Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnátok zsebpénzt 9. es kolis...

Adnátok zsebpénzt 9. es kolis gyereketeknek, ha lóg az iskolából, tiszteletlen a nevelőkkel, rosszak a jegyei. Stb. Eddig adtam, hogy tudja kipótolni a menzát, de azt is cigire költötte. Úgy döntöttem, ezentúl nem adok?

Figyelt kérdés
2014. nov. 30. 18:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
17%

9 Sosem mondtam, hogy tökéletes lennék, de ha én lennék a te jó édes anyukád, akkor erre a szövegre olyat kaptál volna tőlem, főleg, hogy ilyen állapotban van a gyereked, akiért felelős vagy, hogy kétszer meggondolod, hogy nyisd ki a szádat legközelebb.

Talán ne a koliba dugdosd a gyerekedet, hanem törődj vele, neveld,ami nem ruhavásárlásból áll elsősorban.

2014. nov. 30. 19:16
 12/19 A kérdező kommentje:
Állapotba sztem te vagy,orvos látott már ?
2014. nov. 30. 19:27
 13/19 anonim ***** válasza:
28%

Igaza van az előttem szólónak.

Ilyen a gyereked, és te a zsebpénzen aggódsz?

Hát gratulálok...

2014. nov. 30. 19:34
 14/19 anonim ***** válasza:
16%
Tényleg ide jöttél kérdezni a sok tini közé hogy mit csinálj a tinédzser fiaddal? Hát megkaptad.
2014. dec. 1. 00:01
 15/19 A kérdező kommentje:
1.nem tinik véleményére voltam kiváncsi,2. Senki nem mondta,hogy fiú/lány gyerekről van-e szó. Téma lezárva. Buta ill. arrogáns válaszolókat figyelmen kívül hagyom,az értelmes hozzászólásokat köszönöm
2014. dec. 1. 07:38
 16/19 anonim ***** válasza:
61%
Nem értem, miért kellene tininek lenni ahhoz, hogy nem annyira tetszetős váalszt adjak. Nem sok kell már a 30-hoz, de akkor is azt gondolom, nem a zsebpénz a fő probléma, megvonása pedig nem a megoldás.
2014. dec. 1. 07:56
 17/19 anonim ***** válasza:
43%

Miert, akkor mi a fo problema? Hm?

Amit leirt a kerdezo teljesen atlagos tinedzserkorban. Probalgatjak a hataraikat, kiprobalnak uj dolgokat, (cigi, alkohol, esetleg fu) lazadnak, megprobalnak jofejnek tunni masok elott es meg sorolhatnam. Kar lenne tagadni, hogy ezen rengetegen atmennek. A neveles szerintem akkor van elrontva. Persze nagyon fontos, hogy olyan kapcsolat legyen szulo-gyerek kozott, hogy le tudjanak ulni egymassal beszelgetni ezekrol a dolgokrol. Szerintem akkor vallott kudarcot a szulo, ha a gyerek nem jon ra egy ido utan, hogy nem cselekszik helyesen. Ha nem akarja levetkozni ezt az eletformat.

Elarulom, hogy sokkal tobb tini probal ki olyan dolgokat, amitol nehany anyukanak egnek allna a haja, mint azt gondoljak, csak ok jobban titkoljak, mint a kerdezo gyereke. Es inkabb tizenevesen legyen bolond az ember egy rovid idore, mint 30-40 eves csaladanyakent/ apakent kezdjen el kicsapongani.

Kedves kerdezo, en abban latom a megoldast, hogy legy turelmes. Mindig figyelj oda a gyerekre, viszont ne lepj fel ellene eroszakosan, mert azzal altalaban az ellenkezojet eri el az ember. Ha valami olyat csinal, amit elfogadhatatlannak tartasz, probald meg neki elmagyarazni, hogy ez mit jelent erkolcsi es moralis szinten.

2014. dec. 1. 10:05
 18/19 anonim ***** válasza:

szerintem több ilyen diák van mint gondolnád. Én ott játram középiskolába ahol laktunk, mégis a kajára való pénzemet cigire költöttem. lógtam az iskolából, rosszak voltak a jegyeim is, és több mint valószínű hogy tiszteletlen is voltam. 12.ben azt mondták a szüleimnek hogy nem fogok tudni leéretségizni, olyan hülye a kölykük. Ahhoz képest mindenből ötösre érettségiztem, diplomám is van, azóta szerető feleségem, és 2 gyerekünk is. nem mellesleg nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel. :)

Ezt nem azért írtam le hogy fényezzem magam, hanem azért hogy lásd, aki a középiskolában úgy tűnik "elzüllik" annak is benő a feje lágya, ha normális neveltetést kap. Régen sokkal több volt az iskolakerülő, mint mostanában. manapság számít csak hatalmas dolognak ha valaki lóg. sokkal többet várnak el a diákoktól, mint régebben. Ha normális családban nőtt fel, és példaszülőket látott maga mellett, ki fogja nőni. Ilyen a kamaszkor. De ha én is a gyerekeimre gondolok, valószínűleg nem adnék nekik, vagy kevesebbet :)

2014. dec. 1. 17:50
 19/19 A kérdező kommentje:
Az utolsó 2 válaszolónak köszönet! ! ! A megértő,és a kérdésemre történő válaszért.
2014. dec. 4. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!