Miért lett ez divat, hogy házasság nélkül gyereket vállalnak az emberek?
Bár nekem még nincs gyerekem, de én ragaszkodom ahhoz a "régies" családképhez, hogy anya és apa férj és feleség, nem barát és barátnő. Viszont nagyon sokaktól hallom és látom, hogy egyre gyakoribb az, hogy az emberek nem házasodnak, de mégis csinálnak gyereket. Egyik ismerősöm is csak házasság után vállalt gyereket és én teljesen ledöbbentem amikor mesélte, hogy az oviban a szülői értekezleten ő volt az egyetlen apuka, a többi szülő mind egyedülálló anyuka vagy "barátnő" anyuka.
Nem értem, miért vált ez divattá?
Meg ismerek egy olyan srácot is, aki állandóan szakít a barátnőjével, de úgy szexelnek, hogy nem is védekeznek... Aztán persze jött a baba, a nőci meg akarja tartani, mert eleve donort keresett, a srác meg úgy van vele, hogy biztos cuki lesz, de ő gyerektartást nem fizet, meg kakis pelenkához nem nyúl... Pénzük sincsen sose, mindig a szülőktől kérnek és ott is laknak. Komolyan, az ilyen minek vállal gyereket???
Én is házasságpárti voltam sokáig, de egyre kevésbé látom értelmét. Rengeteg a válás, az esküvők sokszor csak a felszínes rongyrázásról szólnak, amire hónapokig/évekig gyűjtögetnek milliókat, attól pedig kifejezetten a falra mászom, mikor ilyeneket olvasok, hogy "ez életed legnagyobb, legfontosabb napja". Nekem érthetetlen, hogy vannak nők, akiknek az az egyetlen életcéljuk, hogy valaki vegye már feleségül őket...
Inkább legyen papír nélkül egy kölcsönös, mély érzelmeken alapuló normális párkapcsolat, mint egy kihisztizett, csillivilli, de tartalmatlan esküvő, aminek 60-70%-os eséllyel válás a vége.
Mi sem vagyunk egyenlőre összehazasodva a párommal, de van gyerekünk.
Őszintèn nem egy papír fog össze tartani minket.
A kèsőbbiekben szeretnènk összeházasodni, de nem ez volt a legfontosabb számunkra.
75%os ennèl szebben meg se fogalmazhattad volna. Ugyan így gondolom èn is.
Amúgy amit felhoztál a vègèn pèldát kèrdező, az tènyleg egy tipikus járás eset.
Itt akik házasság nèlkül gyereket vállalnak ugyan úgy eggyütt èlnek, mintha házasok lennènek csak nincs èppen kimondva az Igen!
akik azt mondják nem kell papir... hja a szerlemhez tényleg nem.
de nekik mondom, kérdezzenek ügyvédeket, milyen egy válás, és milyen egy élettársi perpatvar ha szétmennek. elárulom, nem a válás a rondább.
az a csak papir ugyanis nagyon sokminden jogi dolgot rendez, És nem kell esküvőre költeni, elég két tanuval hétköznap aláírni.
a gyerek körül meg ezerszer könnyebb minden avval a papírral.
szóval ez nem a kapcsolat mélységéről stb szól. ahhoz semmi köze a házasságnak. ez a jogi rendezettségről szól. és egy felelős ember ha gyereket vállal ne, kérdés neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!