Hogyan mondjak le a születendő gyermekemről?
Koszi, jol indul a napom miattad :)
Az ilyenek mint te minek szexelnek?
Baratom, fizetni fogsz mint a katonatiszt, es ez igy van jol. Ha szerencsed van es a gyerek nem a te eszedet orokli, akkor meg 23 eves koraban is fizetni fogod a gyerektartast.
Látom, csak úgy csöpög a Kérdező iránti jóindulat a válaszok jó részéből...
Arra, hogy a Kérdező ebben a szituban hosszú távon apai szerepben maradjon - hacsak nem ő akar - szerencsére elég minimális az esély... a legnagyobb arra van, hogy a lány nem tartja meg, ennél kisebb, de még mindig elég nagy arra, hogy pár éven belül lesz párkapcsolata, és a párja örökbe fogadja a gyereket... itt nem egy 30-as nőről van szó, hanem egy 16 évesről... és GYT összege se akkora, hogy azon bármi is múljon...
Hát, 19es, az elveid szerint a férjemnek és a lányom kis barátnőjének nem kéne léteznie.
Ez utóbbinak 20 éves az édesanyja, 15 évesen szült.
Bizony én is példát vettem erről a lányról.
Kérdező! Ez bizony drága tanulópénz lesz.
Édesapa mit gondoltál, gumi nélkül bele vered egy 16 évesbe mi lesz vége a dolognak??
Dugni jó a kislány, feleségnek nem?
Hát ez drága menet volt...megnyugtatlak, a törvény a gyerek érdekeit nézi, szóval fizethetsz minimum 18 évig :D
Ráadásul, a a lány szülei perre viszik, azt is fizetheted, ha a tied a baba.
Remélem azért jó volt.
A legtöbb 16 évesnek nem való a gyerek, ezt a szüleinek is tudniuk kell. A szüleivel kéne beszélni, hogy akarják e az unokát sajátjukként felnevelni, mert elég erős rá a gyanu. Nekik kell majd megvenni mindent a csöppségnek és nekik kell majd felkelni éjjel hozzá, mert 16-17 éves lány elég kicsi valószínűséggel fog. Egy 16 éves lány még nem tudja mi az a lemondás dolgokról. Márpedig a gyerek lemondásokkal jár.
Nagyon nehéz döntés, de szerintem az a helyes, ha egy 16 éves még nem szül gyereket. Leginkább azért, mert garantált az ecsszett élete. Anyagilag nem fogják rendesen bírni, ha átlag fizetésűek a nagyszülők, a kislányuk elég valószínű ottmarad a nyakukon, párja addig lesz a lánynak, amíg komolyra nem fordul a dolog, eleve ha úgy indít 20 évesen egy randin, hogy van egy 3-4 éves gyerekem, akkor a fickó olyan gyorsan fog elszaladni, hogy csak a nyomát látja a csaj...nagyon kevesen vállalnak ilyen fiatalon be egy másik fickó gyerekét.
A gyerek apa nélkül, csonka családban fog eleve felnőni, eleve ezt fogja látni, hogy anyám fiatalon-gyerekként-szült meg, valószínű ezt a mintát is fogja követni, mert ha ő neveli a gyereket, elég szabad szellemben fogja nevelni, és elég valószínű, hogy kábé akkor lesz felvilágosítva, mikor szintén 16 évesen kimarad a mensije, hogy ja, a szexből gyerek lesz.
El tudja képzelni az anyuka, milyen lesz az életútja egy ilyen helyzetbe került embernek? Elég valószínű, hogy nem túl jó.
Próbálj meg ilyenekkle hatni rá.
A kérdező hibázott. De az éremnek két oldala van. A csaj tán nem hibázott? El akarja vetetni a gyereket a 18 éves srác...melyik srác akar 18 évesen apa lenni? A csajban valószínűleg még nem játszodtak le rendese na következmények, csak a hormonok...meg hogy jajj, milyen cuki egy kisbaba...
Persze, tanulja meg a leckét a srác, hogy gumi nélkül nem, de ez vonatkozik a csajra is és akárki akármit mond, akkor is szemét dolog valakinek életfogytik elbszni az életét és most a csaj nem csak egy életet tenne tönkre, hanem a srácét a sajátját meg a nagyszülőkét is....nem utolsó sorban a gyerekéét is.
Szegény ártatlan teremtés nem tehet róla, hogy megfogant, de valóban az a legjobb, ha megszületik? Ma már olyan nehéz érvényesülni egy normál, kiegyensúlyozott, jó körülmények közé született embernek is, nem hogy aki eleve hátrányos helyzetbe került...eleve biztosított neki a nem éppen lelki egyensúly is.
