Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szólnak bele abba, hogy...

Miért szólnak bele abba, hogy mire költök?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, szüleimmel élek, fizetek lakbért nekik.

Baromi nagy szerencsével találtam egy nagyon jól fizető állást, szüleim viszont mindenbe beleszólnak. Rendes lánynak neveltek, zsigerből mondom (sajnos), hogy apa ide megyek, ekkor és ekkor jövök, stb.

Így derült ki, hogy például én hetente többször masszőrhöz járok. Folyton hallgatok emiatt, már el sem mondom pedig. Pénzpazarlás, stb.

Pár nap és kiköltözök a Szigetre, emiatt már vagy 3 hete hallgatok :( Olyan rossz, szeretem őket nagyon, jól neveltek, erre most meg kiállhatatlanok lettek és elveszik mindentől a kedvemet.

Mit csináljak?

2015. aug. 7. 17:48
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
27%
Minek költöztél vissza, ha mint mondtad: ugyanannyit költesz? Akkor már miért nem maradtál ott, ahol vagy, mert úgy nem tudnának beleszólni!?
2015. aug. 7. 18:25
 12/58 A kérdező kommentje:
Egyrészt mert így kb 50.000 ft-tal többet tehetek félre, másrészt meg szükségük van a pénzemre, nyugdíjasok. Én nem használok el 60.000 ft-nyi vizet, áramot, stb-t, tehát nagyon jól jártak. Elsősorban ezért költöztem vissza, hogy ne nyomorogjanak.
2015. aug. 7. 18:26
 13/58 anonim ***** válasza:
29%
Nagy lány vagy, meg tudod velük ezt beszélni. Mi nem tudjuk ok miért gondolják így. Csak magunkból tudunk kiindulni, vagy a tapasztalatainkból. De az nem feltétlenül egyezik szüleidével. NEM ISMERJÜK A SZÜLEIDET!
2015. aug. 7. 18:39
 14/58 anonim ***** válasza:
17%
Nem költesz sokat?!?! Olvastam itt olyat, akinek havi 50 ezerből él meg, neked meg csak a belépőd annyi. :D
2015. aug. 7. 18:41
 15/58 anonim ***** válasza:
8%
*aki
2015. aug. 7. 18:41
 16/58 anonim ***** válasza:
80%
Nem értem, hogy mi a problémája a válaszolóknak. Mire kéne költenie a pénzét? Inkább költse élményekre, sporta és hasonlókra, mint mondjuk egy századik pár cipőre vagy mindig a legújabb okostelefonra. Ha fizet is otthonra, ami a szüleinek gondolom jó, mert megmondhatnák neki hogyha ennyit keres, akkor költözzön albérletbe. Szerintem innentől kezdve sok beleszólásuk nem lehet, hogy mire költsön. 20 évesen meg szerintem a legtöbb ember aamúgyis otthon lakik.
2015. aug. 7. 18:42
 17/58 anonim ***** válasza:
11%

Ha ennyire meg vagy győződve róla, hogy jól csinálod, akkor miért nem állsz eléjük és mondod:

"Anya, apa, amíg nem laktam újra itthon, jóval többet elszórtam! Hát nem nagyszerű, hogy itthon élve úgy élhetek, mint egy kiskirály és még félretenni is marad pénzem? Mi rosszat láttok ebben? Hát titeket is kisegítelek, nélkülem éhen halnátok!"

Mi baja a válaszolóknak? Nekem ugyan semmi. Csak a kérdező kérésének megfelelően megpróbáltam beleélni magam a szülei helyzetébe. Nekik nem tetszik. Ennek hangot is adnak, a kérdező meg nem érti a miértjét. Erre adtam tippeket.

2015. aug. 7. 18:48
 18/58 anonim válasza:
18%
milyen meló ez?
2015. aug. 7. 18:49
 19/58 anonim ***** válasza:
16%
18-as, ez engem is érdekelne :D
2015. aug. 7. 18:49
 20/58 A kérdező kommentje:
Személyi asszisztens vagyok. Amúgy rengeteget dolgozom ezért a pénzért...
2015. aug. 7. 18:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!