Én soha nem hallottam a házasságom alatt a feleségemtől, hogy gyerekkel ajándékozott meg engem. Ez új divat?
Örülj neki. Szerintem ez lekezelő kijelentés. Mintha tudomást se venne róla, hogy azért az apukának is van némi köze ahhoz a gyerekhez...
Inkább egymást ajándékozzák meg a szülők, ha már mindenképp csöpögős frázisokat keresünk.
29/N
A férjem szokta ezt mondani, pedig nyilván nem igaz, mert én is kaptam a gyermekeinket, de nagyon jól esik. Soha nem ejtenék ki ilyet a számon.
Szerintem aki ilyet mond, nem gondolja komolyan, legalábbis nem el van ájulva magától, hanem kompenzálni akar ezzel. Az én ismerősi köreimben. 3 családi formát látok. Nő is és férfi is közösen ad a kasszába úgy, hogy közel egyformán keresnek stb., a második, amikor mondjuk a férj többet keres, jóval, de a házasságot mindketten úgy tekintik, hogy ez normális, közös kassza stb. és van ahol a férj többet keres, az anyuka otthon van és vagy a férj érzékelteti, hogy ez nem stimmel, vagy anyuka érzi magát ettől kevesebbnek. Utóbbi esetben, ezeknél a családoknál rendszeresen hangzik el a kérdésben említett mondat. Legalábbis én ezt tapasztalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!