Adnátok zsebpénzt 9. es kolis gyereketeknek, ha lóg az iskolából, tiszteletlen a nevelőkkel, rosszak a jegyei. Stb. Eddig adtam, hogy tudja kipótolni a menzát, de azt is cigire költötte. Úgy döntöttem, ezentúl nem adok?
Ne pénzt adj neki, hanem mindent, amire szüksége van lehet: csomagolj neki, mikor hazamegy, vegyél konzervet, általában kollégiumokban van teakonyha, ahol lehet melegíteni. Tusfürdőt, tisztálkodószereket vegyél neki mindig te, vigye magával, akkor arra sem kell külön adni. Ruhát, cipőt együtt vásároljatok, szintén megoldva. Így nem kell pénzt adnod a kezébe, ha nem bízol benne.
Mindemellett beszélgess el a gyerekkel, mert ez nem normális. Sokáig éltem kollégiumban, de nem züllöttem el, a környezetemben mindenki normális volt. Cigiztek ugyan páran, de nem mindenki, én sem szoktam rá. Az, hogy a gyerek ilyen lett, a ti felelősségetek is, és természetesen az övé is, hiszen fel kéne tudnia mérni, mi a rossz és a jó ebben a helyzetben.
2 opciot latok helyesnek..
1. mivel kolis kell neki hogy ha barmi van akkor legyen nala..
2. mindent megveszel neki amire szuksege lehet..
A heti kajajat,tisztakodo szer,befizetsz mindent,es penzt nem adsz a kezebe,max 1 hetre 500-1000 forintot.... semmi tobbet.
7 Mit keres a kollégiumba a gyereked amikor ilyen állapotban van? Megtudnád ezt mondatni?
Megtudnád azt mondani, miért a pénzen van a legnagyobb hangsúlyod, ahelyett, hogy azon törnéd a fejed, hogy mit tegyél?
Tisztában vagy azzal, hogy mi a szülő fogalma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!