Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz szemmel néznétek ha a...

Rossz szemmel néznétek ha a lányotok barátja heti 3 este a ti ételetekből vacsorázna?

Figyelt kérdés
Nem szokott ott aludni, nem használ vizet, csak bemennek a lány szobájába, visz be neki vacsorát, meg magának is, és együtt esznek, aztán tv-znek. Ti ennek az ételmennyiségnek az árát számonkérnétek a lányotokon? A lány viszont nem szokott a barátjához menni, mert nem jó a viszonya a szüleivel, szóval elég egyoldalú a dolog. A gyerekek mindketten dolgozó huszonévesek amúgy. Ha eddig nem kértetek/fogadtatok el semmilyen közösbe adandó pénzt tőle, akkor emiatt változna a véleményetek?
2015. aug. 25. 18:07
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a srác vagy, nálunk is hasonló a helyzet. Én szoktam mosogatni, viszek néha sütit, ilyenek. Nem várnák el, pokolian érzik magukat így is, ha nem eszek, viszont én így érzem korrektnek. Lepd meg őket te is néha valamivel, egyszer esetleg megemlítheted, hogy fizeted a kaját, de szerintem nem fog nekik túl jól esni.
2015. aug. 25. 18:32
 12/53 anonim ***** válasza:
72%

Nekem se lenne lenne szimpatikus, ha a lányom hetente 3 x vacsoráztatná itt a barátját eképp. Tipikusan az, hogy megvan a kaja, szex, nyugi, de ő semmit nem tesz bele, hogy "tessék azért hoztam pl 2 kg krumplit vagy egy kis húst" amiből esetleg érezteti, hogy tudja jól, hogy senki nem kéri számon rajta az ételt, de tiszteletből azért MAGÁTÓL hoz valamit a közösbe.

Elvégre egy albérlet is így működik, ahol több fiatal lakik együtt, hogy időközönként valaki hoz reggelit vagy üdítőt a többieknek is ha már a boltban jár. LEgalábbis a normálisabb így jár el.

Vagy amikor ott van a 3 este közül ő visz fel üdítőt, 1-1 doboz sört a lány apjának, hogy sörözzenek egyet pl.

Ez szerintem amúgysem normális dolog, hogy a srác ezt hagyja, főleg úgy, hogy van munkája, saját keresete. Mert az, h megkínálom az más dolog. De heti rendszert csinálni ebből, az már szerintem furcsa. Lehet pont azért gondolom így, mert nekem is volt egy ilyen kapcsolatom, ahol "csak" heti 3x-szor evett nálunk a barátom ugyanígy félrevonulva, aztán még volt arca a szakítás előtti este is jól bevacsorázni, majd másnap eljönni délután, hogy "akkor itt a vége, mert van valakim!"

2015. aug. 25. 18:33
 13/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem pusztulnék bele, ha a lányom barátja is enne. Szeresse, becsülje meg. Nem gond. Ha a srác segíteni akarna mondjuk bármivel (elmosogatnak stb) akkor azt hagynám. Pénzt nem vennék el, nem kérnék. Ha odaköltözne, akkor a rezsibe beszállhat a részükkel. Ennyi. Mint szülő támogatnám őket. Ha érezném hogy kihasználás lenne azt nem hagynám, de a boldogságukat nézném. Továbbá ugye az sem mindegy h az említett párocska mióta van együtt. Ha kibontakozó kapcsolat még, akkor az másabb mintha évek óta ez menne.
2015. aug. 25. 18:36
 14/53 anonim ***** válasza:
85%

Az én szüleim nem sajnálják az ételt a barátomtól,pedig nem állunk olyan jól anyagilag.Náluk ha vagyok, ott is hívnak mindig,hogy egyek nyugodtan stb.

Szerintem +1 tál étel nem olyan nagy tétel,főleg ha nem valami szarvasgombalevesről és párolt lazacról beszélünk..szóval +1 tál krumplis tésztán nem áll vagy bukik a költségvetés szerintem..

A szülők általában felfogják,hogy az a személy fontos a gyereküknek és talán egy nap családtag is lesz.Szóval a kicsinyes viselkedés lehet nem kéne..De persze más lenne a helyzet,hogyha a gyereknek mindig új párja lenne aki módszeresen felfalja a hűtőt amikor ott van.De mondjuk egy stabil párkapcsolatban 1-2x ha ott vacsizik nem gáz sztem..

Persze ha a másik fél már szinte beköltözik és mindig ott eszik,ráadásul elvárja hogy az ízlésének megfelelő kaja legyen az gáz..

Mondjuk én amikor a barátoméknál vagyok és ott is alszok akkor szoktam segíteni az anyukájának a kajában,krumpli pucolás stb.. Meg ha több napig náluk vagyok akkor reggel elmegyek kifliért vagy viszek néha 1-1 doboz teát vagy tejet.Ezek nem drágák de csak valami hozzájárulás.De ez több nap esetén, 1-1 vacsi sztem nem gáz..De a szülőktől kell megkérdezni,lehet ők más véleményen vannak.

Üdv 19L

2015. aug. 25. 18:37
 15/53 anonim ***** válasza:
71%
Ahogy leírtad, úgy bizony rossz szemmel néznem. Ha az én ételemet eszi, tiszteljen meg azzal, hogy az asztalhoz ül - a gyerekemmel együtt. Azt se értékelném, ha ilyen gyakran lenne nálunk. A lánynak illő lenne amúgy hozzá járulni a koltsegekhez. Miért nem mennek albérletbe?
2015. aug. 25. 18:41
 16/53 anonim ***** válasza:
89%
Eszembe sem jutna, ha csak nem filléres gondokkal küzdenénk.
2015. aug. 25. 19:21
 17/53 anonim ***** válasza:
79%

Nem.

Hacsak nem vagyunk annyira szegények, hogy az a három zsemle komoly gondot jelentsem... Márpedig egyelőre nem úgy néz ki.

2015. aug. 25. 19:27
 18/53 anonim ***** válasza:
77%
engem zavarna föleg mert egyoldalú
2015. aug. 25. 19:27
 19/53 anonim ***** válasza:
33%
15: a kajás dolgot értem, de miért olyan nagy dolog ha heti 3x este átmegy a lány barátja? Ha a fiúnál nem lehetnek, hol legyenek, a bokorban?
2015. aug. 25. 19:28
 20/53 anonim ***** válasza:
70%
Én biztos hoznék néha nekik enni, ha nem is alapanyagot, pizzát, kínait, szusit, akármit. És én nő vagyok, hogy egy pasiban ne legyen ennyi...
2015. aug. 25. 19:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!