Vettem egy Converse tornacipőt a saját pénzemen. Miért zavar ez mindenkit?
Évek óta szerettem volna egy Converse tornacipőt, a napokban vettem is 1-et a saját pénzemen, de az egész családom ki van akadva miatta. A nagymamámnak majdnem megállt a szíve, és aki csak szembe jött velünk az utcán megállította, hogy nézd meg milyen cipője van, szerinted mennyibe került, 20.000 Ft volt stb. A nagybátyám azt mondta, hogy jó nagy idióta vagyok meg jól átvertek, anyám meg azt, hogy ezen már mennyi doboz cigit vehetett volna, ő is mindenkinek mutogatta, meg mondta, hogy tépjük fel a talpát, hogy olyan-e mint a kínai tornacipő. A legjobb barátnőm szerint lósz*rt sem ér, meg ki van zárva, hogy eredeti, holott márkaboltban vettem, meg hogy ez kevés embernek áll jól... Tegnap mentem a mamámhoz, kint kapálta a virágoskertjét, erre direkt mindig a cipőm felé vágott a kapával, meg ráöntötte "véletlenül" a koszos vizet.
Miért zavarja őket ennyire, hogy vettem egy cipőt? Nem az ő pénzük volt.
Legalább van rá tótállás?
Most komolyan: 20 000Ft egy tornacsukáért?! Én még 5 ezret sem adnék érte. (Nekem is van, de nem márkás és nagyon szeretem.) Hiába a márka, nem lesz tartós. Meg kell tanulni, mi az ami megéri a sok pénzt és mi az ami nem.
Apám szereti a márkás cipőket. 17 ezerért vett egyet 7 évvel ez előtt. Le nem szakad a lábáról és még mindig cipő. Na az megérte a pénzt.
Jó-jó, te pénzed, te pénzed, de akkor is butaság volt úgy összességében, hogy megvetted. Majd ha lesznek kötelező kiadásaid, mint rezsi és egyebek, megtudod miért ájuldoznak a felmenőid.
Plusz, neked a márka számít, nem a márka által nyújtott megbízható minőség.
Azt a pénzt jobban is el lehetett volna költeni, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. Mondjuk nem cigire az biztos.
Mindenesetre, azért a nagyid elég rossz indulatú. Ha szerinte is drága volt, pláne nem kéne tönkre tenni.
Most lehet lepontozni, hajrá!
A véleményem, hogy inkább vegyen drága cipőt, mint 15 doboz cigit.
Nekem is van Converse cipőm, ráadásul bőr, nem is vászon, 25.000 ft volt.
Mindenki tudja, hogy a nevet, jelet fizeted ki, nem pedig a valós minőséget.
Egy Nike-ban is a pipa a drága, nem az anyaghasználat.
Nincs ezzel semmi gond, neki ez volt az álma, egy Converse.
Ráadásul saját pénzből vette, amiért tanult. Ergo én ebből azt gondolom, hogy hadd költse már el arra, amire akarja.
Mellesleg jó nagy bunkóság, hogy leöntik a cipőd, szét akarják vágni... megnézném anyád, hogy amikor lepisilnéd a napi 1-1,5 doboz cigijét, mit szólna.
És mielőtt jönne valaki azzal, hogy vehetett volna olcsóbb cipőt is... nézzünk már magunkba. Ki számítógépre, ki telefonra, ki fehérjére, ki öltönyre, ki órára, ki fesztiválokra, de mindenki költ olyanra, ami mások szerint "gáz", holott nem az, csak mindenkinek más a fontossági sorrendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!