van fenn és nem azért, hogy ott keressen kontaktokat. Ez pont, hogy így normális.

Amit viszont én sem értek, hogy te mit kerestél a beiratkozáson? Az egyetem egyet jelent a felnőtté válással, az önálló döntések meghozatalával, azzal hogy feltalálja magát az ember. Nem az a gond, hogy ciki e vagy sem, mert gondolom erre magadtól is rájöttél. Azzal van a gond, hogy ha a lányod egyedül képtelen bemenni egy helyre, ott megadni az adait és kitölteni néhány dokumentumot 21 évesen, akkor felmerül a kérdés, hogy egyedül hogy lesz képes pl egy vizsgát felvenni, vagy egyáltalán arra felkészülni? Tekintve, hogy a legtöbb egyetemen nem simogatják az ember buksiját órán és írnak vázlatot, amit aztán számonkérnek, hanem egyes egyedül kell kiválogatni a tömérdek információ közül a hasznosat, amit vizsgán számonkérnek. Ehhez kell egy bizonyos érettség. Úgyhogy még egyszer megkérdem: mit csináltál te ott? ( mikor anno én beiratkoztam, ott is volt egy srác, anyukája hozta vitte, ő kérdezte meg, hogy milyen tárgyak lesznek, meg hogyan kell felvenni őket, hányra kell benn lenni (??!) és még sorolhatnám. Legszívesebben megkérdeztem volna, hogy kakilás után a hátsóját is kitörli e, csak hogy érzékeltessem milyen benyomást kelt egy ilyen látvány)

2015. aug. 29. 18:24
 13/28 anonim ***** válasza:
85%
Azért az is lehet, hogy szimplán csak mondjuk bevitte kocsival a szülő, mert mondjuk messze laknak és nem kint várta meg, ezzel nincs gond, de hogy belefolyik az első, ismerkedő beszélgetésekbe, szerintem ciki.
2015. aug. 29. 18:34
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Biztos fog majd barátkozni, de nem tűnik egy társasági embernek a lányod.

Te tudod, hogy gimibe milyen volt. Van most baráti köre?

Minek kísérted el? Felnőtt nő.

2015. aug. 29. 18:46
 15/28 anonim ***** válasza:
91%

alapvetően ez a facebook-on bejelölős dolog hülyeség. ha az évfolyamnak van csoportja, abba beléphet, ott cseverészhetnek kommentben, de én sem szeretném, ha full random emberkék jelölgetnének be, még így sem mindig jelölöm vissza a 2x beszéltünk-típusú csoporttársakat.

a másik meg a beiratkozás. oké, hogy 21 évesen kezdi, párom most váltott 3 év orvosi után, 22 évesen épp gólyanapokon van, de könyörgöm, felnőtt nőről beszélünk. engem is volt, hogy anyum vitt állásinterjúra, mert ugyanabba a városba mentünk kb egyszerre, de nem jött be velem :D szerintem cikinek érezte, hogy ott vagy vele, én legalábbis tuti zavarban lettem volna.

szerintem hagyd békén ezzel az egésszel, aztán majd alakulnak a baráti kapcsolatai. vagy nem, az se baj. nekem egyetemről csak ismerőseim vannak, a barátok mind gimiből valók, mert az elte akkora tömeggyárra sikeredett, hogy még gólyatáborostól is alig sikerült normál kapcsolatot kialakítani. (és még az úgymond barátnők beszélgetései is nagyrészt suliról szólnak, eszméletlen.)

2015. aug. 29. 19:13
 16/28 anonim ***** válasza:
76%
Miért ne kezdhetne 21 évesen? Előtte csinalhatott akár egy 2-3 éves okj-t, ami már egész jó szakmát ad. Ráadásul sok szakma, csak ilyen fiatalon ingyenes, szerintem érdemes kihasználni.
2015. aug. 29. 19:31
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Jajj enged már el szegény nőt :)

A főiskola, egyetem nem a barátokról szól. Ha ő inkább a tanulásra koncentrál, nincs abban semmi rossz.

Kapcsolatokat tény jó teremteni, de lehet, hogy ő inkább előbb megismerné az embereket. Nem is baj az manapság..

2015. aug. 29. 19:56
 18/28 anonim ***** válasza:
27%

Miért lenne ciki, hogy elkísérte? Engem is elkísért a barátom, pedig én is 21 vagyok, de akkor már töltöttünk egy kis időt pesten.

Miért lenne fura, hogy Ennyi idősen iratkozik be? Az ismerőseim kb fele nem 18 évesen kezdte az egyetemet, én is most újrafelvételiztem.

Nézd, te ismered a lányod. Ha ő ilyen, akkor normális a viselkedése.

Alapvetően barátságos vagyok, de minek lelkesednék azért hogy egy vadidegen felajánlotta hogy járjunk együtt suliba?

Lehet lassan oldódik fel.

2015. aug. 29. 20:16
 19/28 anonim ***** válasza:
49%
Nekem pont ezzel volt a legnagyobb bajom az egyetemen, hogy bevagni a kötelező anyagot ment kb. mindenkinek, de rájönni, hogy egyáltalán nem ugyanaz, ha az anyaddal mész beiratkozni, mint ha a barátoddal az már magas labda volt, sokaknál hiányzik a józan paraszti ész. Bocs előző, de ez a véleményem.
2015. aug. 29. 20:59
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Miért? Ha hétvégén lenne a beiratkozás, anyámmal is tök szívesen mentem volna, Ugyanígy tölteni vele egy kis időt ott pesten. Mi lenne a különbség?
2015. aug. 29. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!