Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy a szüleim...

Miért van az, hogy a szüleim jobban dicsérik az ikertestvéremet, mint engemet?

Figyelt kérdés
14 évesek vagyunk és lányok. A nővérem mindenben jobb, legyen szó tanulásról,sportról vagy akár a test alkatunkról. A szüleimmel ez miatt sokat veszekedem és érzem, hogy őt jobban szeretik. Hogyan tudnám elérni, hogy engemet is szeressenek úgy mint őt?

2015. febr. 21. 19:24
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Lehet, hogy csak összekeverik veled!
2015. febr. 21. 19:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Két petéjűek vagyunk, összekeverni képtelenség.
2015. febr. 21. 19:33
 3/7 anonim ***** válasza:

hat te magad elerni valoszinuleg sehogy, ha eddig sem tettel azert, hogy kevesbe szeressenek, mint a tesodat.

talan megkerdezhetned oket h miert vagy te a hatranyos helyzetben?

2015. febr. 21. 19:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Jobban dicsérik, mivel jobban tanul meg minden. Nyilván ez az oka, érthető is... engem sem dicsértek soha mivel jót nem tettem soha. De mit számít ez? Legyél te jobb mindenben, akkor téged dicsérnek majd, ha neked ez kell.
2015. febr. 21. 19:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Te magad írod, hogy sok mindenben jobb nálad. Akkor miért meglepő, hogy dicsérik?

Kapcsolj rá, küzdj, érj el te is sikereket és akkor majd téged is dicsérni fognak. Az önsajnálat nem old meg semmit.

2015. febr. 21. 20:00
 6/7 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy ha egy szülő nem figyel magától arra, hogy mindkét gyerekét egyformán dicsérje, annak szerintem felesleges magyarázni.

Egyébként gyerekkoromban állandóan mindenki a húgomat dicsérte, aztán felnőttként jöttem rá, hogy engem is dicsértek, csak az nem tűnt fel annyira. :)

2015. febr. 21. 22:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Mikor meg csak a kerdest olvastam, megdobbant a szivem, azt hittem, az en fiam irta ki. Ok fiuk es 13 evesek. Kozuluk is az egyik fiam ugy erzi, hogy a masikat "jobban szeretjuk", pont amit irtal, mert "szebb, jobb, okosabb". Mert a teso tobbet van dicserve. Gyakran hivja "kis hercegnek", o meg a "proli". Egyebkent nagyon szeretik egymast, hal Istennek. Teny, hogy az ikerteso tobbet van dicserve, mert jobb jegyeket hoz, kevesbe balhes, de ez egyaltalan nem fugg ossze a szeretettel, az meg, hogy a masik "szebb", meg ugy sem. A panaszkodo kisfiam balhes (kepes volt osszeverekedni azert par eve egy osztalytarssal, mert az azt mondta ram, hogy jo no vagyok. Szerinte ez tiszteletlenseg, az anyjaval pedig senki ne legyen az.:-D) De karakan es jolelku is, kepes raszolni a buszt uralo, csunyan beszelo, mas sulycsoportba tartozo bandara, hogy visszavehetnenek, mert mas is utazik a buszon. Ot evesen meg kioktatott a boltban egy ferfit, hogy ne beszeljen csunyan a "nenivel", valamin osszebalhezott a pasi az eladonovel. Szoval sokszor kiall masokert olyankor, amikor felnott ferfiak hallgatnak. Nagyon szeretem, buszke vagyok ra, de nevelnem kell, mert nagyon ontorvenyu es lusta. Ha pedig a tesoja otost hoz matekbol, o meg harmast, holott jobbak a kepessegei, csak lusta volt, nem fogom megdicserni, de mint mondtam, ennek semmi koze a szeretethez, marmint hogy akkor a masikat jobban szeretem.

Igyekszem nem versenyistallot tartani gyerekszoba helyett, de a lustasagot nem szeretem, mert a jovoje mulik a sulin.

A szuleid nem a jo tulajdonsagaidert szeretnek, hanem jo esetben onmagadert. Fedezd fel a sajat magad jo tulajdonsagait, ezekre koncentralj, ezeket bontakoztasd ki, ne a masikkal szembeni gyengesegeidre figyelj.

2015. febr. 22. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!