Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lett ez divat, hogy...

Miért lett ez divat, hogy házasság nélkül gyereket vállalnak az emberek?

Figyelt kérdés

Bár nekem még nincs gyerekem, de én ragaszkodom ahhoz a "régies" családképhez, hogy anya és apa férj és feleség, nem barát és barátnő. Viszont nagyon sokaktól hallom és látom, hogy egyre gyakoribb az, hogy az emberek nem házasodnak, de mégis csinálnak gyereket. Egyik ismerősöm is csak házasság után vállalt gyereket és én teljesen ledöbbentem amikor mesélte, hogy az oviban a szülői értekezleten ő volt az egyetlen apuka, a többi szülő mind egyedülálló anyuka vagy "barátnő" anyuka.

Nem értem, miért vált ez divattá?

Meg ismerek egy olyan srácot is, aki állandóan szakít a barátnőjével, de úgy szexelnek, hogy nem is védekeznek... Aztán persze jött a baba, a nőci meg akarja tartani, mert eleve donort keresett, a srác meg úgy van vele, hogy biztos cuki lesz, de ő gyerektartást nem fizet, meg kakis pelenkához nem nyúl... Pénzük sincsen sose, mindig a szülőktől kérnek és ott is laknak. Komolyan, az ilyen minek vállal gyereket???

2015. aug. 22. 20:47
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
Én nem tiltakozom ellene. Akinek fontos, az házasodjon. Én csak azt mondom, hogy nekem személy szerint az a fontos, hogy évek óta szeretetben együtt élünk. A bar-os dolog pedig mint írtam már rendben van. De ha akkor ott házasok vagyunk, akkor most nem 80m2- en élnénk, hanem 45 és nem tudtuk volna így vállalni a második babát, aki napokon belül velünk lesz végre. Bekeretezhetném a papírunkat, hogy hű de jól jöhet ha eltörik a lábam, csak épp miatta nem jutottam volna egyről a kettőre. Elhiszem, hogy van akinek jól jön, de mivel nekünk még a nevünk is egyezik, mindenki feltételezi, hogy házasok vagyunk. Házasodjon az, akinek ez jogilag/ vallási/ sprituális okokból fontos. Mi idáig megvagyunk nélküle. Ahogy a párom szokta mondani :számára sokkal nagyobb elköteleződés és erősebb kötelék, hogy a gyermekeink vannak, mint maga a házasság ténye lenne.
2015. aug. 23. 21:52
 42/42 anonim ***** válasza:
41%

41 es... aham... ok... a parod a gyerekeid fele elkotelezodott feled nem.

13 ev stb... te nalad mondtad hogy nem utazgattok semmi. Erre mondom hogy burok.

Aki a hagyomanyt mondja. Hat a hazassag az egy jogi nyilatkozat. Se tobb se kevesebb. Nem keverendo az eskuvovel ami a hagyomany.

Azt ertem ha eskuvot stb nem akar vki. De hogy miert tiltakozik a jogok ellen?? Na az fura... de semmikepp se tiszta jatszma. Hiszen egysegben az ero.

Hja pl hazassagi papir: egyik fel kap kutatasi programban helyet... hazastarsat vihet... ilyen aprosagok is vannam a tescon meg kishazankon tul ;) persze nem kell a jogi reszerol tudomast venni. Meg lehet minden tulajdont kulon kulon papirozni... csak hat a tarsaval foleg kozos gyerekekkel ez kicsit visszas... elvileg a kozoset epitenek de ugye megse mert ok maguk se ismerik el.

Meg egybenossam az eskuvovel az intezmenyt.. az pedig butasag. A hazassag orokles, intezkedesek, igen penzugyek, utazas... ugyved tobbet tudna mondani mennyi mindent rendez. Lehet tiltakozni higy minek ezeket tisztan rendezni csak hat be keverjuk mar az erzelmekkel a jogi rendezettseget. Nem lesz stabilabb a kapcsolat a papirtol csak rendezettek lesznek a jogok a csaladban. Kivulrol kikezdhetetlenebb.

2015. aug. 23. 22:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!