Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnátok kölcsön a gyereketekne...

Adnátok kölcsön a gyereketeknek így 200ezret?

Figyelt kérdés

Akarok venni új laptopot játékra, nem a szüleimet akartam lehúzni többszázezer forinttal, dolgozok nyáron. Viszont mostanában le van akciózva egy gép ami nagyon tetszik. Mst így kb pont kijönne az egész nyári fizetésemből, csak hát ugye nincs még nyár vége, még 200ezer hiányzik, amit ezután fogok megkapni.

Szülők, ti megvennétek a gyereknek, ha ősszel visszafizetné?

2015. júl. 13. 15:18
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
51%

Ember, mennyi az a laptop hogy még 200 ezer forint kell rá kölcsönbe?

ÉS miért pont laptop, miért nem veszel inkább egy asztali gépet a koliba? A párodhoz meg csak játszani mész át vagy mi? Ez elég fura, ha barátnőmnél vagyok, be se kapcsoljuk a gépet.

erre én nem adnék ki ennyit, autónak, motornak, könyvnek több értelme van mint egy laptopnak ami bármikor elromolhat, 5 év múlva meg a töredékét fogja érni.

2015. júl. 13. 19:31
 32/58 anonim ***** válasza:
56%

Hát vessetek a mókusok elé, de én is 200 ezer forintért vettem laptopot - 4 éve. Na, ez a gép még mindig gép, amit 120 ezerért kaptam volna a hiperekben, azzal meg kitörölhetném már vagy két éve, mert a munkához szükséges szoftvereim frissebb változataival is meggyűlne a baja. Amúgy alkalmi vétel volt, ugyanilyen konfiguráció mindenhol drágábban volt 60-80 ezer forinttal.

Szóval messze nem túlzás egy jó gépért 200 fölött költeni, mert ha kihasználja az ember, akkor kell is az a teljesítmény. És ezerszer inkább egy 250 ezres, de jó laptop, mint egy 250 ezres, szétesőfélben lévő, füstöt okádó, havonta tízezreket elnyelő autóroncs. Mert autót annyiért nem kapni, csak valami büdös vackot.

Ennyit a szakmai részéről és a 100 ezres laptopokról. :))

A gyerekemnek, ha a havi megélhetést nem veszélyeztetné, adnék kölcsön, gondolkodás nélkül. Tudom, kőszívűnek hangzik, de tényleg csak kölcsönbe adnám, mert az üzlet az üzlet, ha kölcsönbe kéri, akkor arra is kapja, főleg, hogy a hobbijáról, és nem életbevágóan fontos dologról van szó. Szép dolog, hogy megdolgozik érte, ezt értékelném is, de azt gondolom, a következetesség miatt vissza is kérném a pénzt, legfeljebb, ha nem hiányzik másra, elteszem neki vésztartalék gyanánt.

2015. júl. 13. 19:46
 33/58 anonim ***** válasza:
60%

Maximálisan egyetértek előzővel. Nálunk is volt "olcsó" laptop (ballagási ajándék), másfél évig működött, most már ócskavas. Az akciósan 200+-ért vásárolt minőségi laptopok most is kiválóan működnek, tanulásra+játékra is tökéletesek. Ha a gyerek ilyet szeretne, tisztességesen megdolgozik érte, minden további nélkül megelőlegezném.

Egyetemen különösen jól jön, a srácaim műszaki vonalon tanulnak, minden jegyzet stb online van, előadásokra is viszik az anyag lementésére, gyakorlásra stb.

2015. júl. 13. 20:10
 34/58 anonim ***** válasza:
0%
egy átlagos irodai felhasználású laptop is 450ezer, játékra ill pl autocadhez ennél kicsit komolyabb kell
2015. júl. 13. 21:33
 35/58 Detox - Roli válasza:
41%

200 ezer?

En pont a tegnap kaptam igaz csak kolcsonbe 700ezret. ha van nekik akkor szo nelkul. Az is igaz az elso dolog hogy megadjam.

