Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennetek ha megtudnatok...

Mit tennetek ha megtudnatok hogy a harom eves gyereketeknek nem ti vagytok az apja?

Figyelt kérdés
Az anyja evekig hazudott.Mit tennetek elkoltoznetek uj eletet kezdeni? Fizetnetek utanna es keresnetek rendszeresen?
2014. nov. 1. 21:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
32%
Semmiképpen nem hagynám el a gyereket, hiszen sajátomként neveltem ideigm, az jó nagy cserbenhagyás lenne részemről. Nem költöznék el, csak ha lehetetlenné válna az együttélés továbbra. De akkor is tartanám a gyerekkel a kapcsolatot, ugyanúgy, mintha a sajátom lenne. Hiszen a neveden is van, nem? Ő nem tehet semmiről.
2014. nov. 1. 21:48
 2/20 anonim ***** válasza:
69%
Nyilván fizetnék, hiszen 3 évig akkor is a gyerekem volt/ annak tekintettem, de az anyját elhagynám. Alapból azt sem tudnám megbocsátani, hogy megcsalt (ha ez a helyzet), és azt sem, hogy volt pofája 3 évig titokban tartani.
2014. nov. 1. 21:51
 3/20 anonim ***** válasza:
32%
Már miért fizetnél utána??? Nem is a tiéd!
2014. nov. 1. 21:53
 4/20 anonim ***** válasza:
68%
Elvalnek keresnek egy megbizhato tarsat. A no meg keresse meg a gyerek apjat a tartasdijert.
2014. nov. 1. 21:56
 5/20 anonim ***** válasza:
78%
Megbeszélném az anyával, hogy a gyereknek mi lenne a jó. Ha eddig együtt neveltétek, a 3 éves, aki már nem is olyan kicsi és van fogalma az apáról, téged tekint apának. Talán a gyerek anyja jobb apának tartott téged, mint a biológiait. A gyereket érzelmileg nem hagynám el, ha erre lehetőség van, de ki sem tenném egy perlekedésnek. Tartásdíjat nem fizetnék.
2014. nov. 1. 22:02
 6/20 anonim ***** válasza:
58%

Természetesen az anyjának nem fizetnék SEMMIT, mert ugye nem az én gyerekem!!!!!!!!!!!!!!

Az ok, hogy a gyerekkel esetleg tartanám a kapcsolatot, mint egy rokonnal vagy egy jó szomszéd gyerekkel, de CSAK AZÉRT MERT ÁT LETTEM VERVE, még nem kell egy IDEGEN gyereket magaménak tekinteni, ahogy ezt sokat teszik!!!!!!!

Sokan úgy vannak vele, hogy ha már X ideig együtt éltek, meg megszokták egymást, akkor már nehogy szegény gyereknek legyen rossz.

Az ok, DE!!!!!!!!!!!!!

Akkor sincs hozzá semmi közöd!!!!

Ennyi erővel egy utcáról bejött gyereket is tutujgathatnál!!!

Persze ilyenkor jön az, hogy azzal a gyerekkel nem éltél sok éven át együtt, meg hasonlók!!!!!!!!!!

De ez nem indok!!!!

Annak a gyereknek van valahol apukája, ő gondoskodjon róla!

Te meg lehetsz egy jó akaró, egy jó barát "távoli családtag" és még átlagon felül teljesítettél.

2014. nov. 1. 22:08
 7/20 A kérdező kommentje:
A valas az adott. O az egyetlen gyerek kozos nincs. Inkabb csak nem volt gerince ahoz hogy vallalja a felelosseget.Milyen no az ilyen? A gyerekre sem gondolt hogy fogja erinteni ez a hazugsag?
2014. nov. 1. 22:12
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem maradnék olyan nővel együtt, aki ilyen fontos kérdésben hazudott.

Elvégeztetném a genetikai vizsgálatot, és ha valóban nem én vagyok az apja, akkor levetetném a nevemről és nem fizetnék neki tartásdíjat akár 25 évig is.

Ha jó a gyerekkel a kapcsolatom, akkor talán továbbra is lennék egy jó ismerőse.

2014. nov. 1. 22:21
 9/20 anonim ***** válasza:
53%

Három év alatt jobb esetben kialakult valami kötődés, nem vagyunk állatok, hogy teljesen az ösztöneink után menjünk, hogy csak a saját gének továbbörökítése legyen az egyetlen célunk. A gyerek nem tehet semmiről, ő csak azt látja, hogy az apja elhagyta. Nagyobb korában megtudja talán, hogy az anyja miatt, de ettől téged nem fog kevésbé utálni, hanem az anyját is elveszti.

Tartásdíjat hagyományos értelemben nem fizetnék, (ki tudja mire költené az anyja) viszont tartanám a kapcsolatot a gyerekkel mint egy rendes apa, és vennék neki szükséges tárgyi dolgokat: ruhák, később tanszerek, nyaralásba beleadni stb. Közös programokat csinálnék, rendszeresen nálam alhatna.

2014. nov. 2. 00:08
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

A válás alap, a tartásdíjat meg fizesse a vér szerinti apja.

A kötődés nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni, tartanám a kapcsolatot a gyerekkel (hacsak az anyja nem akadályozza bosszúból), de nem apaként. Ha felbukkan a gyerek vér szerinti apja, vagy egy új férj, valószínűleg úgyis ki leszek rugdosva a gyerek életéből. Attól, hogy én akarnám, még semmi közöm hozzá jogilag.

2014. nov. 2. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!