Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai fiatalok nagy része...

A mai fiatalok nagy része miért nem akar/képes leválni a szülőkről? Miért nem akar a saját lábára állni mondjuk egy huszonéves?

Figyelt kérdés
2015. aug. 20. 09:37
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Férjnél vagyok,van egy 5 éves gyerekem.18 éves koromtól laktam egyedül.Engem aztàn nem zavar ki,meddig,hol él,csak kívàncsi voltam.
2015. aug. 21. 19:46
 22/31 anonim ***** válasza:
53%

kérdező szerintem megkaptad a választ: nincs sokhelyütt elég pénz - nincs sokhelyütt saját lakás (kicsit egyszerű de adekvát válasz) .

ami meg a rántottát és a fizikai munkát illeti szerintem ne kezdj demagóg dumába. attól hogy a környezetedben nyomoroncok vannak még ánblok ne nézz le minden fiatalt hisz kizárt hogy az ország összes háztartását mélyrehatóan ismered.

A te problémád az hogy érzed hogy öregszel, és görcsösen akarsz valamit előkaparni amivel felvághatsz. az idősebb férfiak kedvenc kérdése a "vajon a mai fiatalok bírnák úgy a sorkatonaságot mint a magamfajta nagymenők egykor?.. mert kétlem"

Te mint nő a feni kérdés alapján akarod nagyságodat fitogtatni mondván az "egyszerű halandókkal" ellentétben te már olyan hamar elhagytad a szülői házat hogy csuhaj

2015. aug. 22. 11:07
 23/31 A kérdező kommentje:

Állítsd màr le magad!Attól miért nyomoronc bàrki is a környezetemben mert független?! Nem azt vàrja,hogy a segge alà tegyenek mindent,hanem függetleníti magàt.

Màr megbocsàss,de nem vagyok öreg.A sorkatonasàg meg igenis ràférne a mai taknyosokra.

2015. aug. 22. 11:13
 24/31 A kérdező kommentje:
Nekem sem volt sajàt lakásom,albérletbe mentem,kénytelen voltam dolgozni.Mindegy,mostmàr kijön belőlem,elmondom.Az a legnagyobb baj a mai generàcióval,hogy lustàk. (természezesen vannak még életképes fiatalok is)
2015. aug. 22. 11:18
 25/31 anonim ***** válasza:
65%

a környezetedben élő nyomoroncok alatt nem a függetleneket értettem hanem akik a kérdésed ihlették. nehogy aztán kiderüljön hogy nem is ismersz lustaságból el nem költözőt csak hasadra ütsz és úgy bélyegzel meg egy generációt

A sorkatonaságról meg mit tudsz te? az két dologra tanította meg az embert:takarítani(vízum papucsországba) meg arra hogy hiába van a főnöködnek(parancsnok) feleannyi IQja mint neked akkor is az van amit ő mond mert ő a főnök.

Ráadásul a sorkatonaság során szelektálás volt :különszedték az egyetemre felvetteket az egyébtől, sőt többnyire szakok szerint is szelektáltak (pl jogászok Kalocsára mentek).

Én gimnazistaként közös koleszt kaptam olyan szakmunkásokkal akik csak azért voltak szakmunkások mert valahova járniuk kellett mégiscsak. volt köztük priuszos, drogos, újmagyar stb. Na ott tényleg észnél kellett lenni ahhoz hogy egydarabban mehess haza, a sorkatonaság csak egy haveri asztaltársaság volt ahhoz képest.

De oké kompenzáld magadat azzal hogy bár a huszonéveseknek feszesebb a bőre azonban lustábbak mint te. szerintem sokan lesznek itt annyira tapintatosak hogy meghagyjanak ebben a tudatban.

2015. aug. 22. 11:46
 26/31 A kérdező kommentje:
Jaj,kiforgatod a szavaim.Sorkatonasàgról mit tudok?Amit hallottam.Érdekes,hogy 10 emberből 9 azt mondta,hosszú volt ugyan a két év,vagya màsfél,ki mikor volt katona,meg sok hülyeség volt ott,de fegyelemre tanított,vitt rendszert az életükbe.Ilyen ma nincs.Nem tudom te hàny éves vagy,nem is ez a lényeg,de ha még voltàl katona,akkor érzékelheted a különbséget önàllósàg terén a te korosztàlyod,és egy most 22 éves között.Ebben sincs igazam?
2015. aug. 22. 11:58
 27/31 anonim válasza:

Az utolsó válaszadó, aki nem a kérdező volt, úgy gondolom, még ha nincs is teljesen igaza, érzékeny pontra tapintott. Úgy is mondhatnám, megtalálta a kérdező problémájának a gyökerét.

Kérdező, neked miért lesz attól jobb az életed, hogy fiatalokat lustázol, taknyosozol le?

Voltál katona? Ha már ezt hasznosnak találod.

Ha teljes az életed, miért van benned ennyi indulat a mai szerinted lusta, mindent megkapó fiatalokkat szemben?

Mit akarsz ezzel kompenzálni?

2015. aug. 22. 22:23
 28/31 anonim ***** válasza:

"A sorkatonaságról meg mit tudsz te? az két dologra tanította meg az embert:takarítani(vízum papucsországba)"

Szerintem meg minden embernek, nemtől függetlenül az alapvető házimunkában járatosnak kéne lennie. Talán pont e tudás hiánya miatt lógnak sokan a szüleiken 30 évesen is.

"meg arra hogy hiába van a főnöködnek(parancsnok) feleannyi IQja mint neked akkor is az van amit ő mond mert ő a főnök."

Ez minden munkahelyen így van. Te sosem voltál alkalmazott? Úgyhogy ilyenformán a katonaság inkább tanított az életre, mint az iskola. :DDD

Az, hogy valaki a 30 éves emberre azt mondja, hogy öregszik, az akkora ostobaság, hogy reagálni sem érdemes rá.

2015. aug. 23. 21:27
 29/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm 28-as.:) A katonasàg àllítólag fegyelemre,és önàllósodni tanított.Meg gondolom tiszteletre, ami màra "elfogyott".Tisztelet annak aki ismeri a tiszteletet.Megbàntani senkit nem akartam eddig sem, cseppet ki lett forgatva.Na mindegy.
2015. aug. 23. 22:02
 30/31 anonim ***** válasza:
90%
még az első oldalon válaszoltam, most olvastam el, hogy azóta milyen válaszok érkeztek, de még mindig nem vagyok képes felfogni, hogy egyesek milyen alapon ítélnek el generációkat az előzőekhez képest, mikor a világ is annyit változott akár 10 év alatt, hogy képtelenség összemérni az életkörülményeket. 30 éves vagy 5 éves gyerekkel, én 22 a jövőbeni családalapítás vágyával, irigyellek, de nekem ne mondd, hogy csak azért kollektíven szarabbak vagyunk, mint te, mert neked speciel máshogy alakult az életed.
2015. aug. 25. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!