Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnátok kölcsön a gyereketekne...

Adnátok kölcsön a gyereketeknek így 200ezret?

Figyelt kérdés

Akarok venni új laptopot játékra, nem a szüleimet akartam lehúzni többszázezer forinttal, dolgozok nyáron. Viszont mostanában le van akciózva egy gép ami nagyon tetszik. Mst így kb pont kijönne az egész nyári fizetésemből, csak hát ugye nincs még nyár vége, még 200ezer hiányzik, amit ezután fogok megkapni.

Szülők, ti megvennétek a gyereknek, ha ősszel visszafizetné?

2015. júl. 13. 15:18
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
63%
Ha megbízható a gyerek, és rendesen dolgozik, és persze pénzem is van ilyesmire, adnék neki kölcsön rá.
2015. júl. 13. 17:25
 22/58 anonim ***** válasza:
40%
Egy sima laptopra nem adnék 200 ezret. Kocsira pl. simán, de egy sima számítógépre?!
2015. júl. 13. 17:32
 23/58 anonim ***** válasza:
58%
Nem adnék. De nem azért, mert sajnálom tőle, hanem mert iskolakezdés előtt le szoktak akciózni a gépeket. Őszig még sok minden történhet, főleg a számítástechnikában. Lehet jobbat kapna akkor és utólag már bánná. Akárcsak én.
2015. júl. 13. 17:33
 24/58 anonim ***** válasza:
85%

Ez olyan, mint amikor valaki drágább ruhát néz magának és azt a választ kapná, hogy "a kínaiban is van olyan amelyik úgy néz ki" vagy "turkálóban is lehet kapni márkás ruhát". Ez nagyon rossz gyereknevelési módszer, hogy csak azért ne legyen a gyereknek a saját pénzéből, mert nekem nem tetszik vagy én nem értek hozzá.

Egyébként a kérdés alapján a "gyerek" már minimum 16 éves és nem 12.

Az én válaszom az, hogy ha megtehetném, akkor adnék, sőt ha azt látom, hogy az egész nyarat végigdolgozza ezért a gépért, akkor nyár végén mikor visszafizetné, akkor elengednék kb. 70 ezret.

2015. júl. 13. 17:34
 25/58 anonim ***** válasza:
9%
Anyagi helyzettől függetlenül: 200 000-ért nagyon sokat kell dolgozni, aki megdolgozik érte, az nem ad ki ennyi pénzt laptopra, mert tudja ezt. Akinek meg a legyek hozzák össze, az csak szórja! Játékra...pfff.
2015. júl. 13. 18:08
 26/58 anonim ***** válasza:
66%
Ha gond nélkül megtehetném, akkor igen, adnék kölcsön a gyerekemnek.
2015. júl. 13. 18:33
 27/58 anonim ***** válasza:
67%
Cigire is sok ember költ aminek aztán tényleg semmi hosszútávú előnye nincs, de annak aki szívja jól esik. Akkor már miért pont egy laptop lenne hülyeség? Mindenki arra költi a pénzét amire ő akarja.
2015. júl. 13. 18:45
 28/58 anonim ***** válasza:
73%

Nem az volt a kérdés, hogy milyen gépet vegyen, meg hogy egy laptopért sok-e 200.000 ft, hanem, hogy adnátok-e kölcsön a gyereketeknek mint szülők.

Ne abba kössetek már bele, amit ő már rég eldöntött, és nem is arra irányul a kérdése.

Én adnék. Meg is indoklom. Egész nyáron dolgozik, szóval amúgy is megtudná venni, én csak megelőlegezném neki.

Egyébként, adott anyagi körülmények között vissza se kérném a pénzt, csak a lelkére kötném, hogy vigyázzon a gépre.

2015. júl. 13. 18:52
 29/58 anonim ***** válasza:
85%

"Egy sima laptopra nem adnék 200 ezret. Kocsira pl. simán, de egy sima számítógépre?!"

ez is mutatja, mennyire szubjektív az ügy, szerintem laptop fontosabb, mint az autó, pláne olyan városban, ahol van rendes tömegközlekedés is.

2015. júl. 13. 19:02
 30/58 anonim ***** válasza:
14%
Baromi jól keresel egy nyári munkával hallod :D Én azért nagyon elgondolkodnék... fizetünk mindent a gyereknek, aztán az egész nyári fizetését elkölti egy gépre, amiből inkább félre kéne tennie... háááát... ha nagyon nem tudnám róla lebeszélni, akkor adnék, de nem szívesen.
2015. júl. 13. 19:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!