Miért lett ez divat, hogy házasság nélkül gyereket vállalnak az emberek?
Bár nekem még nincs gyerekem, de én ragaszkodom ahhoz a "régies" családképhez, hogy anya és apa férj és feleség, nem barát és barátnő. Viszont nagyon sokaktól hallom és látom, hogy egyre gyakoribb az, hogy az emberek nem házasodnak, de mégis csinálnak gyereket. Egyik ismerősöm is csak házasság után vállalt gyereket és én teljesen ledöbbentem amikor mesélte, hogy az oviban a szülői értekezleten ő volt az egyetlen apuka, a többi szülő mind egyedülálló anyuka vagy "barátnő" anyuka.
Nem értem, miért vált ez divattá?
Meg ismerek egy olyan srácot is, aki állandóan szakít a barátnőjével, de úgy szexelnek, hogy nem is védekeznek... Aztán persze jött a baba, a nőci meg akarja tartani, mert eleve donort keresett, a srác meg úgy van vele, hogy biztos cuki lesz, de ő gyerektartást nem fizet, meg kakis pelenkához nem nyúl... Pénzük sincsen sose, mindig a szülőktől kérnek és ott is laknak. Komolyan, az ilyen minek vállal gyereket???
Huhhhh kérdező.......
Nem lehet hogy egy kicsit még fiatal vagy ehhez a kérdéshez?!Csupán csak azért kérdezem mert pl írtad hogy gyerek csinálás Ezt nem így szokták megfogalmazni legalább is ahogy írtad "a régies családikép" ők nem így fogalmaztak annak idején.
Ez nem divat csak a világ változik mint mindn más!Viszont ha már divatról beszélünk nagyon divattá vált a válás.....
Szavaidból és írásodból kinézve fiatal lehetsz " bocsi"
13 éve vagyunk együtt a párommal és van kettő gyönyörű lányunk.Ahhoz hogy boldog legyen egy család nem kell papír anélkül is meg van mindenünk és mindent el is tudunk intézni.
Én teljesen más hogy fogalmaztam volna helyedben és nem megbántásként írtam!
Az hogy minek vállal gyereket stb az a valaki, szerintem azzal ne foglalkozz nem neked kell majd felnevelni.Ha már lesz vagy van komoly kapcsolatod és férjhez mész majd családot alapítasz másképp fogod látni a világot!
Valaki fontosnak tartja a házasságot amit tiszteletben tart az ember valakinek nincs pénze rá valaki viszont nélküle is tud boldog lenni.
31 es. áruld már el, aláírni két tanuval, ahhoz milyen pénz kell??
komolyan nem értem a házasságra nincs pénz indokot... aki ezt benyalja az elég , hmm... kevéssé okos és megvezethető.
elintézni mindent? mondom, elég egy külföldi út kórházzal, máris rengeteg gond lesz, egy sima lábtörésből a hegyekben ha nem vagytok jogilag is együtt.
Valószínű neked egy forintba nem került a házasságkötés.Azért azt áruld el hogy csináltad?!
Azt csak írtam hogy valakinek nincs rá pénze mert van aki így gondolja és ahogy azt is oda írtam hogy valaki anélkül is lehet boldog.
Teljesen normálisan érthetően írtam/ válaszoltam.Van aki így gondolja van aki úgy.Emberek vagyunk és nem egyformák.Házasság ne hogy egy külföldi út miatt legyen megtartva!
Elárulom. bejelentkeztünk a hivatalnál , megkértünk 2 barátot, 30 nap múlva bementünk aláírtunk és annyi. Egy forintba se került. Hja de a tanuk kocsival jöttek. Szal az az utiköltség pár kmre.
Komolyan nem a boldogsághoz kell a papir. mondom, pl utazásnál, ügyintézésnél, hogy bármikor tájékoztatható legyen a másik fél. hogy a gyerekek bármilyen ügyét intézhessük.
Te milyen költségekről beszélsz?? hol lesz költség egy papir aláírásakor ami alanyi jogon jár az állampolgároknak?
A házassàg drága és fölösleges.szűk családikörben 4hazasságból 3válással végzödött. Ezek után én miért kezdjek bele?
ez egy elavult csalåd modell vagyis nem alkamas mindenkinek
lehet röhögni, de ha aláírás kell vmihez, akkor kellemetlen a "csak papir" hiánya... persze ha vki barlistás, meg hasonlónyalánkságok, vagy pl bejelentett egyedülálló szülő, stb holott nem is az más kérdés... bár én erre a bar listára nem lennék büszke...
nekem tényleg fura, ha az állitolag csak egy papir, akkor miért kell annyira tiltakozni ellene ;)
főleg hogy egyetlen papirral , és két tanuval, egy csomó jogi cécó rendezhető egyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!