Megengednétek a gyereketeknek, hogy minden hónapban vegyen egy Xbox játékot?
A saját pénzéből venné.
Egy játék ára 10 és 20 ezer között van.
Én azt mondom, hogy a zsebpénzének egynegyedét nyugodtan költse erre, de a háromnegyedét használja okosan. Tegye félre, vegyen könyvet, művelődjön, fejlődjön belőle.
Így ha a gyerek zsebpénze havi 40-80ezer között van, nem csinálnék gondot belőle, ha havonta vesz.
Ha ennél kevesebb, akkor gyűjtse össze rá a pénzt.
Nálunk arra költi a gyerek a zsebpénzt amire akarja. De azért igyekszünk befolyásolni. Ő is olyan, hogy ha valamire rákattan akkor csak az kell neki. Miután már kicsit én is megunom, próbálok más alternatívákat jobb színbe felállítani előtte. Pl. elhívom valahová ami jó program, de vele fizettetem a belépőt :) míg máskor kifizetem. Vagy valami más kügyüt/ játékot dicsérek. Gyűjtésre ösztönzöm stb.
Mindig bejön :)
Az a helyzet, a zsebpénz egy fontos nevelési eszköz. Hogy megtanuljon gazdálkodni, pénzzel bánni. De vannak szabályai, hogy ez működjön:
1. nem szabad túl soknak lenni, de az csak az övé
2 semmilyen formában nem szólhatok bele, azon mit vesz. 3.ha kérek tőle, adósságként felírom és visszaadom.
4. ha összegyűjti és butaságot vesz rajta: neki ezen kell megtanulni, hogy elment a pénz és hogy máskor mit tegyen
"2 semmilyen formában nem szólhatok bele, azon mit vesz."
Hol van itt a szülői nevelés és útmutatás?
16 éves, jó tanuló. Naponta kb 2 órát tölt tanulással, ez elég neki ahhoz, hogy mindenből 4-est vagy 5-öst szerezzen. 5-6 órát tölt játékkal.
ma 14:55
Még a használt játékok is 10 ezer körül vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!