Szülők! Ti is megszabjátok a gyereketeknek, hogy meddig lehet fent?
21 vagyok, nem igazán szabták meg már 15-6 után, viszont akkor is lefeküdtem 10 körül, másképp mosott f.s lettem volna. Most meg már szabályosan örülök ha lefekhetek 9-kor.
Amúgy semmi előzményt nem tudunk, hogy miért ez a rendszer. Lehet, hogy eddig mindig hajnalig telefonoztál, párszor lebuktál és azért van így. Erről nem mondtál semmit.
Nálam is hasonlóképpen így van otthon... Az egyik válaszolóval ellentétben itt teljesen mindegy hogy péntek vagy szombat van-e...
Nem értem hogy miért jó ez, mikor ha fáradt vagyok lefekszem...
Az az érdekes hogy kollégoimban ez működik, kb senki se szablya meg hogy mikor feküdjek le, mégsem vagyok fáradt...
A másik meg az, hogy van amikor tanulni maradok fent. Viszont ezt itthon nem értik meg...
Javaslom próbálj beszélni szüleiddel!
Nekem 2 hetente 2 nap kibírható, de van mikor úgymond "sunyiba" tevékenykedek a neten este..
Nekem is megszabták amíg otthon laktam, 18 éves koromig 10kor le kellett feküdnöm. A hugom most 13 éves, és vele nem csinálják ezt.
Én sem fogom a gyerekemmel az biztos, mert felesleges feszültséget keltek benne, a hugom is teljesen mipiheni nagát így is
Alsós koromban volt megszabva, de már akkor sem tudtam elaludni parancsszóra, szóval lassan elmaradt.
Gimisként 2 óra tájékán jutottam el oda, hogy lefekszem. Manapság ez az időpont hajnal 4-re is kitolódhat.
Szerintem egy középiskolás legalább ezt eldönthetné. Ha meg reggel fáradtan ébred így járt, majd máskor lefekszik időben.
Mikor gimnazista lettem, saját magam alakítottam ki, hogy mikor fekszem le, mikor kelek fel. Úgy éreztem, hogy a gimnáziumba kerüléstől az én dolgom, hogy ezt kiszámítsam és be is tartsam. 6-kor kellett kelnem, hogy beérjek, ezért 10-kor mindig lefeküdtem. A szüleim nem szóltak bele. Néha persze kirúgtam a hámból, főleg a szünetek előtti pár napban, akkor kevesebbet aludtam, de aztán be tudtam pótolni.
Úgyhogy szerintem nem szerencsés, hogy a szüleid így állnak a kérdéshez, de persze nem tudni, hogy miért alakult ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!