Abszolút nem fair, hogy a férfinek nincs beleszólása az abortuszba vagy a megtartásba. Nem szabadna egyedül dönteniük a nőknek. Én azt mondanám, ha valaki vállalja a gyereket, apuka meg lemond róla, nem akarta megtartani sem, akkor az anyuka vállalja az egész felelősséget és nevelje fel a gyereket apuka anyagi támogatása nélkül. Az egy dolgo, hogy apuka is benne volt a gyerekgyártásba, de ő nem akarta volna megtartani. Az abortuszt pont az ilyen esetekre találták ki. Nem lesz attól szrabb ember valaki, ha felfogja ésszel, hogy nem való még a gyerek és elveteti, sőt.
Kérdező, én teljesen megértem azt, ha most kicsit be...siztál attól, hogy az a lány teherbe esett tőled. És azt gondolom, hogy az itt válaszokat írók jó részének sem volna a te helyedben akkora pofája, mint amennyire szeretik beletörőlni a lábukat a másik emberbe, aki hibázott, és biztos vagyok benne, hogy nem mindenki annyira felelősségteljes és érett 16/18 évesen, mint ahogyan itt előadja magát.
De tény az, hogy ez felelőtlenség volt, nem számításba venni, hogy az együttlétnek következményei lehetnek. És az is tény, hogy neked igenis van felelősséged ebben a dologban, amit sajnos, vagy nem sajnos, de vállalnod kellene. Lehet hogy valamiért most ez úgy van, hogy talán neked egy kicsit most előbb kell felnőnöd, mint az átlag korodbeli srácoknak. Mert ehhez a feladathoz bizony fel kellene nőnöd neked is, és a gyerek anyjának is. Ami marhára nem könnyű történet, ezt aláírom. De tudnod kell azt, hogy az abortusz nem csak egy laza kis beavatkozás, nem olyan, mint ha valaki csak kifújná az orrát, hanem ott egy megfogant élet kioltásáról van szó, ami túl azon hogy emberölés -az én olvasatomban mindenképp-, és ebben te bűnrészes és/vagy felbújtó leszel, ha ezt akarod, de azt a lányt is egy életre szóló lelki gyötrelemnek teheti ki ez a beavatkozás. Szerintem ne dönts egyedül. Próbálj meg segítséget kérni akár a szüleidtől, akár a helyi szociális ügyekkel foglalkozó hivataltól személyesen, akár a háziorvosodnak elmondva a dolgot, bárkitől, akitől csak lehet és aki egy kicsit is felnőttebb nálatok.
Nem hiszem hogy az a legjobb számodra sem, még ha ez tűnik most a lehető legegyszerűbben is, hogy szőnyeg alá próbálod söpörni a problémát és úgy csinálsz, mintha semmi közös nem volna ehhez a dologhoz. Az életben még sok olyan dolog várhat, ami próbára tesz majd bármilyen értelemben is, és ezek elől sem fogsz tudni elfutni, hanem csak azt teheted, hogy szembenézel a kihívással, és megpróbálod a lehető legjobbat kihozni belőle.
" Én azt mondanám, ha valaki vállalja a gyereket, apuka meg lemond róla, nem akarta megtartani sem, akkor az anyuka vállalja az egész felelősséget és nevelje fel a gyereket apuka anyagi támogatása nélkül. "
Aha, persze. Sot, ha apuka nem akar gyereket, akkor anyukat lehessen torvenyi uton abortuszra kotelezni.
Latod, hulyesegeket en is tudok irni.
A helyzet az hogy a toveny (nagyon helyesen!!) a gyermek erdekeit vedi, ezert ha megszuletik akkor apukat kotelezik a gyerektartasra.
Az abortuszrol valo dontes pedig az anya kizarolagos dontesi jogkore, mert az o testerol es lelkerol van szo. Valaki irta fentebb hogy az abortusz nagyon komoly lelki megterheles. Egyaltalan nem biztos hogy a lany elete olyan csodas lesz, ekkora lelki teherrel. (bar az is lehet hogy nem ennyire komplex szemelyiseg, es siman tulteszi magat rajta).
En csak azt nem ertem hogy ma a XXI. szazadban amikor minden informacio rendelkezesre all mind a vedekezessel, mind az apasaggal kapcsolatosan, akkor egy 18 eves, elvileg felnott ember hogyan kerulhet olyan helyzetbe hogy ilyen kerdeseket kell feltennie, es ennyire ne legyen kepben.
Sracok, ez ezzel jar. A dugas jo dolog, csakhogy kovetkezmenyei lehetnek, amit nem lehet csak ugy lerazni magunkrol. Mindenkinek tisztaban kellene ezzel lenni, es ennek tudataban kefelgetni.
Hogy igazsagtalan a helyzet, amikor az anya dont a jovodrol, az egesz eletedrol? Igaz, de neked akkor volt dontesi jogod, amikor bedugtad a farkad a kiscsajba. Amikor megtetted, vallaltad az ezzel kapcsolatos osszes kockazatot. Hogy nem tudtal rola? Hja, a torvenyek nem ismerete sem mentesit a jogkovetkezmenyektol. Ha felnottet jatszunk, az ezzel jar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!