Rossz szemmel néznétek ha a lányotok barátja heti 3 este a ti ételetekből vacsorázna?
Nekem se lenne lenne szimpatikus, ha a lányom hetente 3 x vacsoráztatná itt a barátját eképp. Tipikusan az, hogy megvan a kaja, szex, nyugi, de ő semmit nem tesz bele, hogy "tessék azért hoztam pl 2 kg krumplit vagy egy kis húst" amiből esetleg érezteti, hogy tudja jól, hogy senki nem kéri számon rajta az ételt, de tiszteletből azért MAGÁTÓL hoz valamit a közösbe.
Elvégre egy albérlet is így működik, ahol több fiatal lakik együtt, hogy időközönként valaki hoz reggelit vagy üdítőt a többieknek is ha már a boltban jár. LEgalábbis a normálisabb így jár el.
Vagy amikor ott van a 3 este közül ő visz fel üdítőt, 1-1 doboz sört a lány apjának, hogy sörözzenek egyet pl.
Ez szerintem amúgysem normális dolog, hogy a srác ezt hagyja, főleg úgy, hogy van munkája, saját keresete. Mert az, h megkínálom az más dolog. De heti rendszert csinálni ebből, az már szerintem furcsa. Lehet pont azért gondolom így, mert nekem is volt egy ilyen kapcsolatom, ahol "csak" heti 3x-szor evett nálunk a barátom ugyanígy félrevonulva, aztán még volt arca a szakítás előtti este is jól bevacsorázni, majd másnap eljönni délután, hogy "akkor itt a vége, mert van valakim!"
Az én szüleim nem sajnálják az ételt a barátomtól,pedig nem állunk olyan jól anyagilag.Náluk ha vagyok, ott is hívnak mindig,hogy egyek nyugodtan stb.
Szerintem +1 tál étel nem olyan nagy tétel,főleg ha nem valami szarvasgombalevesről és párolt lazacról beszélünk..szóval +1 tál krumplis tésztán nem áll vagy bukik a költségvetés szerintem..
A szülők általában felfogják,hogy az a személy fontos a gyereküknek és talán egy nap családtag is lesz.Szóval a kicsinyes viselkedés lehet nem kéne..De persze más lenne a helyzet,hogyha a gyereknek mindig új párja lenne aki módszeresen felfalja a hűtőt amikor ott van.De mondjuk egy stabil párkapcsolatban 1-2x ha ott vacsizik nem gáz sztem..
Persze ha a másik fél már szinte beköltözik és mindig ott eszik,ráadásul elvárja hogy az ízlésének megfelelő kaja legyen az gáz..
Mondjuk én amikor a barátoméknál vagyok és ott is alszok akkor szoktam segíteni az anyukájának a kajában,krumpli pucolás stb.. Meg ha több napig náluk vagyok akkor reggel elmegyek kifliért vagy viszek néha 1-1 doboz teát vagy tejet.Ezek nem drágák de csak valami hozzájárulás.De ez több nap esetén, 1-1 vacsi sztem nem gáz..De a szülőktől kell megkérdezni,lehet ők más véleményen vannak.
Üdv 19L
Nem.
Hacsak nem vagyunk annyira szegények, hogy az a három zsemle komoly gondot jelentsem... Márpedig egyelőre nem úgy néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!