Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, aki egy házba...

Van itt olyan, aki egy házba lakik az apjával, de nem is szólnak egymáshoz? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Elég komplikált az esetem. Apámat egyenesen utálom. Ránézni nem bírok. Nem is köszönök neki. Úgy tekintek rá, mint egy darab mozgó xarra, amit ki kell kerüljek. Ő is hasonlóan rám. 17 vagyok. Agresszív is. Pár éve fejbevert, beszakadt a dobhártyám. Azóta nem is hallok olyan jól. Anyám fejét beleverte az ajtóüvegbe. Régebben, még mielőtt összese házasodtak úgy megverte anyámat, hogy mentők vitték kórházba. Megrepedt a koponyája, bevérzett a füle, meg az egész feje össze volt verve. Az a bolond mégis hozzáment. Most se hajlandó elválni. Pár hete nekemjött. Belemarkoltam, megnomdtam anyámnak, hogy feljelentem. Erre ő elkezdett ordítozni, hogy felakasztja magát, meg hogy csinálom a fesztivált. Van videófelvételem is, ami valószínűleg bizonyító erejű lenne. Kiírtam CD-re, eljüttattam haverokhoz. Nem olyanok, hogy megnézzék. Amúgy is tudják mi a helyzet. Nem tudom mi tévő legyek. Elegem van mindenből. Útálok itthon lenni. Nem bírom látni apámat. Szinte minden nap elmgyek valahova, vagy haverokkal beszélgetni, kártyázni, biciklizni, kisétálunk a tópartra, vagy nagyszülőkhöz. Vagy visszajárok iskolába, rendezvényekre, szakkörökre. Mindegy, csak itthon ne legyek. Ha betöltöm a 18-at, biztos, hogy azonnal elmegyek. Amíg tanulok, fizetniük kell, aztán meg majd lesz valahogy. Csak van egy valami, amit nem tudok magammalvinni, meg itthagyni se. Így őrlődöm, hogy most mit tegyek. Anyám nemtudom miért nem lép. De hiába biztatjuk, és nem csak mi, tesómmal, hanem más családtagok is, hogy váljon már el, nem hajlandó. Mondtam neki, hogy elmegyek vele mindenhova, a papírokat intézni, vagy ha akar menjen egyedül. De nem lép semmit. Igazából ő ilyen semmittevő. Neki minden jó úgy, ahogy van. Nem tesz semmit a haladásrét. Saját tulajdonát nem fogja meg, inkább hagyja, hogy másé legyen. Van egy főiskolája, ami az ő idejébe még elég nagy dolognak számított, és ő azzal elvan, hogy ő elit, értelmiségi. Másokkal nem viselkedik úgy, csak úgy a viselkedése kimutatja. Nekem is nehéz természetem van, én kimondok bármit, ami a szivemen van. Nem bunkón, de őszintén. Sokaknak nem tetszik ez, de akik ezt elfogatták, azokkal olyan kapcsolatba vagyok, hogy szinte már testvéri.
2015. febr. 5. 01:03
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
Közhelynek tűnik, de jelen helyzet megoldása képpen próbálj meg BESZÉLNI apáddal, hatni a lelkiismeretére. Ha meg végképp nem lehet vele szót érteni akkor miért nem vágod be a szobályába? Irány a konditerem kezdésként az is elég ha fel szedsz magadra némi izmot nagyobb eséllyel vágod neki a zuhanykabinnak. De gondolom még a fater erősebb? Ezen sürgősen változtass, legyél te a nagyobb. És mind ettől függetlenül ő az apád és szeresd őt, gondolj azokra a pillanatokra amikor még ő is biztosan szeretett téged hisz te a fia vagy. Ezt erővel és szeretettel lehet megoldani, ne légy borúlátó!
2015. febr. 5. 04:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es!Ezt komolyan gondoltad?Hogy fordulhatna szeretettel olyan "ember" felé,aki maradandó egészségkárosodást okozott?!

Kérdező!Az anyád Stockholm-szindrómás,vele nem tudsz mit kezdeni.Ha lett volna esze,már rég elvált volna!De te költözz el koliba vagy nagyszülőkhöz!

