Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjak le a születendő...

Hogyan mondjak le a születendő gyermekemről?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, lefeküdtem egy 16 éves lánnyal és most tudtam meg,hogy terhes lett a 2. hónapba van. Nem akarom magamra vállalni a gyereket. Ő neki van valamilyen joga, hogy rám bizonyítsa, hogy a gyerek valóban az enyém? És ha sikerül rám bizonyítani, hogy a gyerek az enyém akkor arra van jogom,hogy lemondjak róla és hogy semmit ne keljen fizetnem?
2015. júl. 9. 05:27
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
85%
Nincs hozza jogod! Elmegy birosagra es kotelezni fognak egy apasagi vizsgalatra es ha tied a gyerek,koteles vagy fizetni a gyerektartast! Ha mar nem vedekeztetek,meg is erdemled! :)
2015. júl. 9. 05:40
 2/53 anonim ***** válasza:
90%

Van egy rossz hírem: egy férfi akkor dönt, mikor szexel.

A nőknek biológiai okból több választási lehetőségük van.

Leírom a legrosszabb forgatókönyvet:

megtagadod, ő (a szülei) pert indít. DNS tesztre kötelez a bíróság, és ha te vagy az apa, lemegy a gyermekelhelyezés, megállapítják a gyerektartást, majd te, mint a per vesztes fele kapsz egy szép kis összegről számlát (egy bírósági DNS teszt nem olcsó, állítólag több százezer) és mint a vesztes fél, ki is kell fizetned.

A jogaidról lemondhatsz, de a kötelességedről nem.

2015. júl. 9. 05:42
 3/53 anonim ***** válasza:
85%
Viszont, van egy spéci eset, hogy ha az anya új párja örökbefogadja, lemondhatsz a gyerekről. Viszont, mivel az anya kiskorú, ez még egyáltalán nem opció.
2015. júl. 9. 05:45
 4/53 A kérdező kommentje:
És ha én azt akarom hogy vetesse el?
2015. júl. 9. 05:46
 5/53 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam ameddig az apasági nyilatkozatot nem írom alá addig jogilag nincs közöm a gyerekhez
2015. júl. 9. 05:48
 6/53 A kérdező kommentje:
Vagy ha azt mondom, hogy én örökbe akarom adni ?
2015. júl. 9. 05:50
 7/53 anonim ***** válasza:
21%

Nem akarlak elkeseríteni, de rákeféltél... Egy dolgot tehetsz, mosolyogsz és ember maradsz!!!

Hiába akarod örökbe adni, ha az anya megakarja tartani. A gyermeknek a családban legjobb!!!

Ne legyél önző dög, nézd egy picit a csöppség érdekeit is! Családban a helye, és az anyja mellett. Téged se vágtak a zaciba, amiért megváltoztak az anyagi helyzetek.

Milyen gyermekkort szánsz a gyermekednek?

A legjobb amit tehetsz, hogy melót keresel. Összecuccoltak szépen albérletbe, a munka és gyermek mellett pedig tanultok.

2015. júl. 9. 05:59
 8/53 anonim ***** válasza:
86%

de gumi nélkül dugni jó volt, mi?

Semmi ilyen nincs amit szeretnél.. ha megcsináltad vállalnod kell a felelősséget, max a csaj dönthet hogy örökbe adja-e, de ahhoz is kell a hozzájárulásod.

2015. júl. 9. 06:01
 9/53 anonim ***** válasza:
90%

Az ő teste, nem kényszerítheted műtétre.

Mint említettem, a döntésed akkor született, mikor szexeltetek.

Az örökbeadásba neki is bele kell egyeznie.

Ha nem írod alá, a bíróság megállapítja. Fél évig visszamenőleg megállapítják a gyt-t és ki kell fizetned.

Nézd elmondom utoljára:

A jogaidról lemondhatsz: nem kell látogatnod, felköszönteni a szülinapján, karácsonykor.

De a kötelességedről nem mondhatsz le!

2015. júl. 9. 06:04
 10/53 anonim ***** válasza:
82%

Az, hogy te azt szeretnéd, hogy vetesd el, senkit nem érdekel. Senkit nem kötelezhetsz. Én meg egy hatos lottó főnyereményt szeretnék...

A bíróság a gyámügy ügyintézésére, jogilag olyan hamar apává tesz, hogy észre se veszed.

Ha nem fizetsz, fizet helyetted az állam, és majd levonják amikor lesz miből...

A legjobb amit tehetsz, hogy felelősséget vállalsz.

Mindenben segíted a kismamát, és a gyermekedet!

2015. júl. 9. 06:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!