Adnátok kölcsön a gyereketeknek így 200ezret?
Akarok venni új laptopot játékra, nem a szüleimet akartam lehúzni többszázezer forinttal, dolgozok nyáron. Viszont mostanában le van akciózva egy gép ami nagyon tetszik. Mst így kb pont kijönne az egész nyári fizetésemből, csak hát ugye nincs még nyár vége, még 200ezer hiányzik, amit ezután fogok megkapni.
Szülők, ti megvennétek a gyereknek, ha ősszel visszafizetné?
Én is azt írtam korábban, hogy 200 ezer alatt nem is érdemes laptopot venni, de azért HP Elitebookot sem. Nagyon túl van árazva a teljesítményéhez képest, ezeknél a modelleknél inkább a design és a kompakt elrendezés a fontos, meg hogy meg lehessen vele jelenni egy tárgyaláson. Aki játékra vesz gépet, annak nem számít a méret vagy a súly, nem ilyen modellekben gondolkozik, de az sem, aki grafikus szoftvereket használ (ahogy én is).
4 éve 250 körül voltak azok a gépek, amik az én munkámhoz alkalmasak: újságok tördelése, grafikák, logók tervezése stb. Emellett akkoriban a friss játékok csodásan futottak rajta, mivel erős a gép videókártya és memória terén is. Mára már ez persze nem igaz, de a kedvenc játékok még mindig mennek rajta szépen, ha nem is maximumig tolt grafikával.
A lényeg, hogy az ember az igényeinek megfelelően vegyen gépet. Játékra nem HP-t kell venni, hanem mondjuk ilyet [link] és akkor kijön messze 450 alatt is. :)
#34/49:
450-ért irodai gépet???
Nekem 350e Ft-os laptopom van + mellette van még 5 másik laptopom ebből 1 sajnos egy baleset miatt nem használható, de I5-ös proci van benne, 4 gb ram, dedikált vidkari, játékok simán elfutnak rajta, nem a maiak azokat nem próbáltam rajta, de wow simán elfutott rajta...újonnan 160 körül volt az ára a gépnek én használtan vettem 100 körül...
Van még I5 és I7-es gépem mind2-n szintén fut a wow, meg még pár játék van rajta...
A másik 2 gépről annyit, hogy azok a régi gépeim, húgomnak adtam oda a 10''-os netbookot amin Google Sketchup-al csinál házakat...1 GB ram van benne és mégis alkalmas erre a "munkára"...az utolsó extra gép nincs használatban...
A 350e-s gépemben 4. generációs I7 van, 16 gb ram + 2 foglalat még van, 2 gb-os vidkari, hdd és ssd is van benne...játékfejlesztésre is használom és simán elfut rajta minden ami kell...
A grafikusomnak 300e Ft-os laptopja van semmi gondja nem volt vele, pedig elég sok féle grafikát csinál, 2D és 3D egyaránt, múltkor a saját játékhoz készítette a pályát, elég nagy képekkel dolgozott és 9 gb ramot evett a pálya KÉPE! (persze ez csak egy olyan kép ami a játékban mint térkép szerepel, hanem a játék fejlesztőkörnyezete ebből a fekete-fehér képből tud majd számolni domborzati magasságot)
Ő szokott mai játékokkal is játszani és mind a 200e körüli asztaliján és a 300e-es laptopján elfut minden akadás mentesen full grafon!
szóval megnézném nálad milyenek ezek az irodai gépek ennyi pénzért...
szerintem a használtan 100 körül vett gépemen simán tudnék autocadhez szükséges programokat futtatni probléma nélkül...
Ahogy olvasom a hozzászólásokat van pénz bőven a hülyeségre.
Miért nem elég egy 100-150 ezres gép? Ugyanolyan jó. Mellesleg játékra akkor is hülyeség venni, főleg ha koliba mész, azt hittem iskolába tanulni jár az ember, koliba elég egy asztali gép.
"Miért nem elég egy 100-150 ezres gép? Ugyanolyan jó. Mellesleg játékra akkor is hülyeség venni, főleg ha koliba mész, azt hittem iskolába tanulni jár az ember, koliba elég egy asztali gép."
?? Itthon is kell gép, meg a koliban is. Hurcoljam a vonaton az asztalit? :D
Ha linkelsz olyat aminek full hd kijelzője van, gtx960M vidikarija, és i7 van benne, meg elég ram, és 150 körül van, és nem noname kínai, akkor esküszöm megveszem azt :D A mostani gépem is 150 körül volt, már újkorában se tudtam játszani csak low beállításokkal.
Ugyan nem laptop de ha valaki megnéz egy komoly 3D -s renderelésre és munkára összeállított asztali gépet, mivel az órás animációs filmeket nem a nagyi gépével készítik:
CPU: Intel Xeon E7-8890 v3
GPU: PNY VCQK6000-PB Quadro K6000 12GB GDDR5 PCIE
Lehet szorozni azt a 450 ezret 10 -el. Egy munkára szánt laptop amivel kényelmesen lehet dolgozni, vagy a mai játékokkal játszani 300 ezer körül van.
Valahogy megtaláltam a kérdést így 3 év után..
Megvettem a kinézett laptopot, azóta se bántam meg, még mindig hű társam :)
Természetesen nem kizárólag játékra használom.
Nem éreztem azóta se, hogy hú, de fontos lenne az a 300K, de jó lett volna, ha nem költöm el... Szüleim is jól elvannak az én régi gépemmel, ők is jól jártak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!