2015. febr. 5. 05:56
 3/9 anonim ***** válasza:
még csak az se derül ki,hogy fiú e vagy lány
2015. febr. 5. 06:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es, attól, mert az apja, miért kéne szeretnie?! Dehogy kell, én sem szeretem apámat, mert neki fontosabb volt az "új" családja, mint én.

Kérdező: semmit nem kell tennetek, anyád igényli ezt a viselkedést, különben már RÉG lépett volna. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy kb. semmivel sem jobb apádnál, amiért a hlye ragaszkodása miatt tönkretette a gyermekkorotokat.

Ha az én férjem emelne kezet ilyen szinten a gyerekre, azonnal elhagynám - mint teszi sok nő.

2015. febr. 5. 06:47
 5/9 anonim ***** válasza:
1-es, nekem a mosogatómmal volt ugyanez. Beszélni????vele???? Látszik, hogy el se tudod képzelni ezt.
2015. febr. 5. 09:04
 6/9 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, alapvetően arra akartam kilyukadni hogy mindattól függetlenül hogy kinek van igaza, lehet hogy pont azt nem próbálta ki a kérdező amit én javasoltam, mi van ha az működne és nem lenne több agresszió/verés stb? De lehet hogy csak azért sem próbálja ki mert "csak" akkor meg ne várjon mást. Ha esetleg meg próbálnál hatni a lelkiismeretére akkor lehet némi változást érhetnék el, ha viszont folyamatosan ő is ellenséges és te is akkor mindig ez lesz a vége..

Ő tudja magáról hogy egy szar apa és valószínűleg belül gyűlöli is magát emiatt, ezért lehet hogy tetszik is neki hogy te őt utálod és leginkább a halálát kívánod így megvan neki az alibi hogy miért folytatja azt amit csinál.. Nem azt mondom hogy valaha is meg kell neki ezt bocsájtanod, de állj fel. Nem hibáztatlak érte elhiszem neked hogy az apád egy állat, de ne higgye azt hogy "te nem is akarod látni" mégha hazudsz is neki..ezt a helyzetet csak ésszel lehet megoldani.

Szerintem teljesen normálisan leírtam mit lehet tenni épp csak azt felejtettem ki hogy akár rendőrséghez is fordulhatnál, vagy elköltözhetnél rokonodhoz pl..

De ha azt szeretnéd hogy leírjam hogy "Jaa az apád egy igazi tahó állat igazad van egy mocsok..." akkor ezt is megtehetem de ezzel nem segítek semmi..

Akkor a válaszolók is miért engem pontoznak le ahelyett hogy értelmes választ adnak, ami a végleges megoldást nyújtana? Ettől vagyok én most rossz ember? Amiért ezt mertem neked mondani?

2015. febr. 5. 19:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Többiektől milyen "segítséget" kaptál?

"Anyád-apád hülye, nem tehetsz ez ellen semmit hagyd ott az egészet a pcs-ba" Választhatsz amit én tanácsoltam legalább megpróbálni, vagy minden marad a régi és hetente egyszer nyugodtan felteheted újra ezt a kérdést és akkor megint majd mindenki megerősít benne hogy te nem tehetsz semmit és te nem is fogsz, mert elhiszed és ez a könnyebb út..

2015. febr. 5. 19:34
 8/9 anonim ***** válasza:

5ös vagyok,a mostohaapámmal volt ugyanez a helyzet...hülye telefon átírta...

az, hogy a mostohaapámmal valamit megbeszélni lehetett volna, teljesen ki volt zárva. ha megmukkantunk, véleményünk volt netalántán, akkor már jött az ütés...és minden baj volt, beszélni? ugyan már. ilyenekkel nem lehet.

azt javaslom, amint tudsz, menekülj, messzire koleszba, vagy nagyszülőkhöz, ha lehet.

2015. febr. 5. 21:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért jó lenne ha a kérdező is hozzászólna valamit, mert itt mi különféle elméleteket gyártunk közben nem tudjuk pontosan mit is próbált már a kérdező..
2015. febr. 5. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!