Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg az anyámnak,...

Hogy mondjam meg az anyámnak, hogy nem adok kölcsön a nővéreméknek? Újabb konfliktus lesz ebből? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ketten vagyunk testvérek, úgy nőttem fel, hogy a nővérem volt a "sztár" otthon, a csodagyerek, én meg a lusta, semmire kellő lány, aki csak bulizik, pedig a "bűnöm" csak annyi volt, hogy én nem kitűnő tanuló voltam és nem versenyeket nyertem, hanem a céljaimra koncentráltam. Tudtam, hogy külföldön szeretnék tanulni, ezért nyelvvizsgákat tettem 14-18 éves korom között, azt tanultam, ami érdekelt és nem azon stresszeltem, hogy vajon kémiából ötös leszek-e...

De aztán eléggé megváltoztak a dolgok, egyetem helyett sorba jöttek náluk a gyerekek, hitelt hitelre halmoztak és a fényes jövőkép eléggé megkopott, konkrétan most veszítik el a házukat.

Én belőlem pedig nem bolti eladó lett a szüleim jóslataival ellentétben, hanem külföldön élek, nincsenek anyagi gondjaim és boldog vagyok. A családommal kicsit javult az utóbbi időben a kapcsolat, bár még mindig nem őket hívnám, ha bármi gondom lenne... Eleinte féltem, hogy azért akarnak velem újra jóban lenni, mert én vagyok a "gazdag rokon" a szemükben és azt hiszem, hogy ez a sejtésem beigazolódott. Tegnap hívott fel az anyám és elmesélte, hogy mi lett a nővéremékkel és hogy ők nem tudnak nekik hosszú távon segíteni, de tudják, hogy nekem nem lenne gond a maradék hitelük kifizetése és több ingatlanom is van a fővárosban, amiket nem használok, talán átmenetileg beköltözhetnének valamelyikbe. Csak hogy pontosítsak, azokat folyamatosan kiveszik bérbe, így nem üresen állnak és azoknak elég magas a bérleti díjuk és a rezsijük is, nem lakótelepi lakások, nekem azokból elég nagy összeg folyik be és nem szeretném, ha lelaknák, teljesen ingyen.

Meg a nővérem ki nem állhat, Karácsonykor is akkora patáliát csapott, hogy én mit keresek ott, hogy az már nekem volt kellemetlen... Ezért úgy érzem, hogy nem az én feladatom megoldani az ő anyagi gondjaikat, főleg a múltunkat tekintve.

2015. máj. 8. 10:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
97%

mond el anyádnak, hogy emlékezzen akkor hogy nővéred milyen kedves volt karácsonykor.

én max a gyerekek miatt adnék nekik valamennyi pénzt, de ennyi

2015. máj. 8. 10:51
 2/19 anonim ***** válasza:
68%
Ha felnőtt vagy (már agyilag is, nem csak a naptár szerint) akkor szépen, higgadtan nemet mondasz, ha nem akarsz adni. A gyerekkori traumákon meg ideje lenne túltenni magad.
2015. máj. 8. 10:52
 3/19 anonim ***** válasza:
98%
Nem kell ezt tulragozni és múltat belevonni . Simán kozlod, hogy te ahhoz az elvhez tartod magad, miszerint rokonnak nem kölcsönzunk, az ingatlanaid pedig hosszú tavra vannak kiadva
2015. máj. 8. 10:56
 4/19 anonim ***** válasza:
98%
Megmondod. Ha patáliát csap, egy ideig mellőződ az életedből őt is. Pofonegyszerű.
2015. máj. 8. 10:59
 5/19 anonim ***** válasza:
98%

Én a helyedben kb így ahogy van megmondanám ezt anyukádnak.Persze kedvesen, tisztelettudóan, de határozottan és szembesítõ jelleggel.

Hogy a testvérdeddel rossz a kapcsolatod, emlékezzen mit mūvelt karácsonykor is és hogy azért, mert te jól intézted az életed, õ meg nem, nem kötelességed neki segíteni, pláne nem úgy, hogy neked ebbõl károd legyen. Magyarázd el neki, hogy nem a semmibõl van pénzed, hanem pl pont a szóban forgó ingatlanokból, amit nem fogsz feladni egy olyan személyért, aki így viselkedik veled.

2015. máj. 8. 11:00
 6/19 anonim ***** válasza:
86%
Jajj ezek a kedvenc kérdéseim, még szerencse, hogy 2-3 hetente van belőlük 1. Az okos, tehetséges idősebb testvér csúfos bukása és a lenézett, szörnyű gyerekkori traumákat szerző fiatalabb csodás és meseszerű szárnyalása, természetesen külföldön. Bár néha lehetne más is az idősebb bukásának az oka, mint a korai családalapítás... Ez már kicsit uncsi.
2015. máj. 8. 11:06
 7/19 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem megmondhatod azt is (édes)anyádnak hogy a nővérednek is van szája tudja a számod fel tudja emelni a telefont ha baja van hívjon fel! Ha kölcsönadsz írjatok róla szerződést! Ha megengeded hogy ott lakjanak valamelyik ingatlanodban arról is írjatok papírt. Én még szúrópróba szerűen haza is ugranék megvizslatni minden ok-e. Vagy ha megteheted vegyél egy olyan lakást amit nem fogsz nagyon sajnálni ha lelaknak! Ha elmennek onnan azt is kiadhatod bérbe!
2015. máj. 8. 11:08
 8/19 anonim ***** válasza:
91%

Biztosan nem engedném meg, hogy beköltözzenek bármelyik ingatlanba. Abból soha nem sül ki jó dolog.

Egyszerűen mond meg, hogy ki vannak adva, nem teheted ki a bérlőket sem a lakásokból.

Ha pénzt sem akarsz adni akkor azt is megmondod.

2015. máj. 8. 11:12
 9/19 anonim ***** válasza:
81%

6-os! Ha ennyire undo, akkor mindek irogatsz? Az nem faraszto??

Kedves Kerdezo! Neha a csalad tud a legpofatlanabb lenni azzal az indokkal, h ok a "csalad". Holott csak annyi a kulonbseg, h a csaladtagokat nem valogathatja meg az ember, a baratait pedig igen. A novered is felnott ember, elvoleg feleossegteljes is, raadasul mindenki ot tamogatja. Akkor oldjak meg a penzkerdest is. En siman kozolnem anyammal, h nem adok, plane, ha ilyen lenne a viszonyom a noveremmel.

Nekem ocsem van. Nalunk en voltam a jo tanulo, meg a szorgalmas, es en is kulfoldon elek anyagi gondok nelkul. Viszont, az ocsem is osszeszedte magat. Koztunk jo a kapcsolat hal`istennek, bar azert vannak olyan vitaink, h ratesszuk egymasra a telefont. Elofordult mar, h adtam neki peznt, de tudtam, h mindent megtett azert, h elkerulje a kolcsont es meg is adta kesobb. Ha tudnam, h 2 fuszalat nem tesz keresztbe azert, h boldoguljon, raadasul pataliat csapna, ha latna Karacsonykor, akkor eszembe nem jutna kolcsonadni neki es ezt meg is mondanam.

2015. máj. 8. 11:14
 10/19 anonim ***** válasza:
8%

Azért gondold át ezt alaposan! Valóban az lenne a legjobb

megoldás, ha egy olcsóbb lakást vennél, vagy fizetnél nekik egy lakótelepi albérletet MEGHATÁROZOTT időre.

2015. máj. 8. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!