2015. júl. 14. 00:01
 36/58 anonim ***** válasza:
13%
Csak játékra nem. Még fiatal vagyok, nincs gyerekem, de én nem így nőttem fel.
2015. júl. 14. 02:55
 37/58 anonim ***** válasza:
62%

Annyira jellemző ez a "óóó, hát játékra\számítógépre nem költünk ennyit" hozzáállás. A számítógép az életünk része, az autó a legtöbb embernek már jóval kevésbé - a gépemet használom naponta 6-14 órát(bizony, mert hogy ezen is dolgozok), az autót(amim megjegyzem nincs, és nem is tervezek venni, édesanyámmal élek, neki van kocsija) hetente kb kétszer, azt is addig, amíg bevásárolok, illetve tankolok. Sőt, kapaszkodjatok meg, az egerem 18k forint volt, holott lehet kapni használható darabokat negyed ennyiért is, mellé meg vettem egy egérpadot is 5k ért. Pénzkidobás volt? Nektek lehet, számomra a pénzkidobás az 58. póló, meg a 30. nadrág, vagy a 8. cipő, teljesen mindegy, hogy mennyire van leárazva.

De hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, adnék, de csak olyan gépre, ami nem egy túlárazott foshalmaz(~apple, vagy bármi, aminél rádobnak az árra 100k t azért, mert van rajta van egy matrica, meg 10mhz et emeltek a cpu órajelén).

2015. júl. 14. 03:35
 38/58 anonim ***** válasza:
16%

Játékra hülyeség ennyit kidobni az ablakon, tanulásra, illetve munkára szabad csak ennyit költeni. Ha már van elég kereseted, elég pénzed, van munkád amiből tudod finanszírozni és nem a szülőktől kell kunyerálni, majd akkor. De ez pofátlanság.

Mondom, vegyél egy asztali számítógépet olcsóbban és azon játssz. 200-ból egy pöfögő füstölő roncsot tudna venni az ember? Ezt írta az a nagyokos fentebb. Nagyon el van tévedve! Ennyiből már egész jó autókat, olcsóbb kategóriás kis fogyasztású suzukit, vagy Zsigulit tudsz venni. Nem egy lepukkant ezer éves Mercit vagy Bmw-t kell nézni.

A laptopról meg annyit, bármikor elromolhat, kényes dolog, ezeket nem hosszan tartóra csinálják. 200 + ezret csak azért kidobni a kukába hogy 1-2 max 5 évig menjen annak semmi értelme.

De ha erre szüleidnek van pénze, nem sajnáljátok, akkor hajrá.

2015. júl. 14. 07:33
 39/58 anonim ***** válasza:
29%

Persze hogy adnék, ha megtehetném. A gyerekemnek ez a hobbija, ha akar költsön rá. Másnak az utazás a hobbija és nyaralásra, megint más 3D-s tévére, modellezésre, kerékpárra, fittnes bérletre költ. Én is havi szinten költök a hobbimra 5-10 ezer forintot, akkor a gyerekem miért ne tehetné ezt meg?

Mennyivel elítélendőbb ez, mint az, aki mondjuk heti szinten ruhát és kozmetikumot vásárol, a 25. pár cipőjét, 12. rúzsát veszi meg? Mert az kell? Nem, az sem kell, de ő ettől jobban érzi magát. Ha megteheti, akkor lelke rajta, egészségére.

2015. júl. 14. 09:11
 40/58 anonim ***** válasza:
57%

Tesóm első komoly gépe így lett...apám előre kifizette neki aztán nyáron ledolgozta...

Én az első komoly gépemet már saját fizetésből vettem (350e Ft-os laptop), több havi spórolással...de nagy szerencsém volt, mert 350 helyett 287-re jött ki, mert pont az nap éjfélig le volt akciózva...szóval árgép-en nézd meg, hogy hol a legolcsóbb és lehet neked is szerencséd lesz ilyen téren...

Am nem rég vettem 2 laptopot használtan, egy 2. gen I5 és 2. gen I7-e procival mind2 100 alatt jött ki...

Szóval ha nem akarsz nagyon komoly játékot játszani akkor nem éri meg több százért gépet venni...

Én programozó vagyok, játék fejlesztéssel is foglalkozom nekem azért volt szükségem ilyen gépre...de amit most vettem I7-es gép 12 gb rammal, simán elviszi a mostani játékokat is...

De ez a te döntésed, ha mégis több százezerért akarsz gépet azért meg kell dolgoznod...

Szerintem mind1, hogy az itteni szülők mit mondanak, mert a te szüleid véleménye számít...ha ők nem adnak akkor nem adnak...

22F

2015. júl. 14. 09:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!