Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjak le a születendő...

Hogyan mondjak le a születendő gyermekemről?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, lefeküdtem egy 16 éves lánnyal és most tudtam meg,hogy terhes lett a 2. hónapba van. Nem akarom magamra vállalni a gyereket. Ő neki van valamilyen joga, hogy rám bizonyítsa, hogy a gyerek valóban az enyém? És ha sikerül rám bizonyítani, hogy a gyerek az enyém akkor arra van jogom,hogy lemondjak róla és hogy semmit ne keljen fizetnem?
2015. júl. 9. 05:27
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
81%

Az egy dolog, hogy TE el akarod vetetni, vagy TE nem akarsz az apja lenni. A gyerek az anyjában növekszik, mindenhez kell az ő beleegyezése, döntése is. Úgy beszélsz a gyerekről, mintha csak a tiéd lenne, pedig kettőtöké. Elvetetni nem fogják csak azért, mert te el akarod vetetni, arról az anya dönt. Ugyanígy arról, hogy örökbe adják-e. Jogaid vannak, azokról lemondhatsz, de vannak kötelességeid is, azok elől nem bújhatsz el. Ha per lesz, bebizonyosodik, hogy te vagy az apa, tejelned kell. Az apai jogaidról lemondhatsz, attól még fizetni fogsz.

Látod, nem hiába pofázza mindenki, hogy gumit kell húzni. Van egy gyerek, aki így megy neki az életnek, hogy az agyilag éretlen apja ilyen sügérségeket kérdez és túrót nem tud a világról, van egy vélhetőleg még naivabb anyja, akinek nem volt annyi esze, hogy gumit húzasson veled, és van egy 16 éves lány, akinek az élete gyökeresen megváltozik, és gyerekként gyereket szül. Jó menet volt, nem?

2015. júl. 9. 09:37
 42/53 anonim ***** válasza:
20%
#41, nem tudom miért tesz mindenki úgy, mint ha ez egy eldöntött menet lenne... a lány 2-3 hete tudhatja egyáltalán, hogy terhes, és még 2 hónapja van dönteni, és a Kérdezőnek is annyi, hogy meggyőzze a saját álláspontjáról...
2015. júl. 9. 09:40
 43/53 anonim ***** válasza:
100%
#42 van pár lehetséges kimenetel, amit vázoltam. Annyit állítottam, hogy mindhez az anya döntése (is) kell, mert a kérdező úgy beszél, mintha csak őrajta múlna, mi lesz a dologból. Ennyi.
2015. júl. 9. 09:43
 44/53 Duenna ***** válasza:
41%

Na és ha mégis apa leszel? Nem dől össze a világ. A te gyermeked, a saját gyerekünket meg szeretjük, akár akartuk, akár nem. Neked csak anyagilag lesz nehéz, de annak a 16 éves gyereklánynak, aki mégis megszűli a gyerekét, annak lesz nehéz lelkileg megbírkózni egy felnőttnek való feladattal. Beszélj vele, hogy még mind a ketten gyerekek vagytok, korai még, hogy lekössétek magatokat egy gyerekkel. Beszélj róla a szüleidnek, apukáddal, ha jó viszonyban vagy vele, hogy beszéljenek a lánnyal ők is.

Nekem van egy olyan fiú ismerősöm, aki pont úgy járt, ahogy te, semmiképpen nem akarta a gyereket, a 16 éves lány mégis megszülte a gyereket annak ellenére, hogy mindenki kézzel-lábbal próbálta lebeszélni, a gyerek ma már 16 éves, és azt mondja az apja, hogy élete legjobb döntése volt, hogy aztán mégis felvállalta a gyermekét. Gyönyörű fiú, okos, értelmes, jólnevelt, az apja büszke rá. Így is lehet, nem dől össze a világ.

2015. júl. 9. 09:52
 45/53 anonim ***** válasza:
2%
Lehetséges még, h mivel ő 16 te meg 18, te leszel a gyerek gyámja és magadhoz veszed a gyereket és te neveled. De gondolom ez nem jöhet szóba nálad.
2015. júl. 9. 11:07
 46/53 weszti válasza:
32%
Az nyilvánvaló,h két éretlen kamasz alkalmi kapcsolata.Azt javasolnám,h a hirtelen pánikod kapálózása helyett(arra még lesz időd,ha úgy alakul)tudd meg ,h szegény lány mert-e otthon szólni? Próbálj férfi lenni,mellé állni abban,h beszéljen a szüleivel,és te is a saját szüleiddel.Ha bőszen homokba dugjátok a fejeteket semmi nem változik.Nem vagyok feltétlen megszületés párti (sok okból),de nem tudod azt,h a lány,és családja,hogyan állnak a kérdéshez..Itt játszhat esetleg az örökbe adás (amibe te nem szólhatsz bele)
2015. júl. 9. 13:50
 47/53 anonim ***** válasza:
84%

#46, természetesen a gyerek apja simán beleszólhat az örökbe adás kérdésébe - az egy másik kérdés, hogy itt beleszólás helyett valszeg hálát adna a Kérdező...

Másfelől ja, a lány kénytelen előbb-utóbb a szüleivel beszélni mindenképp, és abban is egyetértek, hogy ebben segíteni illendő a Kérdezőnek.

De Kérdezőnek ugyan minek kellene a saját szüleivel?

2015. júl. 9. 14:21
 48/53 anonim ***** válasza:
15%
mert ők fogják fizetni a gyerektartást, míg ez a nagyon gerinces emberke nem fog dolgozni.
2015. júl. 9. 14:49
 49/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, pár válaszoló válasza igen hasznos. Tudom, hogy sokan elítéltek de nekem is elég rossz gyerekkorom volt és ezt nem akarom a saját gyerekemnek.
2015. júl. 9. 15:43
 50/53 anonim ***** válasza:
75%
És ha lemondasz róla akkor neki jó gyerekkora lesz? Nem kérdező, te nem a gyereked, te saját magad félted, el akarsz futni a felelősség elől.
2015. júl. 9. 16:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!