Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lett ez divat, hogy...

Miért lett ez divat, hogy házasság nélkül gyereket vállalnak az emberek?

Figyelt kérdés

Bár nekem még nincs gyerekem, de én ragaszkodom ahhoz a "régies" családképhez, hogy anya és apa férj és feleség, nem barát és barátnő. Viszont nagyon sokaktól hallom és látom, hogy egyre gyakoribb az, hogy az emberek nem házasodnak, de mégis csinálnak gyereket. Egyik ismerősöm is csak házasság után vállalt gyereket és én teljesen ledöbbentem amikor mesélte, hogy az oviban a szülői értekezleten ő volt az egyetlen apuka, a többi szülő mind egyedülálló anyuka vagy "barátnő" anyuka.

Nem értem, miért vált ez divattá?

Meg ismerek egy olyan srácot is, aki állandóan szakít a barátnőjével, de úgy szexelnek, hogy nem is védekeznek... Aztán persze jött a baba, a nőci meg akarja tartani, mert eleve donort keresett, a srác meg úgy van vele, hogy biztos cuki lesz, de ő gyerektartást nem fizet, meg kakis pelenkához nem nyúl... Pénzük sincsen sose, mindig a szülőktől kérnek és ott is laknak. Komolyan, az ilyen minek vállal gyereket???

2015. aug. 22. 20:47
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
53%

10 es, vannak akik meggondoltan vállalnak gyereket... és mondjuk a második harmadikkal újból menni az apasági nyilatkozatot tenni, úgy hogy ott van min egy pici gyerek még.... már eleve ebben segit a papir. És akkor még csak a szülésről beszéltünk.

meg mondjuk én pl utálnám, ha van velünk vmi, és én nem kaphatok autómatikusan infót (itthon ok, leszarják, de külföldön nem) kórházban.... vagy a férjem rólam...

ez nem a szerelem vagy a társ dolog miatt kell. ez egy jogi elismervény a bürokráciához. senkit nem tart melletted, de amig egységként funkcionáltok biza megkönnyiti az életetek.

2015. aug. 22. 21:46
 12/42 anonim ***** válasza:
41%
11-es, ne vedd már ennyire a szívedre mások életét. Most tényleg amellett kampányolsz, hogy másoknak ne kelljen sorban állni az önkormányzatnál?
2015. aug. 22. 21:48
 13/42 anonim ***** válasza:
25%
??? miért venném lelkemre. csak gondoltam leírom, hogy akik házasodnak állt miért teszik. a jogokért, nem szerelemből :) szerelemből nem házasodik senki, hanem kefél ;):)) pl---
2015. aug. 22. 21:51
 14/42 anonim ***** válasza:
9%
Ez gyönyörű.
2015. aug. 22. 21:53
 15/42 anonim ***** válasza:
5%
Ja, a négy fal között könnyű vagánykodni...
2015. aug. 22. 21:53
 16/42 A kérdező kommentje:

Értem én, hogy nem egy papír tart össze egy kapcsolatot, de azt már nem értem, hogy miért áll mindenki ennyire negatívan a házassághoz? Aki házasodik az csak pénzéhes rongyrázó lehet? Az szerelemből nem is házasodhat? Meg mi ez hogy 60-70% úgyis elválik? Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy csak azért nem házasodnak az emberek, hogy a válás miatt ne legyen meghúzva anyagilag - de nem is értem miért kell egyből arra gondolni, hogy elválnak vagy szétmennek?

Az meg megint csak nem igaz, hogy besétálni az önkormányzathoz és két tanuval aláíratni egy papírt drágább lenne, mint kiságyat meg babakocsit venni a babának.

Igen, én ilyen régiesen gondolkodom, de miért lett ez az élettársi viszony most ennyire "divat"? Régen ez magától értetődő volt, hogy volt esküvő, mi történt hogy ez így megváltozott?

2015. aug. 22. 22:03
 17/42 anonim ***** válasza:
40%

kérdező az igazság az, hogy a válások aránya hosszútávon (20 év) is 47 százalék kb... az élettársi kapcsolatok viszont már 8 éven belül is 70%.... lehet összehasonlítani...

szóval aki a válásra hivatkozik... háááttt... én azt a pasit aki ilyen érvvel jön, hogy de majd válunk, azt eleve nem veszem komolyan, és nem szülök neki gyereket... de ugye vannak buta nők .. azt egyedül is maradnak nagyon gyorsan. egészsgükre.

2015. aug. 22. 22:08
 18/42 anonim ***** válasza:
58%
Én második babánkat várom, nem vagyunk házasok, de 12 éve jól megvagyunk. Apám, akit amúgy imádok, most válik harmadszor, két lakás és egy hàz felét bukta így már el. Most 52 évesen kezdheti újra megint. Lakást elad, pénzt felez, stb... a lelki dolgokról már nem is beszélve. Apu jó ember, nincsenek káros szenvedélyek, de mindig 10-15 évvel fiatalabb nőbe bolondul bele, aki előbb-utóbb rájön, hogy még nem élte ki magát és bepasizik, lelép. Szóval én ezt a házasság dolgot már sajnos nem tudom komolyan venni és én sem kérek belőle.
2015. aug. 22. 22:16
 19/42 anonim ***** válasza:
39%

megdoglott a szomszed tehene igy en sem iszom tejet

ennyire logikus ha apad valik neked rossz lesz a hazassagod

kozhelyek butasagok onamitas

Egy jo hazassag sok munka sok sok kuzdelem amire az emberek lustak feladjak keresik az ujat megunjak sajat magukat mastol varjak az ujat a szebbet az izgalmasat igy problemamegoldas helyett hazastasat valtanak ,na majd ez az uj a jobb majd o megoldja az eletem problemait

2015. aug. 22. 22:24
 20/42 anonim ***** válasza:
34%
Nem a szomszéd tehenéről van szó. Csupán nem látok már benne semmi varázslatosat, vagy nem is tudom. Lagzira nem vágyom, a vezetéknevem véletlenül egyezik a pároméval, ami vicces, de néha valóban jól jön, viszont így tényleg felesleges a papír.
2015. aug. 22. 22:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!