Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szólnak bele abba, hogy...

Miért szólnak bele abba, hogy mire költök?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, szüleimmel élek, fizetek lakbért nekik.

Baromi nagy szerencsével találtam egy nagyon jól fizető állást, szüleim viszont mindenbe beleszólnak. Rendes lánynak neveltek, zsigerből mondom (sajnos), hogy apa ide megyek, ekkor és ekkor jövök, stb.

Így derült ki, hogy például én hetente többször masszőrhöz járok. Folyton hallgatok emiatt, már el sem mondom pedig. Pénzpazarlás, stb.

Pár nap és kiköltözök a Szigetre, emiatt már vagy 3 hete hallgatok :( Olyan rossz, szeretem őket nagyon, jól neveltek, erre most meg kiállhatatlanok lettek és elveszik mindentől a kedvemet.

Mit csináljak?

2015. aug. 7. 17:48
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:

340-et keresek, amiért heti 55 órát dolgozom, 2 nyelvből van felsőfokú nyelvvizsgám, és további 3 nyelvből pedig középfokúm. Egy "nagy ember" asszisztense vagyok, aki apának egy régi ismerőse, így kerültem be hozzá.

(nem, nincsen szexuális kapcsolat köztünk.)

2015. aug. 7. 19:44
 32/58 anonim ***** válasza:
79%

Nyilván azért szólnak bele, mert azt akarják, hogy azt is félretedd. De szerintem nincs igazuk. Igaz, hogy van, akinek 50 ezerből kell megélnie egy hónapban, de ezt a pénzt mégis te kerested meg, a szüleidet támogatod, nem élősködsz rajtuk, félre is teszel, nem is keveset, innentől kezdve a te dolgod, hogy mire költesz. Fiatal vagy, szerintem normális, hogy élvezni akarod a munkád gyümölcsét. Más se örömében állítja élére a garast 40-50 éves koráig (vagy akár egész életében), hanem mert muszáj.

Mit csinálj? Mondd el nekik egyenesen (szépen), hogy ne szóljanak bele.

2015. aug. 7. 20:13
 33/58 anonim ***** válasza:
78%

Emberek, mit pofáztok bele, hogy mire költ? Közötök hozzá? Semmi. Inkább kussolni kéne ennyi ésszel és nema kérdezőt osztani?

Kérdező: tisztázni kéne a szüleiddel, hogy semmi közük ahhoz, te mire költesz. Bár én a helyedben inkább külön költöznék, ennyi pénzből teljesen jó albérletet is fenntarthatnál, csak pl nem 150-et tudnál félrerakni, hanem max 100-at, ami szintén nem rossz.

2015. aug. 7. 20:24
 34/58 anonim ***** válasza:
30%
Pedig már elhittem, hogy igaz a kérdés. Kérdező, ha valakinek 20 éves korára 2 felsőfokúja és 3 középfokú nyelvvizsgája van, akkor az továbbtanul. Valahol a történetben van egy kis ferdítés.
2015. aug. 7. 20:38
 35/58 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy ide az egész életemet le kell írnom... Levelezőn vagyok..................

Amúgy beszéltem már velük, de nagy hibájuk, hogy olyankor sértődötten elvonulnak, mint valami tinik.

2015. aug. 7. 20:39
 36/58 anonim ***** válasza:
43%

Egy zseni emberrel van dolgunk, hát előfordul az ilyen, na. :D

5 idegen nyelv 20 évesen, heti 55 óra munka mellett levelező, plusz masszőr, edzőterem...

Tökéletesen hihető, nem tudom, mi itt a probléma.

2015. aug. 7. 20:45
 37/58 anonim ***** válasza:
76%
Nővérem 23 éves, 2 nyelvből felső fokú, 3 nyelvből középfokúja van, most kezdett mellette olaszul tanulni. Úgy tűnik, hogy már az is baj, ha valaki ambíciózus és tesz is azért, hogy legyen belőle valaki, és nem kocsmákban meg a Facebook előtt töltötte a kamasz korát. A Szigeten meg nem értem mit vagytok úgy oda, van aki egy évig gyűjtöget rá (pl.én). Van aki külföldre akar menni, van aki fesztiválra, van aki moziba jár, van aki színházba stb. Hadd döntse már el mindenki hogy mit szeret, nem vagyunk egyformák.
2015. aug. 7. 20:56
 38/58 anonim ***** válasza:
56%

20:45 Miért is hihetetlen?

Én kiskoromtól kezdeve 3 nyelvre kényszerültem, aztán suliban még további 2-re. 27 évesen 3 nyelven kiválóan beszélek, a másik 2-ből pedig középfokon.

2015. aug. 7. 20:59
 39/58 A kérdező kommentje:

Úgy látom itt ciki, ha valaki gimi mellett még pluszba nyelvet is tanult.

Levelezőről meg kicsit olvasgassatok, hogy mégis mennyit kell bejárni. A tanulással szerencsére nincs gondom, elég magas az IQ-m. Heti 1 órát ha tanulok. Masszőröm 1 sarokkal lejjebb lakik és este járok, mi ezen a hihetetlen?

Vagy felétek csak 5x8 órás robotok léteznek,akik megelégednek egy szakmával, 0 nyelvismerettel?

2015. aug. 7. 21:10
 40/58 anonim ***** válasza:
29%

Hagyd már őket, kérdező, nem kell ezt felvenni. Örülj, hogy legalább már nem qrváznak le.:-)

Multinál dolgozom, igaz, más munkakörben, mint te, de nagyjából képben vagyok a fizukkal, mégis leoltottak. Nagy dolog.:-)

A szüleid meg ha megsértődnek, megsértődnek, vagy felvállalod ezt a konfliktust, vagy nem avatod be őket a dolgaidba (az is konfliktust szülne előbb-utóbb.) Ez az élet velejárója, felnőttél, de ehhez még hozzá kell szokniuk.

2015. aug. 7. 21:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!