Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnátok kölcsön a gyereketekne...

Adnátok kölcsön a gyereketeknek így 200ezret?

Figyelt kérdés

Akarok venni új laptopot játékra, nem a szüleimet akartam lehúzni többszázezer forinttal, dolgozok nyáron. Viszont mostanában le van akciózva egy gép ami nagyon tetszik. Mst így kb pont kijönne az egész nyári fizetésemből, csak hát ugye nincs még nyár vége, még 200ezer hiányzik, amit ezután fogok megkapni.

Szülők, ti megvennétek a gyereknek, ha ősszel visszafizetné?

2015. júl. 13. 15:18
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim válasza:
41%
Ha lenne és nem okozna gondot a hiánya, adnék.
2015. júl. 14. 11:19
 42/58 A kérdező kommentje:

Jesszus mennyi válasz :D

300 körül van a laptop amit kinéztem. Ez pont a 3 havi fizetésem lesz. Most van olcsóbb laptopom, szegény már nem sok mindenre jó. Hosszútávra akarok gépet, ami sokáig jó lesz.

Tudom, hogy 200ezerért nagyon meg kell dolgozni :D épp annyit fogok gályázni még a nyáron. Nézd nekem megéri. Autót nem akarok, nincs rá szükségem Budapesten, otthon pedig nem nagyon mászkálok, max pár utcával odébb egy barátnőmhöz, szóval egyáltalán nem használnám az autót ha lenne. Félretett pénzem meg van már ami jó lehet vésztartaléknak.

A szüleimet amúgy nem vágná földhöz anyagilag. Nyilván ha tudnám hogy gond lenne, eszembe nem jutna kérni.

2015. júl. 14. 15:45
 43/58 A kérdező kommentje:

Aki szerint értelmetlen, aszerint mi a túróra kéne költenem? Olvasni is szeretek, könyveket is szoktam venni de nem 300ezer ft értékben :D kocsit írtam. Ruhák nem hoznak lázba, van elég. Maajd cipőt a cafeteriából veszek. Utazásra költeném még el szívesen, de jelenleg fontosabb a gép.

Amúgy nem a legolcsóbb kínait kell venni és nem megy tönkre.. Az 5 éves gépem tökéletes állapotban van, egyszer hdd-t cseréltem benne nagyobbra, Ennyi, sose romlott el. Csak kezdem "kinőni". Szüleimnek meg kéne egy gép s.o.s. a jelenlegi ezer éves helyett, ezt nekik adnám.

2015. júl. 14. 15:51
 44/58 anonim ***** válasza:
0%
Kibe*@szott hülyeség
2015. júl. 14. 17:01
 45/58 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdés, hogy jó dolog-e hogy a saját pnzem erre adom ki, hanem az hogy megelőlegeznétek-e a Szüleim helyében.
2015. júl. 14. 17:52
 46/58 anonim ***** válasza:
Nem ide tartozik de milyen munkával keresel havi 100 ezer forintot?
2015. júl. 14. 20:01
 47/58 anonim ***** válasza:
0%
nem elektronikus eszkozok hamar eloregednek hulyeseg 300 kifizteni ennyit erte
2015. júl. 14. 20:09
 48/58 A kérdező kommentje:
Csomagolóüzemi operátor-kisegítő. Mosok, kiviszem a szemetet, kézzel csomagolok, stb.
2015. júl. 15. 17:31
 49/58 anonim ***** válasza:

# 34 "egy átlagos irodai felhasználású laptop is 450ezer, játékra ill pl autocadhez ennél kicsit komolyabb kell

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad."

aki lepontozott annak ajánlom nézze meg, mennyibe kerülnek az HP Elitbook-ok, majd használja munkára egy irodában és rájön, hogy ez egy átlagos gép irodai felhasználásra és nem megy rajta el egy komolyabb tervezőprogram sem játék :D

2015. júl. 15. 20:17
 50/58 anonim ***** válasza:

"aki lepontozott annak ajánlom nézze meg, mennyibe kerülnek az HP Elitbook-ok, majd használja munkára egy irodában és rájön, hogy ez egy átlagos gép irodai felhasználásra és nem megy rajta el egy komolyabb tervezőprogram sem játék :D"

Nekik az irodai felhasználású laptop a 100 ezer forintos netezősnek felel meg.

Amúgy kényszert érzek hogy mindenkinek adjak egy sallert, aki azt mondja, hogy "játékra minek" meg "ilyenre én nem adnék kölcsön". Én biztos nem olyan szülő leszek, aki megmondja a gyerekének, hogy hogyan élje az életét. Volt benne részem, még a középiskola kiválasztásába se szólhattam bele, szar gyerekkorom volt, egyetlen hobbit sem támogattak amit szerettem, csak azt, amit ők is, és ennek hatására most 24 évesen kényszert érzek arra, hogy mindent pótoljak, non-stop veszem a gördeszkát, 300 ezer forintos gépet, ruhákat, stb., és ilyen téren VÉGRE boldognak érzem magam.

Ebből adódóan egyértelmű, hogyha megtehetném, kapna a gyerekem pénzt, főleg akkor, ha csak rövid időre kérné. Az meg anyagi helyzettől függene, hogy mennyit kérnék vissza belőle, ha kérnék, vagy ahogy valaki leírta, hogy "a kölcsön az kölcsön" módon visszakérném minden esetben, nevelő célzattal.

2015. júl. 16. 04:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!