A mai fiatalok nagy része miért nem akar/képes leválni a szülőkről? Miért nem akar a saját lábára állni mondjuk egy huszonéves?
"Régen 18 évesen mentek dolgozni,lànyok tudtak főzni,fiúk képesek voltak fizikai munkàt is végezni."
Egy 15 éves lányismerősöm mondatát hadd idézzem feléd: "Szeretnék elmenni dolgozni, mert szeretnék segíteni a családnak, de nem engednek 16 alatt diákmunkát végezni."
Szóval nem kell általánosítani, igenis van ellenpélda. A fiúk igenis bírják a fizikai munkát és a lányok is tudnak főzni, csak mint írtam, a továbbtanulás miatt nem kezdenek el 18 évesen dolgozni (de szerintem te emellett elhaladtál...)
3-as vagyok.
Eszerint, akkor, Kérdező, nem te pontoztál le. :DDDDDDDD
Igen, régen is volt együttélés, néha a szülők haláláig. De kiszolgálás nem volt ám! Meg fene nagy jogaik sem a szülői házban a fiataloknak! És nem szórakozásra költötték azt, amit félrerakhattak volna lakásra. Kivették a részüket az otthoni munkából és ráadásul mindent úgy kellett csinálniuk, ahogy a szülők eldöntötték. A szülők dirigáltak nekik úgy, ahogyan tízéves korukban is. Szülőnek, apósnak-anyósnak visszaszólni nem lehetett!
Ha most valaki ilyen családban lenne fiatal, a tíz körmével kaparná össze az önálló lakhatásra valót! :DDD
Amúgy, #6-os, félreértettél. Nem a 22-24 éves, még tanuló fiatalra gondoltam, hanem aki már 5-8 éve dolgozik, 30 felé jár (vagy túl is haladta), és úgy él, mint egy aranyifjú: haverok, buli, könnyed kapcsolatok, semmi elköteleződés, és hozzá aránytalanul több költőpénz mint akár diákkorában, akár, ha albérletet vagy hiteltörlesztést fizetne. Mert ilyen fiatalból is sok van ám!
Tipikus magyar jelenseg mama szoknyajan eloskodni szulokon logni.
Nyugat eu a tanlok egyetemistak foiskolasok un tanulohazakba koltoznek mar 18 evessen ez egy kozos konyha nappali furdo es mindenkinek pici sajat szoba.
Itt megtanulnak onnaloan gazdalkodni elni tanulni mosni fozni(ne tud meg miket)
Az allam tamogatja ezt aki kulonkoltozik tobb osztondijat kap amit nem kell visszafizetni csak ha nem fejezed be a kepzest.
En is ilyen helyen laktam az elso foiskola alatt 3 evet.
Egy epuletben 4 szinten 16 diak lakott betekertunk az eloadasokra este mindenki dolgozott ki gyorsetteremben ki takaritott valaki ejszakai portas volt heti 2x.
sekit nem penzeltek a szulei es senki nem lakott otthon
"Tipikus magyar jelenseg mama szoknyajan eloskodni szulokon logni." - már ez a mondat sincs rendben, egy felmérés szerint Japánban gyakrabbi jelenség ez, mint hazánkban.
Na de maradjunk kis hazánknál.
"Nyugat eu a tanlok egyetemistak foiskolasok un tanulohazakba koltoznek mar 18 evessen ez egy kozos konyha nappali furdo es mindenkinek pici sajat szoba." - Magyarországon ilyen nincs, csak kollégium van meg albérlet. Az albérletet nehéz nyögni munka mellett is, a kollégium meg egy igen erős lelki próba, kvázi keményebb, mint a katonaság, ott tényleg csak az marad fenn, aki erős. Nem mellesleg egy kollégiumban legalább 3-an laknak egy szobában, és a többségük alkalmazkodni alkalmatlan, kvázi sz@rik arra, hogy pl. a másikat zavarja a hangos zene, a drog vagy az alkohol.
"Az allam tamogatja ezt aki kulonkoltozik tobb osztondijat kap amit nem kell visszafizetni csak ha nem fejezed be a kepzest." - Míg Magyarországon lassan nem éri meg továbbtanulni sem, mert szinte minden szakon tandíj van (bocsánat, költségtérítéses képzés), félévente többszázezerért...
"Egy epuletben 4 szinten 16 diak lakott betekertunk az eloadasokra este mindenki dolgozott ki gyorsetteremben ki takaritott valaki ejszakai portas volt heti 2x." - 1. Magyarországon lassan már a diákok sem kapnak munkát; 2. Ha kapnak is, a nyugat-európai fizetésnek pusztán a töredékét.
Na most mindezek után légyszíves gondold át még egyszer az első mondatodat!
Kedves kérdező!
Meg szabad kérdeznem, hogy hány éves?
Sejtettem.
"Bezzeg az én időmbenes" szövegeket általában nem a fiatalok szoktak hangoztatni.
Külön élsz a szüleidtől?
Konkrét példát is tapasztaltál?
Nem lehet, hogy csak az nem tetszik, hogy te ezt nem tehetted meg, már ha nem tehetted meg?
Nem tudom a helyzeted, csak kíváncsi vagyok, nehogy magadra vedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!